ویژگی اصلی این آش به خاطر داشتن سماق، صفرابری آن است. سرکانیها برای این آش یک شعر محلی هم دارند که همه آنها، آن را بلدند.
اهالی شهر سرکان از توابع تویسرکان آش ترشمزهای میپزند که ماده اصلی آن سماق است.
ویژگی اصلی این آش به خاطر داشتن سماق، صفرابری آن است. سرکانیها برای این آش یک شعر محلی هم دارند که همه آنها، آن را بلدند.
۱. ابتدا نخود و لوبیا که از شب قبل خیس شده را همراه با گوشت و بلغور و مقداری آب در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد.
۲. نیم ساعت بعد، چغندر رنده شده را همراه با گردو، پیاز و سیر چرخ کرده همچنین زردچوبه و نمک به آش اضافه کنید.
۳. سماق را مدت ۲۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید بعد سماق را صاف کرده و آب آن را به مواد آش اضافه کنید. سپس نعنا خشک را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. در صورت لازم آب هم اضافه کنید.
۲۵۰ گرم بلغور گندم
۱۰۰ گرم نخود و لوبیا سفید
(از شب قبل خیس کنید)
۲۰۰ گرم گوشت گوسفند (تکهای)
۱۵۰ گرم گردو
۷۵۰ گرم چغندرسفید
(رنده درشت شود)
۵۰۰ گرم سماق نکوبیده
۲ عدد پیاز متوسط
یک بوته سیر (رنده شود)
یک ق س زردچوبه
یک ق س سرپر نعنا خشک
به مقدار لازم نمک
این آش را بعضیها با کمی شکر و یا حتی نبات میخورند، تعجب نکنید امتحان کنید.
اگر چغندر سفید پیدا نکردیداز چغندر لبو استفاده کنید.
هنگام خیساندن سماق کمی هم نمک اضافه کنید تا ترشی سماق بیشتر شود.
گردو، پیاز و سیر را در چرخ گوشت یا دستگاه غذاساز بریزید و براساس روش تهیه مورد استفاده قرار دهید.
منبع: همشهری آنلاین