فضانوردان عربستانی با موشک اسپسایکس عازم ایستگاه فضایی بینالمللی شدند. ریانه برناوی، اولین فضانورد زن عربستانی است که به فضا میرود. همسفران او در این ماموریت، علی قرنی، دیگر فضانورد عربستانی، پگی ویتسون، فضانورد بازنشسته ناسا و جان شافنر هستند.
فرارو- با حمایت دولت عربستان سعودی، ریانه برناوی، محقق سلولهای بنیادی، اولین زن از این پادشاهی است که به فضا سفر میکند. پدر دومین ماموریت خصوصی آکسیوم اسپیس به ایستگاه فضایی بینالمللی، علی القرنی، خلبان جنگنده نیروی هوایی پادشاهی سعودی نیز او را همراهی میکند.
به گزارش فرارو، عربستان در سال ۲۰۱۸ کمیسیون فضایی را تاسیس کرد و سال گذشته برنامهای را برای اعزام فضانوردان به فضا به راه انداخت. ماموریت آکسیوم اسپیس در راستای چشمانداز توسعه ۲۰۳۰ عربستان سعودی، به ریاض امکان میدهد تا بهعنوان یک مشارکتکننده اصلی در تحقیقات علمی فضایی و اکتشافات فضایی نقش ایفا کند.
آنچه بیش از هرچیز در این ماموریت فضایی جلب توجه میکند، حضور ریانه برناوی، محقق سرطان سینه است؛ حضور یک زن عرب در پرواز به ایستگاه فضایی بینالمللی تازهترین ابتکار این کشور در اصلاح تصویر بهشدت محافظهکارانه از زنان سعودی نزد افکارعمومی است. این اقدام در نوع خود حرکتی شگفتانگیز تلقی میشود؛ آن هم در جایی که زنان تنها چند سال پیش حق رانندگی را به دست آوردند.
برناوی از اینکه نخستین زن فضانورد عرب است که در چنین ماموریت شگفتانگیزی در مسیر ناشناختهها قدم میگذارد، به خود میبالد. او میگوید که مشتاق است تجربیات خود در ایستگاه فضایی بینالمللی را با اطرافیانش به اشتراک گذارد.
القرنی هم که خلبان حرفهای جنگنده است، همواره مشتاق کاوش درباره ناشناختهها بوده است و این ماموریت را فرصتی بینظیر میداند تا با پرواز به اعماق آسمان و در میان ستارگان به آنچه روزی رویایش را داشت، جامه عمل بپوشاند.
در این سفر دو نفر دیگر هم مسافران سعودی را همراهی میکنند؛ پگی ویتسون، فضانورد سابق ناسا که چهارمین پرواز خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی ثبت میکند و جان شافنر که تاجری از تنسی آمریکا است.
این گروه چهار نفره قرار است در مدت حضور در ایستگاه فضایی بینالمللی حدود ۲۰ آزمایش انجام دهند؛ از جمله مطالعه رفتار سلولهای بنیادی در جایی با گرانش صفر.