اگر زمانی دنیا در یک موقعیت آخرالزمانی قرار بگیرد و گیاهی وجود نداشته باشد، جهانیان برای داشتن دوباره گیاهان و رشد مجدد منابع غذایی باید به خزانه جهانی بذر سوالبارد (Svalbard) تکیه کنند.
به گزارش خبرآنلاین، در اسپیتس برگن، که جزیرهای دورافتاده در اقیانوس منجمد شمالی است، خزانه جهانی بذر سوالبارد قرار دارد. در این خزانه دو بذر از هر گیاهی وجود دارد تا در صورت وقوع هر اتفاقی که باعث شود این گیاهان از بین بروند و توانایی رشد آنها وجود نداشته باشد، بتوانیم آنها را دوباره پرورش دهیم.
این خزانه ایمن از ۱.۱ میلیون بذر مختلف نگهداری میکند که معرف بیش از ۱۳ هزار سال تاریخ کشاورزی هستند.
اکنون، راهنمایان تورها، افراد را به طور مجازی به خزانه جهانی بذر سوالبارد میبرند تا مردم بتوانند آنجا را ببینند.
این تور ویژگیهای خاصی دارد که کاربران میتوانند با کلیک کردن و حرکت دادن تصویر، یکی از دور افتادهترین جزایر جهان را ببینند و از این خزانه باورنکردنی بازدید کنند.
بازدید کنندگان مجازی بعد از عبور از یک درب نازک فلزی، به سمت یک درب فلزی سنگین هدایت میشوند و سپس از طریق تونلی وارد مجموعه شده و از چندین اتاق که محل نگهداری بذر گیاهان هستند، بازدید میکنند.
در هر اتاق این خزانه جعبههایی از بذرها قرار دارد و بازدیدکنندگان مجازی میتوانند آنها را از نزدیک ببینند. اولین بار است که این تور مجازی برگزار میشود و مردم میتوانند از راه دور داخل این انبار بذر را ببینند. افراد تا زمانی که در یک سفر سازماندهی شده و به همراه یک راهنمای تور هستند، میتوانند از این خزانه بازدید کنند. اما بازدید آن برای عموم آزاد نیست.
اسپیتس برگن بخشی از مجمعالجزایر سوالبارد است و با این که دور از دسترس به نظر میرسد، اما بعنوان ایدهآلترین مکان برای این کار در نظر گرفته شده است.
نه تنها فعالیتهای تکتونیکی (تغییر شکل در پوسته زمین) در اسپیتس برگن وجود ندارد، بلکه به دلیل سرد بودن هوا، نیازی نیست تا نگران توانایی نگهداری بذرها در یخچال و جای خنک باشیم.
دانهها در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری میشوند، اما حتی اگر برق قطع شود و تمام تجهیزات جزیره از کار بیفتند، دو قرن طول میکشد تا دمای آنجا بالا رفته و به صفر درجه سانتیگراد برسد.
این خزانه برای اولین بار در سال ۲۰۰۸، توسط دولت نروژ افتتاح شد.
منبع: indy۱۰۰