سالاد خسروشاهی یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب مرغ با قارچ، ذرت و... تهیه میشود و یک پیش غذای بسیار خوشمزه و مجلسی است.
فراروـسالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیباتی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنیهایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبلیمو، آبغوره و... تشکیل میشوند که معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد خسروشاهی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و مجلسی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. این سالاد به دلیل داشتن مرغ، قارچ، ذرت و... یک پیش غذای مقوی و کامل نیز محسوب میشود. سالاد خسروشاهی برای پذیرایی در مهمانیها بسیار مناسب و زیباست.
در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد خسروشاهی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این سالاد خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
قارچ: ۲۰۰ گرم
ذرت: ۱ لیوان
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری
چیپس خلالی: ۱ بسته
ماست: ۳ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
پودر آویشن: ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه سالاد خسروشاهی بهتر است از قارچهای ریز دکمهای استفاده کنید.
ذرت یکی از دانههای خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشیها استفاده میشود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطیهای کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیمپز از فروشگاههای سبزیجات تهیه میکنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده میکنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلالهای معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازههای ترهبار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانههای درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع غذا مناسب هستند. دانههای این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمیشوند.
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا سینه مرغ را همراه با پیاز، یک حبه سیر، نمک و فلفل و زردچوبه آبپز کنید. وقتی مرغ خنک شد، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
۲ ـ در مرحله بعد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید. ۱ قاشق روغن اضافه کنید و صبر کنید تا پیاز کمی نرم و سبک شود؛ سپس قارچها را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و بگذارید قارچ چند دقیقه با پیاز تفت بخورد. آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و یک دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۳ ـ داخل یک کاسه مناسب ماست را با سس مایونز، آبلیمو، روغن زیتون، پودر سیر، پاپریکا، پودر آویشن و نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
۴ ـ مخلوط قارچ و پیاز را با مرغ ریش ریش شده و ذرت مخلوط کنید؛ سپس سس آماده را روی مواد بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با سس آغشته شود. ظرف مورد نظر سرو را آماده کنید و مقداری از چیپس خلالی را کف ظرف بریزید. حالا سالاد آماده را روی چیپسها بریزید و برای تزیین دوباره روی سالاد کمی دیگر چیپس خلالی بریزید، نوش جان.