bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۱۳۴۶۸
رئیس سازمان نقشه برداری اعلام کرد

نرخ فرونشست کشور ۵ برابر متوسط دنیا/۳۵۰ شهر کشور فاقد نقشه فرونشست هستند

نرخ فرونشست کشور ۵ برابر متوسط دنیا/۳۵۰ شهر کشور فاقد نقشه فرونشست هستند

رئیس سازمان نقشه برداری تهیه نقشه فرونشست زمین را از دستاورد‌های این سازمان در خصوص فرونشست ذکر کرد و یادآور شد: فرونشست در همه مناطق دنیا ایجاد می‌شود، ولی نرخ فرونشست زمین در کشور با بیشینه بالای ۲۰ سانتیمتر، ۵ برابر متوسط دنیا است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱

رئیس سازمان نقشه برداری با بیان اینکه ۳۵۰ شهر کشور فاقد نقشه فرونشست هستند، گفت: با اعتبارات وصول شده قرار است با ظرفیت بخش خصوصی و پهپاد‌ها اقدام به تهیه نقشه‌ها شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی جاویدانه امروز در نشست خبری، با اشاره به اهمیت نقشه برداری و اطلاعات داده مکانی در حوزه تصمیم سازی، افزود: این سازمان برای ایفای نقش خود در حوزه تنظیم گری ابزار‌های مختلفی دارد که در شورای عالی نقشه برداری است. این شورا تاکنون فعال نبوده و این امر از جمله آسیب‌های وارده به حوزه نقشه برداری کشور است از این رو در پاییز سال جاری جلسه این شورا برگزار شد و ۹ مصوبه داشته است.

وی، تدوین استاندارد‌های فنی را از دیگر ابزار‌های در اختیار این سازمان در زمینه تنظیم‌گری حوزه اطلاعات مکانی نام برد و یادآور شد: در کشور اطلاعات مکانی از سوی دستگاه‌های مختلف تهیه می‌شود و ما دستورالعمل تهیه این اطلاعات را تدوین کردیم.

به گفته وی دستور العمل‌های "نقشه برداری هوایی با ظرفیت پهپادها" و "رفتار سنجی ژئودزی برای پایش سازه‌های حساس" در این سازمان تهیه شده است.

استفاده از تصاویر ماهواره‌ای

رییس سازمان نقشه برداری، با اشاره به همکاری با سازمان فضایی گفت: در این همکاری قرار است از تصاویر ماهواره خیام برای فعالیت‌های سازمان نقشه برداری، استفاده کنیم.

به گفته وی این تصاویر تاکنون از سوی سازمان فضایی به سازمان نقشه برداری ارائه نشده است.

۳۵۰ شهر فاقد نقشه

جاویدانه با بیان اینکه ۳۵۰ شهر کشور فاقد نقشه هستند، گفت: با توجه به اینکه این مناطق محدوده‌های کوچکی هستند، قرار است از پهپاد‌ها برای تهیه نقشه‌ها استفاده شود و با تامین اعتبار، تهیه نقشه برای ۷۰ شهر در دستور کار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: نقشه‌های تهیه شده برای سرشماری که قرار است در سال ۱۴۰۵ انجام شود کاربرد دارد و در فاز اول استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی اجرایی می‌شود.

فرونشست

رئیس سازمان نقشه برداری با اشاره به بررسی‌های علمی فرونشست کشور گفت: اولین بار در دهه ۸۰ هشدار فرونشست زمین اعلام شد و امروز ما با آخرین فناوری اقدام پایش فرونشست زمین می‌کنیم.

وی، تهیه نقشه فرونشست زمین را از دستاورد‌های این سازمان در خصوص فرونشست ذکر کرد و یادآور شد: فرونشست در همه مناطق دنیا ایجاد می‌شود، ولی نرخ فرونشست زمین در کشور با بیشینه بالای ۲۰ سانتیمتر، ۵ برابر متوسط دنیا است.

جاویدانه ادامه داد: فرونشست یک پدیده مخرب است، ولی نرخ فرونشست در تهران بیشتر از سایر مناطق نیست جرا که نرخ فرونشست در تهران سالانه ۲۰ سانتیمتر و در کرمان سالانه ۴۰ سانتیمتر است.

جاویدانه با بیان اینکه عمده فرونشست‌ها در کشور در مجاورت اراضی کشاورزی است، یادآور شد: پدیده فرونشست پهنه‌های کشاورزی ناشی از برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی است و در حال حاضر پهنه‌های فرونشست به سمت شهر‌ها حرکت کرده است.

به گفته وی، فرونشست در تهران بیشتر در نوار جنوبی تهران، جنوب شرق و جنوب غرب است.

وی با اشاره به اهمیت نقشه فرونشست کشور توضیح داد: ما در جلسه شورای شهرسازی و معماری شرکت کردیم و در این جلسه مصوبه‌ای در زمینه الحاق زمین به شهر‌ها داشت که ما با ارائه این نقشه آن‌ها را متقاعد کردیم که قبل از ساخت و ساز استعلام سازمان نقشه برداری برای، حریم گسل و فرونشست را دریافت کنند که در این همکاری چندین اراضی برای ساخت و ساز حذف شد.

وی دلیل حذف این اراضی از ساخت و ساز را قرار داشتن در پهنه فرونشست دانست.

برچسب ها: فرونشست زمین
bato-adv
bato-adv
bato-adv