قرنها، مردم در مورد دلیل متروک شدن شهر باستانی انگکور گمانهزنی میکردند، از مهاجمان غارتگر گرفته تا تغییرات مذهبی. اما شواهد اخیر نشان میدهد که سوءمدیریت زیستمحیطی عامل این سقوط شد.
شهر باستانی انگکور (Angkor) در جنوب شرقی آسیا زمانی یک کلانشهر پررونق و خاستگاه تمدن خِمِرها و مجموعه معابد عظیم و سنگی آنها به نام انگکور وات (Angkor Wat) بود.
به گزارش فرادید، با این حال، سقوط این شهر با وجود عظمتی که داشت اجتنابناپذیر بود. قرنها، مردم در مورد دلیل متروک شدن این شهر گمانهزنی میکردند، از مهاجمان غارتگر گرفته تا تغییرات مذهبی!
اما شواهد اخیر نشان میدهد که سوءمدیریت زیستمحیطی عامل این سقوط شد. تمدن خِمِر یکی از قدیمیترین تمدنهای آسیای جنوب شرقی بود که بر اساس افسانهها توسط نوادگان خدای مار (ناگا) شکل گرفته بود.
پادشاهان تمدن خمر میانجی بین خدایان و بشر تلقی میشدند، اما در قرن پانزدهم، آخرین پادشاه انگکور از نجات امپراتوری خود ناامید بود. خمرها از منابع طبیعی خود بیش از حد بهره برداری کرده بودند و در نتیجه جامعهی آنها فروپاشید.
در حالی که ما امروز در سطح جهان با بحران زیستمحیطی روبرو هستیم، داستان سقوط آنگکور هشدار وحشتناکی است که میتواند تصویر آیندۀ تاریک پیش روی بشر امروز را به ما نشان بدهد.