bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۲۳۶۲

شروع مجدد برخورد با چندشغله‌های ورزش

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۰۹ آذر ۱۳۸۹


تعداد دوشغله‌های ورزش نسبت به زمان ریاست محمد علی‌آبادی بر سازمان تربیت بدنی نه تنها کم نشده، بلکه بیشتر هم شده است.

آخرین اظهار نظر مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مورد دوشغله‌های ورزشی باعث شد تا نماینده‌های مجلس دوباره به یاد این موضوع بیفتند. شنبه همین هفته بود که مصطفی پورمحمدی دوباره صحبتی از دوشغله‌ها کرد و مثال زد که در یکی از سازمان‌ها، بیش از 200 دوشغله حضور دارند. این سازمان، سازمان تربیت بدنی است که به گفته رئیس سازمان بازرسی کل کشور تعداد دوشغله‌های آن به بیش از 200 نفر رسیده است. پورمحمدی می‌گوید این دوشغله‌ها به دادگاه معرفی شده‌اند: «سازمان بازرسی کل کشور جلوی کار بسیاری از افراد دو شغله را گرفته و تعدادی را به دادگاه معرفی کرده است. در همین راستا تعداد بیش از 200 نفر از افراد دو شغله در سازمان تربیت بدنی شناسایی شده‌اند که تعدادی از آنها را به دادگاه معرفی کردیم.»

این تعداد دوشغله حتی بیشتر از تعداد دوشغله‌هایی است که زمان ریاست محمد علی‌آبادی بر سازمان تربیت بدنی در ورزش حضور داشتند. 

شاید به همین خاطر است که صحبت‌های مصطفی پورمحمدی، نماینده‌های مجلس را شوک‌زده کرده است. سید جلال یحیی‌زاده رئیس کمیسیون تربیت بدنی مجلس شورای اسلامی در مورد این موضوع می‌گوید: «از یک سال و نیم یا دو سال قبل بود که سازمان بازرسی کل کشور وارد بحث دوشغله‌ها شد. در ابتدا موضع‌گیری‌های مناسبی صورت گرفت که ما امیدوار بودیم این موضع‌گیری‌ها پایدار باشد و توسعه پیدا کند و کم کم به بخش‌های دیگر هم برسد. اما متاسفانه بعد از چند جلسه و چند بار موضع‌گیری، این موضوع پیگیری نشد.»

وی ادامه می‌دهد: «آن زمان جلساتی برگزار کردیم که در آن نایب رئیس وقت مجلس هم حضور داشتند و تعیین کردیم که مجلس باید قانون را تفسیر کند نه این‌که برخی از آقایان بیایند بگویند ما دوشغله نیستیم و خودشان برای خودشان قانون را تفسیر کنند. ما منتظر بودیم که مبارزه با این موضوع ادامه پیدا کند که متاسفانه سازمان بازرسی کل کشور این کار را انجام نداد.»

او که نسبت به افزایش تعداد دوشغله‌های ورزش متعجب شده، می‌داند در صورت پیگیری نشدن این موضوع، دوباره افرادی وارد ورزش می‌شوند که دوشغله هستند. به همین دلیل است که یحیی‌زاده تنها راه نجات ورزش را حل مشکل دوشغله‌ها می‌داند: «الان اعلام کرده‌اند بیش از 200 دوشغله در سازمان تربیت بدنی کار می‌کنند. این حرف یعنی این‌که الان نسبت به آن زمانی که بحث دوشغله‌ها جدی پیگیری می‌شد، حدود 20 نفر دوشغله اضافه شده‌اند. متاسفانه پیگیری‌ها ادامه پیدا نکرد و باعث شد تعداد دوشغله‌ها زیاد شود. من با توجه به شناختی که از این ماجرا دارم تاکید می‌کنم یکی از راه‌های نجات ورزش حل مشکل دوشغله‌هاست. آن هم نه به این معنا که افراد دوشغله در ورزش بمانند و شغل‌های دیگر خود را هم حفظ کنند. بلکه به این معنا که آن‌ها اگر ورزش را دوست دارند، دست از شغل‌های دیگر خود بکشند و اگر ورزش را دوست ندارند، بروند سراغ همان شغل‌های دیگر خود و از ورزش کنار بروند.»

حدودا یک سال قبل، زمانی که بحث کنار رفتن دوشغله‌ها از ورزش به اوج خود رسیده بود، تعدادی از دوشغله‌های ورزش به فکر رفتن از ورزش یا دست کشیدن از شغل دیگر خود افتادند اما کم کم که سازمان بازرسی دیگر در مورد این موضوع هیچ موضعی نگرفت، دوشغله‌ها هم از رفتن منصرف شدند و به حضور خود در ورزش ادامه دادند. 

یحیی‌زاده همین مسئله را یکی از مشکلات می‌داند و می‌گوید: «اولا که باید بگویم ورزش با توجه به بودجه سال 89 آن‌قدر پول دارد که نیاز مالی دوشغله‌ها را برطرف کند. در ضمن تعدادی از این دوشغله‌ها یک زمانی استعفا دادند و من فکر می‌کنم همان‌ها دوباره به ورزش برگشته‌اند. این نتیجه ادامه ندادن موضع‌گیری‌های خوب سازمان بازرسی کل کشور است. اگر آن موضع‌گیری‌ها ادامه پیدا کرده بود این اتفاق نمی‌افتاد.»

البته اوایل همین امسال بود که علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی در نشستی با رئیس سازمان بازرسی کل کشور و تعدادی از نماینده‌های مجلس، گوشه‌ای از مشکلات دوشغله‌های ورزش را حل کرد. در این نشست مقرر شد عضویت در هیات مدیره باشگاه‌ها و هیات رئیسه فدراسیون‌ها شغل حساب نشود. 

هادی مقدسی نماینده مردم بروجرد که یکی از حاضرین در این جلسه بوده درباره اتفاقات این نشست می‌گوید: «بحث اصلی این بود که برای مشکل دو شغله‌ها تصمیمی اساسی بگیریم. بر این اساس طرفین قبول کردند که قانون فعلی درباره دو شغله‌ها اصلاح شود . بر این اساس حضور در هیات مدیره و هیات رئیسه باشگاه‌ها و فدراسیون‌های ورزشی به این شرط که حاضرین در آنها از دولت حقوق دیگری نگیرند، شغل محسوب نمی‌شود و از شمول قانون فعلی خارج می‌شوند.» 

با این حساب مشکل بسیاری از دوشغله‌های ورزش حل شد اما باز هم تعداد زیادی از کارمندان و مدیران سازمان تربیت بدنی هستند که هنوز در لیست دوشغله‌ها هستند؛ در لیستی که ظاهر مصطفی پورمحمدی می‌خواهد برخورد جدی با آن‌ها را شروع کند.

پورمحمدی اعلام کرده اسامی تعدادی از دوشغله‌های ورزش را به دادگاه اعلام کرده‌اند و شاید همین باعث شود سایر دوشغله‌ها سریع‌تر برای خود چاره‌ای بیندیشند. 

با توجه به سابقه‌ای که پرونده دوشغله‌های ورزش دارد، بعید نیست در صورت جدی گرفته شدن این موضوع در سازمان بازرسی کل کشور، تعداد قابل توجهی از دوشغله‌ها تکلیف خود را خیلی زود روشن کنند. چراکه نماینده‌های مجلس هم شدیدا موافق برطرف شدن معظل دوشغله‌های ورزش هستند. ماه‌ها قبل هم زمانی که موضوع دوشغله‌ها بسیار نقل زبان‌ها بود، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا طرح رفع منع قانونی حضور دوشغله‌ها در ورزش را رد کردند. 

این طرح را تعدادی از نمایندگان سرشناس چون امیدوار رضایی و ناطق نوری که خود از اعضای فدراسیون‌ها و هیات‌های مدیره تیم‌های ورزشی هستند در دستور کار مجلس قرار داده بودند اما با تذکر یوسف‌نژاد نماینده منتقد مردم ساری در مجلس شورای اسلامی از دستور کار صحن علنی خارج شد تا برای همیشه بایگانی شود. در ماده یک این اصلاحیه قرار بود ریاست، دبیر کلی، عضویت در هیات‌های رئیسه یا هیأت‌های مدیره فدراسیون‌ها و باشگاه‌های ورزشی هم مثل سمت‌های آموزشی ممنوعیت برای مسئولیت همزمان دو شغل ورزشی نداشته باشند. 

در این اصلاحیه همچنین یادشده بود که سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک هیات‌های ورزشی و مؤسسات تابعه آنها معاف از قوانین مربوط به ممنوعیت حضور مدیریت‌های دوشغله ورزشی شوند.

یحیی‌زاده که خود از منتقدان این وضعیت است می‌گوید: «متاسفانه ما در مجلس هم داریم همکارانی را که خودشان چند شغله هستند. این بحث دوشغله‌ها باید در خود مجلس هم حل شود. ما الان همکارانی داریم که 7-8 شغل دارند. حتی تعدادی از نماینده‌های مجلس در بالاترین سطوح ورزش کشور کار می‌کنند که این خودش مایه تاسف است. البته من بارها از زبان خود این آقایان شنیده‌ام که اگر قرار باشد دوشغله‌ها دیگر در ورزش فعالیت نکنند، از سمت‌های خود کنار می‌روند. آن زمان هم قرار بود از سمت‌های خود کناره‌گیری کنند که دیگر وقتی سازمان بازرسی این بحث را ادامه نداد، آن‌ها هم به کارشان ادامه دادند.»

بحث دوشغله‌های ورزش زمانی آن‌قدر اوج گرفته بود که حتی دوشغله‌ها تهدید می‌شدند که اسامی آن‌ها در رسانه‌ها اعلام می‌شود. اما الان دیگر کسی دوشغله‌ها را تهدید نمی‌کند. تنها حرفی که زده می‌شود، درخواست از آن‌ها برای روشن کردن تکلیفشان است و البته از طرفی سازمان بازرسی کل کشور می‌گوید از طریق قانون با آن‌ها برخورد می‌کند. 

یحیی‌زاده هم در پاسخ به این سوال که «آیا نمی‌خواهید اسامی دوشغله‌ها را اعلام کنید؟» می‌گوید: «دانه‌درشت‌های آن‌ها را که همه می‌شناسند. اسامی بقیه را هم فعلا اعلام نمی‌کنیم. اگر لازم شد بعدا اسامی آن‌ها را می‌گوییم.»

برچسب ها: دوشغله ورزش
bato-adv
bato-adv
bato-adv