مربای میوه مخلوط یکی از انواع مرباهای ایرانی است که از ترکیب سه میوه سیب، به و هویج تهیه میشود و عطر و طعم بسیار دلنشینی دارد.
فراروـ مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود.
مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. مربای میوه مخلوط یکی از انواع مرباهای میوهای است که از ترکیب سیب، به و هویج تهیه میشود و به همین دلیل عطر و طعم بسیار دلچسبی دارد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای میوه مخلوط همراه با نکات مهم و ارائه فوت و فنهای مربوط به تهیه مربا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
سیب: ۲ عدد
به: ۱ عدد
هویج: ۲ عدد
شکر: سه و نیم پیمانه
آب: ۵ پیمانه
آبلیمو: یک چهارم قاشق چایخوری
هل: ۳ عدد
۱ ـ ابتدا سیب، هویج و به را پوست کنید. هستههای سیب و به را جدا کنید؛ سپس هر سه میوه را رنده و با هم مخلوط کنید.
۲ ـ میوههای رنده شده را داخل یک قابلمه مناسب (ترجیحا لعابی) بریزید و آب را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و ده دقیقه صبر کنید تا میوهها با آب بپزد.
۳ ـ حالا شکر را به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا شکر کاملا داخل مربا حل شود و کم کم به قوام بیاید. وقتی شهد مربا غلیظ شد، آبلیمو و هل را اضافه کنید و اجازه بدهید مربا چند جوش دیگر بخورد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. در این مرحله مربای میوه مخلوط شما آماده است، نوش جان.
۱ ـ در حین پخت مربا حتما کفهای روی قابلمه را بگیرید؛ زیرا این کفها باعث تیرگی مربا میشوند.
۲ ـ برای اینکه متوجه شوید مربا به غلظت کافی رسیده است یا خیر، مقداری از شربت مربا را داخل یک نعلبکی یا پیاله بریزید و آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود. بعد از اینکه شربت خنک شد، نعلبکی را تکان بدهید. اگر شربت سفت شده بود و به کندی حرکت میکرد؛ یعنی مربا به قوام لازم رسیده است و اگر شربت شل بود و ریخت؛ یعنی مربا هنوز باید روی حرارت اجاق بماند تا به قوام برسد.
۳ ـ آبلیمو یا جوهر لیمو را حتما در مرحله آخر پخت به مربا اضافه کنید و سعی کنید بعد از اضافه کردن آبلیمو دیگر مربا نباید زیاد روی شعله اجاق گاز باشد.
۴ ـ شیشههایی را که برای مربا انتخاب میکنید، باید حتما خشک و تمیز با در فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.
۵ ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازهای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح میوه را بپوشاند.