ته چین هویج پلو نوعی غذای مجلسی و بسیار خوشمزه است که از ترکیب برنج با هویج، فیله مرغ، پیاز، زرشک، زعفران و ... تهیه میشود.
فراروـ ته چین یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه و محبوب است که طرفداران زیادی دارد و معمولا یکی از غذاهای اصلی در مهمانیها و جشنهاست. این غذا به دلیل داشتن کره، زعفران و گلاب عطر بسیار دلنشینی دارد. همچنین هویج پلو یکی از پلوهای مخلوط بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد و وقتی به صورت ته چین پخته میشود، یک غذای بسیار خوشمزه و مجلسی است. شما میتوانید این ته چین خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
در ادامه این مطلب طرز تهیه ته چین هویج پلو همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به پخت این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
برنج: ۳ پیمانه
هویج: ۳۰۰ گرم
سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران: به میزان دلخواه
پیاز: ۱ عدد
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال: ۵ قاشق غذاخوری
خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
لیموترش: ۱ عدد
کره: ۲۵ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
تخم مرغ: ۱ عدد
لیمو ترش: نصف ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان دلخواه
ماست چکیده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض میشود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس میدهد و تیره میشود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد و در عین حال به براقتر شدن آن هم کمک میکند؛ بنابراین درصورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود. برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، میبینید که داخل کاسه پر از شنریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۱ـ برای شروع کار ابتدا هویجها را پوست و سپس به صورت خلالی برش بزنید. کره را داخل ماهی تابه بریزید تا با حرارت کم ذوب شود؛ سپس هویجهای خلالی شده را به آن اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه هویج را با کره سرخ کنید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی شکر آب شد، مقدار قابل توجهی زعفران را همراه با آبلیمو به هویجها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۲ـ خلال پرتقال را سه بار و هر بار به مدت دو دقیقه با آب جوش بجوشانید و سپس آبکش کنید تا تلخیاش گرفته شود. خلال پرتقال آبکش شده را به هویجهای داخل ماهی تابه اضافه کنید و یک دقیقه با هم تفت بدهید؛ سپس خلال پسته را همراه با گلاب به مواد اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۳ـ در این مرحله پیاز را پوست و سپس به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و اجازه بدهید نرم و طلایی شود؛ سپس سینه مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید. حالا کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران روی مرغ و پیاز بریزید و حدود پنج دقیقه با حرارت کم تفت بدهید. در آخر زرشک شسته شده را به مرغ اضافه کنید و دو دقیقه مواد را با هم تفت بدهید؛ سپس هویجهای آماده شده را به ماهی تابه مرغ اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.
۴ـ برنج را آبکش کنید و سعی کنید برنج را کمی کالتر و در اصطلاح دانهتر آبکش کنید. داخل یک کاسه تخم مرغ را بشکنید؛ سپس آب لیمو ترش، زعفران، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید. در آخر ماست چکیده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا داخل تخم مرغ حل شود. حالا دو کفگیر سرخالی از برنج آبکش شده را داخل مایه ته چین بریزید و سه قاش از مایه هویجی را که از قبل آماده کردهاید، به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۵ـ یک قابلمه تفلون یا نچسب را انتخاب کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود؛ سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. حالا مایه ته چین را کف قابلمه بریزید و با پشت قاشق کاملا صاف کنید؛ سپس مقداری از برنج آبکش شده را بریزید و از مایه هویج روی برنج بریزید و این کار را ادامه بدهید تا برنج و مواد هویجی تمام شود. روی قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه بدهید ته چین شما به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت کم اجاق گاز دم بشکد و آماده سرو شود. بعد ازا ینکه ته چین پخت، آن را داخل دیس مخصوص سرو برگردانید، نوش جان.