سالاد نخود یکی از انواع سالادهای سرد است که نخود فرنگی و نخود از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است و به همین دلیل یک سالاد مغذی و سرشار از پروتئین است.
فراروـ سالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیباتی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنیهایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبلیمو، آبغوره و... تشکیل میشوند که معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد نخود یکی از انواع خوشمزه سالادهاست که به دلیل داشتن نخود پخته در ترکیباتش سرشار از پروتئین و مواد معدنی است؛ همچنین این سالاد به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، یک وعده غذایی کامل برای ورزشکاران، گیاهخواران و افرادی است که دارای رژیمهای کم کالری هستند.
در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد نخود رنگارنگ و خوشمزه در منزل همراه با دستور تهیه سس خوشمزه ویژه این سالاد تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
نخود فرنگی: نصف لیوان
نخود آبگوشتی پخته: ۱ لیوان
جعفری خرد شده: نصف لیوان
آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
فلفل سبز هالوپینو: ۱ عدد
گوجه فرنگی کوچک: ۱ عدد
ارده: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نخود سبز یا نخود فرنگی گیاهی از دسته حبوبات است. نخود سبز سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر، ویتامین A، C، K، B، منگنز، مس، فسفر، اسید فولیک، پروتئین، منیزیم، آهن و پتاسیم است. این دانه خوراکی پرخاصیت برای جلوگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان معده، بهبود سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، تنظیم قند خون، بهبود در بینایی، طراوت پوست و... بسیار مفید است. برای تهیه سالاد نخود اگر به نخود فرنگی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید.
ارده محصولی خوشمزه و مقوی است که از آسیاب دانههای کنجد پوست گرفته و تفت داده شده به دست میآید. مرکز تهیه این محصول شهرهای اردکان، خمین، ملایر، دزفول و بهبهان است. ارده دارای کربوهیدرات، پروتئین، چربی، کلسیم، آهن، منیزیم و ویتامینهای گروه A و B است. مرغوبترین ارده، اردهای است که از کنجد ایرانی برشته تهیه شود. ارده مرغوب و تازه عطر و بوی دلنشینی دارد و رنگ آن باید بین کرم روشن یا قهوهای روشن باشد؛ همچنین ارده مرغوب باید غلیظ باشد.
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا نخود فرنگی، نخود آبگوشتی پخته، جعفری خرد شده، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را داخل یک کاسه مناسب بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا نخودها مزهدار شوند.
۲ ـ گوجه فرنگی را پوره کنید و داخل یک کاسه بریزید؛ سپس فلفل هالوپینو را خرد و به آن اضافه کنید. در مرحله بعد روغن زیتون، سرکه قرمز و ارده را به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدستی تشکیل شود. حالا سس آماده را داخل سالاد بریزید و همه مواد سالاد را خوب زیر و رو کنید تا کاملا به سس آغشته شود. در این مرحله سالاد نخود خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.