طی یک ماه از مجموع ۱۲ یوزپلنگی که مقامات حیات وحش هند اقدام به واردات آنها از کشورهای آفریقایی کرده اند، دو یوزپلنگ تلف شده اند.
فرارو- مقامات حیات وحش در هند میگویند دومین یوزپلنگی که از آفریقای جنوبی به هند آورده شده بود تلف شده است. این دومین مورد مرگ یوزپلنگها در طول یک ماه در کشوری است که هفت دهه پیش این گربه بزرگ خالدار در آن منقرض شده بود.
به گزارش فرارو، تاکنون ۱۲ یوزپلنگ از آفریقای جنوبی و هشت یوزپلنگ از نامیبیا پس از صدور حکم دادگاه عالی هند در سال ۲۰۲۰ مبنی بر اینکه این گونه باید دوباره در هند پرورش داده شود، به هند آورده شده اند.
آمیت مالیک یکی از مسئولان حیات وحش هند گفت: یوزپلنگ نر که اودی نام دارد، در محوطهای در پارک ملی کونو در مرکز هند پیدا شد و برای درمان با داروی آرامبخش بیهوش شد، اما بعداً در همان روز مرد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: آزمایشهایی برای تعیین علت مرگ در حال انجام است.
در ماه مارس یک یوزپلنگ دیگر به نام ساشا بر اثر بیماری کلیوی درگذشت.
مقامات گفتند شش ماه قبل از اینکه این یوزپلنگ از نامیبیا به هند منتقل شود، از بیماری او مطلع نشده بودند.
معرفی مجدد یوزپلنگها یک پروژه بزرگ برای نارندرا مودی است نخست وزیر هند است که رهبری رهاسازی این حیوانات در محوطه را پس از ورود آنها بر عهده داشت.
هند قصد دارد در یک دهه آینده حدود ۱۰۰ یوزپلنگ داشته باشد.
اعتقاد بر این است که آخرین یوزپلنگ آسیایی که در شبه قاره پرسه میزد در سال ۱۹۴۷ توسط یک شاهزاده هندی شکار شد و در سال ۱۹۵۲ رسماً در این کشور منقرض شد.
معرفی مجدد یوزپلنگ در هند اولین جابجایی بین قارهای سریعترین حیوان زمینی در جهان محسوب میشود.
همچنین در ماه مارس، یک یوزپلنگ دیگر نامیبیایی در پارک کونو چهار توله به دنیا آورد که اولین مورد از زمان انقراض آن در هند است.
منتقدان هشدار داده اند که این موجودات ممکن است به دلیل رقابت برای شکار تعداد قابل توجهی پلنگ، برای سازگاری با زیستگاه در هند دچار مشکل شوند.
محققان و دانشمندان در نامیبیا اخیراً گفته اند که اندازه پارک ملی کونو در مادیا پرادش هند بسیار کمتر از آن چیزی است که گربههای بزرگ معمولاً برای رشد نیاز دارند.
یوزپلنگها یکی از قدیمیترین گونههای گربههای بزرگ هستند که قدمت اجدادی آن به حدود ۸.۵ میلیون سال میرسد و زمانی بهطور گسترده در سراسر آسیا و آفریقا در تعداد زیادی پرسه میزدند. اما امروزه، پس از انقراض آنها از بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آسیا، تنها حدود ۷۰۰۰ مورد، عمدتاً در ساوانای آفریقا، باقی مانده است.