همه دریاچهها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. دریاچه عظیم وستوک با دیگر موارد معرفی شده در این فهرست اندکی متفاوت است و به راحتی قابل مشاهده نیست، زیرا زیر حدود ۴ کیلومتر یخ مدفون شده است.
دریاچهها از نظر اندازه و عمق متفاوت هستند. برخی از آنها محصور هستند و فقط میتوانند آب خود را از طریق تبخیر از دست دهند، در شرایطی که برخی دیگر دریاچههای باز محسوب شده و آب در نهایت به دریا میرسد. بیشتر دریاچههای جهان از نوع آب شیرین هستند و تعداد دریاچههای آب شور کم است.
به گزارش عصر ایران، دریاچه، زیستگاهی است که میتواند میزبان تنوع زیستی قابل توجهی از انواع ماهیها تا پرندگان و گیاهان باشد.
دریاچهها از طریق فرورفتگیهای درونی ناشی از دلایل مختلف مانند حرکات صفحات تکتونیکی و فعالیتهای آتشفشانی ایجاد میشوند. از این رو، دریاچههای جهان از نظر عمق و ناحیه سطحی متفاوت هستند.
در ادامه فهرست ۱۰ عمیقترین دریاچه جهان ارائه شده است.
عمق: ۱۹۴۰ فوت (۵۹۰ متر)
موتانو یک دریاچه طبیعی است که در سولاوسی جنوبی، اندونزی قرار دارد. این دریاچه با بهرهمندی از آبی شفاف، یکی از مقاصد گردشگری در کشور اندونزی محسوب میشود.
عمق: ۱۹۴۹ فوت (۵۹۴ متر)
دریاچهای فوق العاده دیدنی که زمانی آتشفشانی عظیم بود. آب این دریاچه که به واسطه رنگ آبی و شفافیت خود شناخته شده است به طور مستقیم از باران و برف سرچشمه میگیرد.
عمق: ۲۰۱۵ فوت (۶۱۴ متر)
عمیقترین دریاچه در آمریکای شمالی که در شمال کانادا، جایی که افراد کمی در آن زندگی میکنند، قرار دارد. دریاچه گریت اسلیو نیمی از سال با لایه ضخیمی از یخ پوشیده میشود.
عمق: ۲۱۹۲ فوت (۶۶۸ متر)
دومین دریاچه آب شور بزرگ در جهان که به دلیل شوری آب و فعالیت زمینگرمایی هرگز یخ نمیزند. این دریاچه به به نام ایسیک کول (Issyk-Kul) به معنای "دریاچه داغ" نیز شناخته میشود، که ریشه در یخ نزدن آب آن به رغم قرارگیری در ارتفاع بالا دارد.
عمق: ۲۳۱۶ فوت (۷۰۶ متر)
این دریاچه طولانی میزبان تنوع زیستی شگفت انگیزی با بیش از ۱۰۰۰ گونه ماهی است. این بیش از ۱۵ درصد از تمام گونههای ماهیهای آب شیرین در جهان را در بر میگیرد. این دریاچه خانه کروکودیلهای نیل، اسبهای آبی و میمونها نیز است.
عمق: ۲۷۴۲ فوت (۸۳۶ متر)
این دریاچه بین دو کشور شیلی و آرژانتین گسترش یافته و با قلههای پوشیده از برق احاطه شده است. در شیلی این دریاچه به نام اُهیگینز و در آرژانتین به نام به نام سن مارتین شناخته میشود و عمیقترین دریاچه در کل قاره آمریکا است.
عمق: ۲۵۹۰ فوت (۹۰۰ متر)
همه دریاچهها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. دریاچه عظیم وستوک با دیگر موارد معرفی شده در این فهرست اندکی متفاوت است و به راحتی قابل مشاهده نیست، زیرا زیر حدود ۴ کیلومتر یخ مدفون شده است.
عمق: ۳۳۶۳ فوت (۱۰۲۵ متر)
دریای خزر بزرگترین پهنه آبی کاملا محصور روی سیاره زمین محسوب میشود. در واقع، خزر رکوردهای مختلفی شامل بزرگترین دریاچه جهان، بزرگترین دریاچه آب شور جهان، بزرگترین حوزه رودخانه محصور جهان و سومین عمیقترین دریاچه جهان را در اختیار دارد.
عمق: ۴۸۲۳ فوت (۱۴۰۷ متر)
تانگانیکا یک پهنه آبی با تنوع زیستی چشمگیر و میزبان بیش از ۱۸ درصد از ماهیهای آب شیرین جهان است. این دریاچه از زمان عصر حجر میزبان جوامع ماهیگری بوده است. برخی از رنگارنگترین ماهیهای آب شیرین جهان در دریاچه تانگانیکا وجود دارند.
عمق: ۵۳۸۷ متر (۱۶۴۲ متر)
بایکال قدیمیترین، بزرگترین دریاچه آب شیرین و عمیقترین دریاچه روی سیاره زمین محسوب میشود. این دریاچه عظیم در سیبری قرار دارد و میزبان ۲۰ درصد از آب شیرین غیرمنجمد جهان است. آب دریاچه بایکال به عنوان یکی از شفافترین نمونهها در جهان شناخته میشود و میزبان تنوع زیستی قابل توجهی است. به عنوان نمونه، فک بایکال تنها در آب این دریاچه زندگی میکند.