سالاد قارچ و کلم یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب کلم سفید و کلم بنفش با قارچ، شوید خشک، سس مایونز و ... تهیه میشود.
فراروـ سالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیشغذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیبات کاملی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات، مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، مرغ، حبوبات پخته، پاستا، نان تست، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد قارچ و کلم یکی از انواع سالادهای سرد است. این سالاد به دلیل داشتن قارچ سرشار از پروتئین و مواد مغذی است؛ همچنین میتواند جایگزین سالمی برای وعده غذایی اصلی باشد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد قارچ و کلم همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این سالاد تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
کلم سفید: نصف ۱ عدد
کلم بنفش: نصف ۱ عدد
قارچ ریز: ۳۰۰ گرم
شوید خشک: ۱ پیمانه
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
سس فرانسوی: ۳ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهمترین نکته در مورد تهیه این سالاد از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلمها را خرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده شود. با این ترفند بوی بد کلم از بین میرود و درنهایت سالادی خوشطعم و خوشعطر خواهید داشت.
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
۱ ـ برای شروع کار کلم سفید و کلم قرمز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. در صورتی که دوست دارید سالاد شما به صورت رشتهای زیبا و نازک باشد، کلم را از وسط نصف کنید؛ سپس با یک پوست کن تیز روی سطح کلم بکشید تا کلمها به صورت رشتهای و نازک خرد شوند.
۲ ـ کلم سفید و کلم بنفش رشته شده را داخل یک کاسه بریزید و با دست خوب مخلوط کنید؛ سپس قارچ شسته و خرد شده را به صورت خام به کلم اضافه کنید. حالا شوید خشک را همراه با سس خردل، سس مایونز، سس فرانسوی، روغن زیتون، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل سیاه به مواد سالاد اضافه کنید و همه مواد را خوب زیر و رو کنید و هم بزنید تا مزهها با هم مخلوط شوند. سالاد را داخل ظرف سرو بکشید و به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند. نوش جان.