bato-adv
bato-adv

طرز تهیه مربای گل محمدی؛ تحفه فصل بهار

طرز تهیه مربای گل محمدی؛ تحفه فصل بهار

مربای گل محمدی یکی از انواع مرباهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که پخت آن همزمان با شروع فصل بهار و شکوفه دادن گل‌ها رونق می‌گیرد.

فراروـ مربا یکی از خوراکی‌های خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه‌ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می‌شود. مربا‌ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه‌های گوناگون تهیه می‌شوند.

مربای گل محمدی یکی از مربا‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که پخت آن با شروع فصل بهار و گل دادن بوته‌های گل محمدی رونق می‌گیرد. گل محمدی از آنجا که گلی بسیار خوشبو و معطر است، برای درست کردن مربا نیز بسیار مناسب است.

در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای گل محمدی همراه با ارائه نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به پخت مربا در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی

گلبرگ گل محمدی جوشانده شده: ۲ پیمانه
شکر: دو و نیم پیمانه
آب: ۱ پیمانه
گلاب: نصف لیوان
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: به میزان دلخواه

نکات مربوط به گلاب

گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

طرز تهیه مربای گل محمدی

مربای گل محمدی

۱ ـ برای شروع کار ابتدا گلبرگ‌های گل محمدی را پاک کنید؛ سپس یکبار بشویید تا خاک آن‌ها گرفته شود. حالا یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، گلبرگ‌های گل را داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید یک دقیقه با آب بجوشد؛ سپس آبکش کنید. این کار را یکبار دیگر انجام بدهید تا تلخی گلبرگ‌ها کاملا گرفته شود و بعد گلبرگ‌ها را داخل صافی بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.

۲ ـ در مرحله بعد شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار بدهید تا کم کم شروع به جوشیدن کند و کمی غلیظ شود. در این فاصله چند بار با کمک فرچه یا لیسکی که به آبلیمو یا آب جوش آغشته کرده‌اید، قابلمه را دورگیری کنید تا شکرک‌های اطراف قابلمه از بین برود. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است مربای شما بعد از پخت شکرک بزند.

۳ ـ در مرحله بعد گلبرگ‌های آبکش شده را داخل شربت بریزید و اجازه بدهید ده دقیقه دیگر گلبرگ با شربت بجوشد؛ سپس آبلیمو و گلاب را به مربا اضافه کنید و دو دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. اجازه بدهید مربا از حرارت بیفتد؛ سپس گردوی خرد شده را به مربا اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گردو مخلوط شود و در مرحله آخر مربای آماده و خنک را داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگه داری کنید، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه مربا

ـ برای خوشرنگ شدن مربای گل محمدی می‌توانید به صورت دلخواه وقتی برگ‌ها در حال جوشیدن با شربت است، یک قاشق مرباخوری پودر لبو یا دو قطره رنگ خوراکی صورتی به قابلمه اضافه کنید.

ـ یکی از راه‌های تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و به‌راحتی توی ظرف تکان نمی‌خورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.

ـ طی فرآیند پخت مربا هرگز درب قابلمه را نگذارید، این کار باعث تیره شدن رنگ مربا می‌شود.

ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازه‌ای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح میوه را بپوشاند.

ـ آبلیمو یا جوهر لیمو را حتما در مرحله آخر پخت به مربا اضافه کنید و سعی کنید بعد از اضافه کردن آبلیمو دیگر مربا روی شعله اجاق گاز نباشد.

ـ شیشه‌هایی را که برای مربا انتخاب می‌کنید باید حتما خشک و تمیز با درب فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv