bato-adv
bato-adv

چرا کودکان نباید اسمارتیز بخورند؟

چرا کودکان نباید اسمارتیز بخورند؟

معمولا بیشتر کودکان اسمارتیز را به دلیل رنگ‌های جذاب و طعم شیرینش دوست دارند و ترجیح می‌دهند آن را به جای آجیل و خشکبار به عنوان تنقلات بخورند، اما آیا این میان وعده رنگارنگ و خوشمزه برای سلامت کودکان ضرر ندارد؟

 قند بالا، چاقی، دیابت و سرطان، قند در شکلات و اسمارتیز به صورت افزودنی‌های شیرین هنگام تولید و آماده سازی این محصولات اضافه می‌شود. به گفته انجمن قلب آمریکا، خوردن خوراکی‌هایی که بیش از حد حاوی شکر اضافه شده هستند مثل کوکی ها، آب نبات، اسمارتیز، بستنی و کیک مشکلات بسیاری مانند چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های کبدی و حتی برخی سرطان‌ها را ایجاد می‌کنند.

در مطالعه جدیدی که در مریلند انجام شد، بیش از ۸۰۰ کودک در سن بین شش ماه تا دو سال بررسی شدند و محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها دریافتند که کودکان در این رده سنی، «شکر افزوده» بیشتری نسبت به مقدار توصیه شده مصرف می‌کنند که دلیلش می‌تواند مربوط به مصرف آب نبات، شکلات و اسمارتیز باشد.

عوارض رنگ مصنوعی

شاید اسمارتیز‌های رنگارنگ در ابتدا جذاب به نظر برسند، اما همه می‌دانند در تهیه اسمارتیز از رنگ مصنوعی استفاده می‌شود. رنگ مصنوعی آبی عامل بیش فعالی در کودکان است و احتمال بروز تومور‌های مغزی، کاهش فشار خون، کهیر، آسم یا تب یونجه را بالا می‌برد. رنگ قرمز عامل مشکلات دهان و دندان و کهیر است و ماده‌ای سرطان زاست. رنگ زرد باعث بیش فعالی، آلرژی، تهوع، اسهال، سردرد و واکنش‌های آلرژیک پوستی خواهد شد.

سلامت دهان و دندان

مواد قندی موجود در آدامس، اسمارتیز و انواع شکلات‌های غیر استاندارد با تخریب دندان ها، زمینه پوسیدگی را فراهم می‌کنند. یک تحقیق جدید نشان داده کودکانی که اسمارتیز می‌خورند، دندان هایشان ۲ برابر بیشتر از سایر کودکان دچار پوسیدگی و ترک خوردگی می‌شود. علاوه بر آن مصرف اسمارتیز قبل از هفت سالگی موجب نامنظم در آمدن دندان‌های دایمی می‌شود.

منبع: روزنامه خراسان

bato-adv
bato-adv
bato-adv