شاخص بورس تهران، با افت۳هزار و ۴۰۰واحدی، در محدوده ۲میلیون و ۳۶۵هزار واحد بهکار خود پایان داد. این افت ۱۴/ ۰درصدی نماگر اصلی بازار در حالی رقم خورد که شاخصکل در ساعات میانی معاملات امروز توانست تا اندکی از قعر منفیها خارجشده و رشد خوبی را تجربه کند، اما در نهایت نتوانست از محدوده روز گذشته عبور کند.
نماگر اصلی بازار سهام، آخرین روز اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۲ را با افت ۱۴/ ۰درصدی به پایان رساند. شاخصکل بورس در حالی به محدوده ۲میلیون و ۳۶۵هزار واحد نزدیک میشود که شاخص هموزن با رشد ۶۵/ ۰درصدی به ۷۸۶هزار واحد رسیدهاست. بازدهی شاخصکل از ابتدای سالجاری، حدود ۶۹/ ۲۰درصد و بازدهی شاخص هموزن نیز ۳۹/ ۳۴درصد بودهاست، بههمیندلیل طی ۲۰روز معاملاتی سالجدید، سهامریالی با استقبال حقیقی مواجه شدهاست.
به گزارش دنیای اقتصاد، یکی از دلایل جاماندگی شاخصسازها و دلاریها، علاوهبر تحولات بازارهای جهانی طی هفتههای اخیر پیشخورکردن صورتهای مالی سالانه این شرکتهاست که احتمالا عملکرد چندان مثبتی از خود به نمایش نخواهند گذاشت، با این حال نقدینگی بالایی که در بازار سرمایه در جریان است، موجبات رشد بازار سهام را پس از هر اصلاحی فراهم کرده و اصلاحات فعلی تنها فرصت ورودی برای سرمایهگذاران و دست بهدستکردن سهام میان آنها خواهد بود، چراکه آمارها نشان میدهد که سرمایهگذاران حقیقی با وجود منفیهای بازار همچنان خریدار بوده و اجازه افت بیش از حد قیمت سهام را نمیدهند.
شاخص بورس در قاب آمار
شاخص بورس تهران، با افت۳هزار و ۴۰۰واحدی، در محدوده ۲میلیون و ۳۶۵هزار واحد بهکار خود پایان داد. این افت ۱۴/ ۰درصدی نماگر اصلی بازار در حالی رقم خورد که شاخصکل در ساعات میانی معاملات امروز توانست تا اندکی از قعر منفیها خارجشده و رشد خوبی را تجربه کند، اما در نهایت نتوانست از محدوده روز گذشته عبور کند.
همانطور که در گزارش بازار در چاپ سهشنبه ۵اردیبهشت «دنیایاقتصاد» مطرح شد، با نزدیکی شاخصکل به محدوده مقاومتی ۲میلیون و ۳۰۰هزار واحد، احتمال نوسانهای منفی در نماگر اصلی بازار وجود دارد، اما هرگونه نوسان منفی در شرایط فعلی، شاید آخرین فرصتهای خرید برای سرمایهگذارانی باشد که از قافله بازار عقبمانده و نقدینگی لازم برای ورود به بازار را دارند، از اینرو انتظار میرود، شاخصکل دوباره به مسیر اصلی خود ادامه دهد، چراکه همین حالا نیز حجم نقدینگی ورودی به بازار سرمایه سبب شدهاست تا ترمز بازارهای موازی تا حدودی کشیده شود.
همچنین شاخص هموزن نیز با رشد ۵هزار و ۵۸واحدی به محدوده ۷۸۶هزار و ۴۹۵واحد رسیده و این دهمین هفته متوالی است که نماگر هموزن عملکرد مثبتی را بهثبت میرساند، اما در حالحاضر نزدیکشدن این شاخص هموزن به محدوده ۸۶/ ۱درصدی فیبوناچی میتواند موجبات سرخپوشی این شاخص را فراهم کند.
میزان ورود پول طی روز معاملاتی گذشته، حدود ۳۶۴میلیارد تومان بودهاست که نشان میدهد استقبال سرمایهگذاران از بازار بسیار بالا بوده و حتی با عرضههای بازار، سرمایهگذاران خرد این عرضهها را جمع کرده و به بازگشت بازار کمک میکنند. آمارها نشان میدهد که در ۲۰روز معاملاتی از ابتدای سالجاری تاکنون، تنها ۳روز بازار با خروج پول همراه بوده که بلافاصله، این خروج پول، جبران شده و بورس تهران میزبان نقدینگی بالایی بودهاست، بهطوریکه ۲روز درمیان روزهای معاملاتی، بازار سهام با ورود بالای یک همت همراه شدهاست.
ارزش معاملات خرد نیز همچنان بالای۱۰همت بوده و طی روز معاملاتی گذشته، ارزش معاملات خرد ۱۱هزار و ۳۰۰میلیاردتومان بودهاست.
با توجه به اینکه استقبال سرمایهگذاران از بازار بسیار بالا بودهاست، انتظار میرود، نقدینگی همچنان در بازار سرمایه باقیمانده و انتظار بازدهی بالا همچنان وجود دارد.
نگاهی به معاملات صنایع
در میان صنایعی که با بیشترین ورود پول حقیقی همراه شدند، نهادهای مالی، مخابرات و کانیهای غیرفلزی بهچشم میخورند. با توجه به انتشار گزارشهای ماهانه شرکتها در فروردین ماه، برآورد میشود این گزارشها بسیار مثبت بوده و نگاه تحلیلگران را تغییر دهند. گزارشهای ماهانه صنایع ریالی و کوچک بازار، بسیار بهتر از سایر گزارشها بوده و احتمال تعدیل P/ E این صنایع وجود دارد؛ بهطوری که صنعت کانیهای غیرفلزی در فروردینماه، فعالان بازار را غافلگیر کرد، چراکه رشد بالای درآمد این صنعت، موجبات ورود پول حقیقی به این صنعت را فراهم کردهاست. هرچند گزارشهای ماهانه صنایع دلاری نیز قطعا نشان از عملکرد خوب این صنعت دارد.
متعادلشدن قیمتهای جهانی و افزایش نرخ دلار، میتواند کارنامه سبزی از شرکتهای دلاری برجای بگذارد، اما با این وجود، احتمالا این صنایع در سالصورتهای مالی ۱۴۰۱ عملکرد خوبی را بهثبت نمیرساند. افت قیمتهای جهانی در سال۱۴۰۱ و ثبات نسبی نرخ دلار، بهعلاوه تورم میتواند صورتهای مالی سالانه صنایع دلاری را نسبت به سال۱۴۰۰ ضعیفتر نمایش دهد. بهنظر میرسد احتمالا بازار در حال پیشخورکردن این گزارشهاست چراکه با توجه به جاماندگی شاخصکل از شاخص هموزن، احتمال رشد صنایع شاخصساز در بهار سالجاری وجود داشته و شاخصکل نیز میتوان همانند شاخص هموزن به رشد خود ادامه دهد، چراکه در صنایع دلاری، P/ Eآیندهنگر بازار بسیار پایین و معقول بوده و انتظار رشد برای این صنایع وجود دارد. علاوهبر این نرخهای جهانی نیز، طی هفتههای گذشته کاهش چشمگیری داشته و همین امر سببشدهاست تا با افزایش ریسک در دلاریها، توجه به صنایعریالی بیشتر شود. علاوهبر این، پالایشیها نیز به دلیل افت کرکاسپرد در هفتهجاری احتمالا نمیتوانند بهار بسیار خوبی را نسبت به سالگذشته تجربه کنند، بههمیندلیل این صنعت، ریسکهای بالایی داشته و از کانون توجهات خارج شدهاست. همچنین یکی از نگرانیهای اصلی بازار نیز صففروش خودروییها بود. بورس تهران به دلیل آنچه استقبال حقیقیهای خرد از بازار سهام نامبرده میشود، محکوم به رشد خوبی خواهد بود. قطعا در این میان، با رسیدن شاخصکل و هموزن به محدودههای مقاومتی، همه سهمهای بازار ارزندگی بازار را نداشته و باید شرایط بازار وگزارشهای عملکرد شرکتها در تصمیمات لحاظ شود، با اینوجود به عقیده کارشناسان با وجود جریان نقدینگی حاضر در بازار، هرگونه اصلاح به منزله یک استراحت موقت و حرکت دوباره بازار به سمت مقاومتهای بالاتر خواهد بود. همچنین طی روزهای آینده، گزارشهای ماهانه شرکتها در عملکرد بازار اثرگذار خواهد بود.
اگر گزارشهای ماهانه به نفع صنایعریالی بازار باشد، احتمال اینکه رشد این صنایع ادامهدار باشد، بسیار بالا رفته و همچنان شاخص هموزن دربازار میتازد، اما انتظار میرود، گزارشهای ماهانه دلاریها با توجه به افت قیمتهای جهانی نسبت به سالگذشته، چندان به ذائقه بازار خوشنیاید و بهطور موقتی دوباره شاخصسازها را به عقب براند، اما در نهایت این شاخصکل است که باید تا پایان بهار کمی جلو افتاده و عقبماندگی خود را جبران کند.