آش خشیل غذای ترکی شبیه به حلیم است با این تفاوت که برای پخت آن گوشت استفاده نمیشود و در مدت زمان کمتری تهیه میشود.
آش خشیل یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان است که اغلب برای شب یلدا تهیه میشود. آش خشیل حاوی مقدار زیادی گندم، شکر، کرهطبیعی است که به عنوان یک غذای مقوی و پرکالری محبوبیت زیادی دارد و در روزهای سرد زمستان بیشتر پخته میشود و تا ساعات طولانی انرژی لازم بدن را تامین میکند.
به گزارش مجله اکالا، آش خشیل غذای ترکی شبیه به حلیم است با این تفاوت که برای پخت آن گوشت استفاده نمیشود و در مدت زمان کمتری تهیه میشود. ما نیز در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آش خشیل را به شما آموزش دهیم پس تا انتها همراه ما باشید تا با این غذای ترکی مخصوص روزهای سرد زمستان آشنا شوید.
در این بخش نحوه پخت آش خشیل را به زبان ساده شرح دادهایم:
در اولین مرحله برای تهیه آش خشیل، بلغور را خیس کرده و چند ساعت زمان بدهید تا به خوبی خیسانده شود.
در این مرحله بلغورهایی که از قبل خیساندهاید را با مقداری آب داخل قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید به خوبی بپزد و آب آن کاملا کشیده شود. پختن بلغور اغلب یک تا دو ساعت زمان میبرد. پس از پختن بلغورها آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
بلغورهای پخته را آبکشی کنید و در ادامه ۴ قاشق آرد را با ۴ پیمانه آب و شیر مخلوط کنید، در ادامه بلغورهای پخته را به آن اضافه کنید و مجدد روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود و مواد آش غلیظ شود (میتوانید آرد از قبل کمی تفت دهید). زمانیکه غلظت آش خشیل کمی بیشتر از حلیم شد دیگر آش خشیل آماده است.
پس از غلیظ شدن آش، آن را از روی شعله گاز برداشته و در ظرف مناسب بریزید. میتوانید وسط آش را کمی گود کرده و مقداری شیر و عسل روی آن بریزید. در نهایت مقداری کرده آب شده را نیز به آن اضافه کنید. آش خشیل را میتوان به همراه شیره مصرف کرد. بخصوص این آش برای وعده صبحانه در روزهای زمستان توصیه میشود تا برای یه روز کامل انرژی کافی را داشته باشید.
در برخی مواقع آش خشیل بدون بلغور و فقط با آرد تهیه میشود. برای تهیه آش خشیل به این روش کافی است آرد را تفت داده و خامی آن را بگیرد. در ادامه مقداری شیر، آب و مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا رنگ آن طلایی شود. در انتها نیز آش خشیل آرد را در ظرف مناسب ریخته و به همراه شیره انگور یا عسل و شیر با اضافه کردن مقدار کره و دارچین میل کنید.
روش سوم برای تهیه آش خشیل به این گونه است که مانند آش خشیل معمولی که بلغور و آرد مواد اصلی بود، مقداری زردچوبه نیز به آش اضافه میشود. با افزودن نصف قاشق چایخوری زردچوبه با مقداری آرد، شیر و آب آش تهیه میشود. تفاوت این روش با آش خشیل معمولی در رنگ زرد آن است که به علت افزودن زردچوبه ایجاد میشود.
در این بخش به چند نکته برای تهیه آش خشیل اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از آرد گندم سبوسدار، آش خشیل را بسیار مقوی میکند.
میتوانید در محتویات آش خشیل، ترکیبی از کره، دارچین و شکر و عسل اضافه کنید.
به جای شکر میتوان از شیره انگور طبیعی یا شیره خرما استفاده کرد.
کره استفاده شده در آش خشیل بسته به ذائقه افراد میتواند کم یا زیاد باشد.
همچنین میتوانید از کره محلی استفاده کنید.
برای خوشرنگ شدن آش خشیل میتوانید مقداری زردچوبه یا زعفران به آن اضافه کنید.
از آنجایی که آش خشیل زود ته میگیرد، باید مادامی که روی شعله گاز قرار داد آن را هم بزنید و روی حرارت ملایم آن را بپزید.
با افزودن مقداری خلالپسته، خلال بادام، کنجد یا مغز گردو به آش خوشطعمتری خواهید داشت.
نکته مهم در تهیه آش خشیل، خیساندن بلغورها از قبل است که سریعتر بپزد.
روزهای سرد زمستان بخصوص شب یلدا، بین مردم استان آذربایجان و ترکها مراسم سنتی خاص خود را دارد. آش خشیل یکی از غذاهای محلی ترکی است که جایگاه خاصی در سفره شب یلدا دارد و خانوادههای پرجمعیت در دورهمیهای خود مقدار زیادی از آن را تهیه و شب پرخاطرهای را در کنار اقوام ثبت میکنند. در این مقاله از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه آش خشیل را به روشهای مختلف بیان کردیم و ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن آن نیز ارائه دادیم. امیدواریم با کمک این دستور تهیه، موفق به پخت آش خشیل شده و از آن لذت ببرید.
در این بخش به چند سوال پرتکرار در رابطه با آش خشیل پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
۱. برای مزهدار کردن آش خشیل از چه موادی میتوان استفاده کرد؟
با افزودن مقداری دارچین و کره در زمان پخت میتوان آش خشیل خوشمزهای را تهیه کرد.
۲. آش خشیل را چطور تزئین کنیم؟
برای تزئین آش خشیل میتوان از شیره خرما یا شیره انگور، مقداری دارچین و خلال بادام یا پسته و کنجد روی آش استفاده کرد.
۳. آش خشیل چه فوایدی برای بدن دارد؟
آش خشیل به عنوان یک غذای مقوی برای افزایش اشتها، بهبود قوای جنسی، درمان سرفه، گرفتگی صدا و بهبود سیستم ایمنی بدن مفید است.