bato-adv
bato-adv

طرز تهیه مرغ کاری؛ غذای تند و خوشمزه

طرز تهیه مرغ کاری؛ غذای تند و خوشمزه

مرغ کاری یا چیکن کاری یکی از انواع روش‌های پخت مرغ است که از ترکیب مرغ با ادویه کاری، فلفل، شیر و خامه تهیه می‌شود و بسیار خوش طعم و خوشمزه است.

فراروـ مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین‌های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می‌شود. مرغ در انواع خورش‌ها، پلوها، سالادها، فست فود‌ها و خوراک‌ها استفاده می‌شود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد. روش‌های طبخ مرغ معمولا با رب، زعفران و یا به صورت سرخ کرده است که می‌توان گفت همگی به اندازه کافی تکرار شده‌اند!

توصیه ما این است که روش‌های قدیمی طبخ مرغ را فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با استفاده از یک روش جدید بتوانید یک مرغ خوشمزه، خوش طعم و البته تند و تیز را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید.

در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ کاری خوشمزه همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مرغ کاری

سینه مرغ بدون استخوان: ۱ کیلو
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
گوجه فرنگی: ۳ عدد
برگ کرفس یا جعفری: ۱۰۰ گرم
مخلوط خامه صبحانه با شیر: ۲۰۰ میلی لیتر
ادویه کاری: ۱ قاشق غذاخوری
مخلوط فلفل قرمز و سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

پیاز

۱ ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۲ ـ نکات مربوط به مرغ

مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.

طرز تهیه مرغ کاری

مرغ کاری

۱ ـ برای شروع کار ابتدا پیاز را خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید. کمی روغن به آن اضافه کنید و ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم وسبک شود؛ سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید یک دقیقه دیگر تفت بخورد.

۲ ـ در این مرحله گوجه فرنگی خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و دو دقیقه تفت بدهید تا گوجه فرنگی سرخ شود؛ سپس سینه مرغ خرد شده را همراه با ادویه کاری، فلفل قرمز و سیاه و نمک به ماهی تابه اضافه کنید و با حرارت بالا تفت بدهید. بعد از اینکه رنگ مرغ‌ها تغییر کرد و تفت خورد، ترکیب خامه و شیر و کرفس خرد شده را به مواد اضافه کنید و اجازه بدهید مرغ با حرارت خیلی کم بپزد. درب ماهی تابه را بگذارید و اصلا به مواد آب اضافه نکنید. وقتی مرغ پخت و سس به غلظت رسید، اجاق گاز را خاموش کنید. مرغ کاری خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

bato-adv
bato-adv
bato-adv