bato-adv
bato-adv

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

آش دوغ (ایران آشی) از آش‌های بسیار خوشمزه و محلی ارومیه است این آش با دوغ محلی، آرد، نخود و سبزیجات معطر پخت می‌شود؛ که در فصل بهار نیز برای تهیه این آش از سبزیجات کوهی استفاده می‌شود که عطر و طعم بی نظیری به این آش می‌دهد.

آذربایجان غربی بهره‌مند از مواهب بی‌نظیر الهی، طبیعت بکر و مردمانی با تاریخ و تمدن چندین هزار ساله مهد جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی است که اینک در روز‌های آغازین بهار طبیعت با غذا‌ها و خوراک‌های سنتی از مهمانان نوروزی پذیرایی می‌کند.

به گزارش ایلنا، بسیاری از مردم آذربایجان غربی را با دریاچه زیبای ارومیه، تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران می‌شناسند در حالیکه غذا‌های سنتی این استان از ظرفیت‌های مناسب گردشگری است که از چشم مردم بومی و سایر ایرانیان دور مانده است.

مردم این دیار به واسطه بهره مندی از تاریخ و تمدنی کهن، در حوزه خوراک نیز آیین و رسومی منحصر به فرد دارند که در مناسبات و سنت‌های کنونی نیز تاحد زیادی پایبند به آن‌ها هستند.

غذا‌های اصیل و سنتی آذربایجان غربی علاوه بر طعم و عطر جذاب و دلپذیر به دلیل سبک و اتصال به آیین‌های عزا و عروسی و اصول مذهبی از اهمیت و توجه بسیاری بهره‌مند هستند.

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

سوپ بلغور (یارما شورباسی)

این غذای خوشمزه محلی غذای شهر ارومیه است که از آن بیشتر در پذیرایی از مهمانان استفاده می‌شود.

در پختن این سوپ از بلغور، کلم برگ و سیب زمینی و آلو خشک استفاده می‌کنند.

خورشت مخصوص ارومیه

خورشت مخصوص ارومیه که شبیه خوراک لوبیا است با لوبیای سفید یا لوبیای قرمز شبیه به لوبیا چیتی، گوشت قرمز یا مرغ، سیب زمینی و گوجه فرنگی تهیه و از قدیم به هم با برنج در مراسمات مختلف مانند. عروسی و عزا پخت و سرو می‌شود.

آش دوغ ارومیه (ایران آشی)

آش دوغ (ایران آشی) از آش‌های بسیار خوشمزه و محلی ارومیه است این آش با دوغ محلی، آرد، نخود و سبزیجات معطر پخت می‌شود؛ که در فصل بهار نیز برای تهیه این آش از سبزیجات کوهی استفاده می‌شود که عطر و طعم بی نظیری به این آش می‌دهد.

آش دوغ ارومیه علاوه بر رستوران‌ها در پارک‌های این شهر نیز به مسافران و مهمانان عرضه می‌شود.

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

غذای محلی گوزلمه

گوزلمه غذایی بسیار ساده و خوشمزه است که خیلی سریع آماده می‌شود در زبان ترکی گوزلمه به معنی «منتظر نشو» است که به دلیل سریع آماده شدن این غذا این نام را روی آن نهاده‌اند.

در طرز تهیه این غذا از تخم مرغ و ماست استفاده می‌کنند به این صورت که تخم مرغ‌ها را نیمرو کرده و و ماست را با کمی آب رقیق کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب به هم می‌زند. تا ماست داغ شود و بعد داخل آن معنای خشک پودر شده می‌ریزند ترکیب ماست و نعنا را روی نیمرو ریخته و سیر له شده به آن اضافه می‌کنند در تهیه این غذا از روغن حیوانی مخصوص استفاده می‌شود.

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

آش ترش ارومیه (ییرتیخلی)

آش ترش یا همان ییرتیخلی از آش‌های سنتی ارومیه است که برای پختن آن از سبزیجات معطر، لپه، برنح استفاده می‌شود که در فصل بهار تهیه شده و برای پذیرایی از مهمانان نوروزی استفاده می‌شود.

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو نیز جزو غذای محلی آذربایجان غربی بشمار می‌رود که با دلمه معمولی فرق چندانی ندارد و فقط سه مواد گوشت چرخکرده، ماست و روغن حیوانی افزوده می‌شود که وجود این مواد مزه دلمه را چند برابر می‌کند.

آش ترش ارومیه و گوزلمه غذا‌هایی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی

کوفته گوشت سفید و قرمز

مواد به کار رفته در این نوع غذای محلی به گونه‌ای است که این کوفته طعم بسیار متفاوتی با کوفته‌های دیگر دارد و برای تهیه آن از گوشت چرخ‌کرده، گوشت مرغ، لپه چرخ کرده، پیاز، روغن، زعفران، سبزیجات معطر شامل مرزه، نعناع، تره، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می‌شود.

در پایان باید گفت؛ پذیرایی از مسافران و مهمانان نوروزی با غذا‌های سنتی می‌تواند تاثیر بسزایی در زنده نگهداشتن سنت‌های گذشته و آشنایی مهمانان با غذا‌های سنتی این دیار داشته باشد.

برچسب ها: آش ترش ارومیه
bato-adv
bato-adv
bato-adv