bato-adv
bato-adv

آیا غذای شما ارگانیک است؟

آیا غذای شما ارگانیک است؟

غذاهای ارگانیک ذاتا سالم‌‌‌تر از غذاهای معمولی نیستند، بنابراین کارشناسان می‌‌‌گویند باید بر خوردن مقدار کافی از میوه‌‌‌ها و سبزیجاتی که مقرون به صرفه و در دسترس شما هستند تمرکز کنید. وزارت کشاورزی ایالات متحده هفته گذشته مقررات خود را به‌روز کرد تا قوانین مربوط به محصولات ارگانیک را تشدید کند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۷ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

مقررات جدید وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) اخیرا اعلام کرده که بعد از این اجازه می‌دهد تا نظارت‌های تکمیلی و صدور گواهی‌نامه در زنجیره تامین محصولات ارگانیک در این کشور وجود داشته باشد. این تصمیم پس از اتهام علیه کشاورزانی صورت می‌پذیرد که سعی می‌کردند غذاهای غیر‌ارگانیک را با برچسب ارگانیک USDA به مشتریان خود بفروشند.

غذاهای ارگانیک ذاتا سالم‌‌‌تر از غذاهای معمولی نیستند، بنابراین کارشناسان می‌‌‌گویند باید بر خوردن مقدار کافی از میوه‌‌‌ها و سبزیجاتی که مقرون به صرفه و در دسترس شما هستند تمرکز کنید. وزارت کشاورزی ایالات متحده هفته گذشته مقررات خود را به‌روز کرد تا قوانین مربوط به محصولات ارگانیک را تشدید کند. این به‌روز‌رسانی پس از چند مورد شکایت منتشر شد که ادعا می‌کردند کشاورزان سعی کرده‌اند مواد غذایی غیر‌ارگانیک یا معمولی را با برچسب سفید و سبز محصولات سالم USDA «ارگانیک» بفروشند. قانون جدید که قرار است از ۲۰ مارس اجرایی شود، اجازه نظارت و صدور گواهی‌نامه تکمیلی در زنجیره تامین صنعت غذایی آمریکا را می‌دهد. تولیدکنندگان یک سال فرصت خواهند داشت تا این تغییرات را در کسب و کار خود رعایت کنند.

سینتیا کرل، استادیار دانشگاه ایالتی Boise که بر نقاط مشترک بین کشاورزی و سلامت انسان تمرکز دارد، در این خصوص اظهار کرد که USDA سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی را در راستای افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان به برچسب ارگانیک انجام می‌دهد. وی در ادامه افزود: در حال حاضر، روی موادغذایی برچسب‌های «۱۰۰‌درصد ارگانیک» یا «ارگانیک» وجود دارد که هر دو نیاز به گواهی تایید دارند. با این حال، محصولات با برچسب «ارگانیک» ممکن است حاوی ۵‌درصد مواد ارگانیک غیر‌تایید‌شده باشند. اگر روی محصول نوشته شده باشد «ساخته شده با مواد ارگانیک»، باید حداقل شامل ۷۰‌درصد از مواد ارگانیک باشد. محصولاتی که با «مواد تشکیل‌دهنده ارگانیک» علامت‌گذاری شده‌اند نیازی به گواهی‌نامه یا حداقل ذکر مقدار مواد ارگانیک ندارند. در حالی که این برچسب‌‌‌ها تغییر نخواهند کرد، وزارت کشاورزی ایالات متحده وعده داده که نظارت و اجرا بر تولید، تجارت محصولات کشاورزی ارگانیک را تقویت می‌کند.

کارشناسان می‌‌‌گویند دانستن اینکه غذای شما از کجا می‌‌‌آید می‌تواند نشان دهد که محصولی که می‌‌‌خرید واقعا ارگانیک است یا خیر. آلیس فیگوروا، متخصص تغذیه و موسس Alice in Foodieland، معتقد است که به طور کلی می‌توانید به برچسب‌های مواد غذایی ارگانیک در قفسه‌های فروشگاه‌های مواد غذایی اعتماد کنید. اگر کد جست‌وجوی قیمت (PLU) را روی برچسب‌‌‌های محصول بررسی کنید، اعدادی که با ۹ شروع می‌‌‌شوند معمولا ارگانیک هستند در حالی که ۳ یا ۴ احتمالا به این معنی است که محصول معمولی غیر‌ارگانیک هستند. وی گفت: در حالی که می‌توانید مزارع ارگانیک را در پایگاه داده یکپارچگی ارگانیک USDA جست‌وجو کنید، مزارع محلی کوچک‌تر گاهی اوقات توانایی مالی فرآیند دریافت گواهی‌نامه آن را ندارند. فیگوئروآ در ایمیلی به وب‌سایت Verywell گفت: کشاورزان بسیار زیادی در بازار وجود دارند که از شیوه‌‌‌های ارگانیک استفاده می‌کنند، بدون اینکه لزوما برچسب USDA ارگانیک داشته باشند.

آیا غذاهای ارگانیک مغذی‌تر از غذاهای معمولی هستند؟

کشاورزی ارگانیک ممکن است آلودگی را کاهش دهد و از سلامت خاک حمایت کند، اما کرل مدعی شد که شواهد کافی برای تعیین اینکه آیا غذاهای ارگانیک سالم‌تر هستند، وجود ندارد. مطالعه جدیدی که در مجله اروپایی اپیدمیولوژی منتشر شده است نیز نشان می‌دهد که ارتباطی بین رژیم غذایی ارگانیک و کاهش خطر ابتلا به سرطان وجود ندارد. واژه ارگانیک اغلب با سایر کلمات کلیدی سلامتی مانند «طبیعی» یا «بدون گلوتن» گروه‌بندی می‌شود، اما هیچ یک از این اصطلاحات به‌طور کلی به معنی «سالم‌تر» نیستند.

قاعده ارگانیک از نیاز سلامتی انسان ناشی نمی‌شود. کرل گفت: در حقیقت منشأ کشاورزی ارگانیک مربوط به اکولوژی یا بوم‌‌‌شناسی است. برخی از مردم محصولات ارگانیک را برای اجتناب از آفت‌کش‌ها خریداری می‌کنند، نه به این دلیل که معتقدند مواد ارگانیک مغذی‌تر هستند. به گفته آژانس حفاظت از محیط‌زیست، هرچند محصولات متعارف ممکن است حاوی آفت‌کش باشند، اما فقط مقادیر بسیار کمی از آفت‌کش‌ها در غذاها یا روی آنها باقی می‌ماند. خطر واقعی قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها برای کارگران مزرعه و جوامعی است که در اطراف آن زندگی می‌کنند. قرار گرفتن منظم در معرض آفت‌کش‌ها می‌تواند منجر به سردرد، حالت تهوع، نقایص مادرزادی و سرطان شود.

کرل افزود: ما سالانه حدود ۱۰‌هزار کارگر فعال در صنعت کشاورزی داریم که به شدت توسط آفت‌کش‌ها در ایالات‌متحده مسموم می‌شوند. اما زمانی که از آفت‌کش‌های مصنوعی استفاده نمی‌کنیم، این اتفاق نمی‌افتد. بنابراین برای من شخصا، دلایل زیست‌محیطی و سلامتی کشاورزان بر عادات خرید تاثیر می‌گذارد. کرل گفت که خرید مواد غذایی ارگانیک به‌تنهایی مشکل را حل نمی‌کند و مقررات برای از بین بردن آفت‌کش‌های مضر راه‌حل بلندمدت این مساله است.

او گفت: اگر این موضوع برای شما و خانواده‌‌‌تان منطقی است که محصولات ارگانیک بخرید و میزان قرار گرفتن در معرض آفت‌‌‌کش‌‌‌ها را کاهش دهید، فکر می‌‌‌کنم می‌تواند یک تصمیم عالی باشد. اما هرگز نمی‌خواهیم مردم نگران مواد غیر‌ارگانیک باشند و میوه و سبزیجات نخورند. مقررات جدید USDA کمک خواهد کرد که برچسب ارگانیک حتی قابل اعتمادتر از گذشته شود. شواهد کافی وجود ندارد که بگوییم مواد غذایی ارگانیک سالم‌تر از غذاهای معمولی هستند و کارشناسان می‌گویند مهم‌ترین نکته این است که به طور کلی باید میوه و سبزیجات کافی مصرف کنید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv