قدیمیها اعتقاد داشتند که رشته نمادی از زندگی است و خوردن این غذا در همان ابتدای سال جدید باعث میشود تا سر رشته کارها دستشان آمده و به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کنند.
رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که معمولا به مناسبت عید نوروز تهیه میشود.
قدیمیها اعتقاد داشتند که رشته نمادی از زندگی است و خوردن این غذا در همان ابتدای سال جدید باعث میشود تا سر رشته کارها دستشان آمده و به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کنند.
تهیه رشته پلو ساده است و به مواد اولیه زیادی نیاز ندارد. در این آموزش آشپزی قصد داریم طرز تهیه رشته پلو خوشمزه را به شکل ساده به شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج دو پیمانه
رشته پلو قهوهای رنگ ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
عدس یک پیمانه
کره حیوانی ۵۰ گرم
فیله مرغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
زعفران آب شده سه قاشق غذاخوری
دارچین سه قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
کشمش پلویی و خرما نصف پیمانه
نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
ابتدا برنج را شسته و به مدت چندین ساعت در آب و نمک خیس کنید. عدس را نیز برای چندین ساعت خیس کرده تا راحتتر پخته شود. کشمشها را نیز خیس کرده و هسته خرما را جدا میکنیم.
ابتدا پیاز را پوست کنده و شسته و به شکل نگینی خرد میکنیم. فیلههای مرغ را نیز به شکل نواری خرد کرده و آماده میکنیم. در یک ماهیتابه پیازها را سرخ میکنیم. در یک ماهیتابه جداگانه نیز فیلهها سرخ کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه آنها را مزه دار میکنیم. پس از اینکه فیله به خوبی سرخ شد، پیاز و کشمش و خرما را به آنها اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم.
یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی شعله گاز قرار میدهیم. پس از اینکه آب به جوش آمد، آب برنجی که از قبل خیس کرده بودیم را دور ریخته و برنج را در داخل قابلمه میریزیم. حدود ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا برنج کمی نرم شود. سپس رشته پلویی و عدس را هم داخل آب برنج میریزیم تا با هم مخلوط شده و پخته شوند. توجه کنید که رشتهها بسیار سریع نرم میشوند و به زمانی که رشتهها را در داخل آب برنج میریزید، توجه کنید.
پس از اینکه نرم شدند، برنج را آبکش میکنیم. اکنون در ظرفی که میخواهیم برنج پخته شود، کمی روغن ریخته و برای ته دیگ آن میتوانید سیب زمینی یا نان و یا هر ته دیگی که مطابق با سلیقه تان است، قرار دهید. سپس با کفگیر برنجها را در داخل قابلمه میریزیم. بین برنجها دارچین ریخته و روی شعله گاز قرار میدهیم تا دم بکشد.
وقتی برنج دم کشید، کمی از برنج را با زعفران ترکیب کرده و روی ظرف برنج میریزیم. سپس روی آن را مرغ و کشمش و خرما میریزیم. اکنون رشته پلو آماده شده است.
رشته پلو یکی از غذای سنتی و لذیذ ایرانیان است که معمولا در ایام عید نوروز تهیه میشود. رشته پلو را با گوشت گوسفندی یا مرغ میتوانید تهیه کنید. در این دستور پخت ما طرز تهیه این غذا با مرغ را به شما آموزش دادیم. امیدوارم که از این طرز تهیه لذت برده باشید و حتما این غذا را برای خود و اعضاء خانواده تان تهیه کنید.
منبع: برترینها