bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۳۶۱۷۰

(ویدئو) نوزادانی که در مساجد و زیر درختان رها می‌شوند

(ویدئو) نوزادانی که در مساجد و زیر درختان رها می‌شوند

به گفته مقامات سوری، در این کشور جنگ‌زده که دوازده سال درگیری و داغ فقر و ناامیدی را به چشم خود دیده، کودکان بسیاری در بیرون از مساجد، بیمارستان‌ها و حتی زیر درختان زیتون رها می‌شوند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۲
نوزادانی که در مساجد و زیر درختان رها می‌شوند

متاثر از سال‌ها درگیری داخلی، ساکنان سوریه با پدیده‌ای مواجه هستند که شمار آن قابل توجه است. آن‌ها در مقابل درب مساجد، بیمارستان‌ها، مدارس یا حتی کنار خیابان یا زیر درختان، کودکان تازه متولد شده‌ای را می‌یابند که به کلی به حال خود رها شده‌اند.

به گزارش فرارو، در یک شب سرد زمستانی در سال ۲۰۲۰ میلادی فردی به نام ابراهیم عثمان برای نماز به بیرون رفت و به ناگاه با نوزاد دختری که تنها چند ساعت از تولدش گذشته بود و در آستان مسجد روستا رها شده بود، به خانه بازگشت.

ابراهیم که از اهالی روستای حزانو در شمال‌غرب سوریه (منطقۀ تحت کنترل شورشیان) است می‌گوید: او را به خانه بردم و به همسرم گفتم: برایت هدیه‌ای آوردم.

این مرد ۵۹ ساله، نام نوزاد را هبة‌الله به معنای هدیه خداوند گذاشت و تصمیم گرفت او را همچون یکی از اعضای خانواده خودش بزرگ کند.

ابراهیم و همسرش به این دختر بچه دلبسته شده‌اند. او روز‌هایی را بخاطر دارد که تمام شب گریه می‌کرد و من گریه می‌کرد که او گریه می‌کند تا اینکه راهی برای آرام کردنش پیدا کرد؛ او را سوار ماشین کرد و در جاده‌های روستا دور زد تا گریه‌اش قطع شد.

به گفته مقامات سوری، در این کشور جنگ‌زده که دوازده سال درگیری و داغ فقر و ناامیدی را به چشم خود دیده، کودکان بسیاری در بیرون از مساجد، بیمارستان‌ها و حتی زیر درختان زیتون رها می‌شوند.

بنا بر گزارش موسسه «سوری‌ها برای حقیقت و عدالت» که در ماه مارس منتشر شده، بین ماه‌های اول سال ۲۰۲۱ تا اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی در سراسر سوریه بیش از یکصد کودک (که ۶۲ نفر از آن‌ها دختر بودند) رها شده پیدا شدند و رقم واقعی بسیار بیشتر از این تخمین زده می‌شود.

این گروه که در واشنگتن مستقر است و مسئولیت ثبت موارد نقض حقوق بشر در این کشور را برعهده دارد، در گزارش خود آورده است که به دلیل شروع درگیری‌های سوریه و پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی جنگ که هم بر مناطق تحت کنترل دولت و هم بر مناطق تحت کنترل شورشیان تأثیر گذاشته این تعداد به طور چشمگیری افزایش یافته است.

این گزارش همچنین به عواملی از جمله فقر، بی‌ثباتی، ناامنی و ازدواج کودکان، در کنار سوءاستفاده‌های جنسی و بارداری خارج از ازدواج به عنوان دیگر عوامل دخیل در این ماجرای تلخ اشاره دارد.

در حالی که فرزندخواندگی در سراسر سوریه ممنوع است، عثمان از مقامات محلی برای بزرگ کردن هبة‌الله درخواست اجازه کرده است.

او در حالی که اشک از چشمانش جاری شده بود گفت: به فرزندانم گفتم که اگر بمیرم، او باید از من ارث ببرد. این دختر که هم اکنون سه سال سن دارد با موهای کش‌بسته و با صندل‌های صورتی براق حالا عثمان را پدربزرگ خطاب می‌کند. عثمان می‌گوید: او فقط یک کودک بی گناه است.

جنگ سوریه بیش از ۵۰۰ هزار کشته برجای گذاشته و میلیون‌ها نفر را آواره کرده و زیرساخت‌های این کشور را به شدت ویران کرده است.

زاهر حجو، از مقامات وزارت بهداشت سوریه نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که تنها در ۱۰ ماه اول سال گذشته میلادی ۵۳ نوزاد رها شده (۲۸ پسر و ۲۵ دختر) در مناطق تحت کنترل دولت ثبت شده‌اند.

در استان ادلب که تحت کنترل شورشیان است، عده‌ای از مددکاران اجتماعی در مرکز کودکان سرراهی، از نوزادانی که در گهواره‌های خود پتو پیچ شده‌اند و برخی از گهواره‌هایشان با رنگ بنفش یا روبان تزئین شده است، نگهداری می‌کنند.

در اتاقی ساده با دیوار‌های خالی با یک زیرانداز با ترکیب رنگ قهوه‌ای و بژ، زنی یک نوزاد را در گهواره با یک دست تکان می‌دهد تا بخوابد و با دستی دیگر، به دیگری شیشه شیر می‌دهد.

فیصل الحمود، سرپرست این مرکز گفت که یکی از نوزادان دختری که آن‌ها تحویل گرفته‌اند، در زیر یک درخت زیتون پیدا شد که یک گربه به او حمله کرده بود. وی با بیان اینکه این یتیم‌خانه حالا او را به یک خانواده سپرده است، گفت که در لحظه پیدا شدن او خون از صورتش می‌چکید.

الحمود این را هم افزوده است که مددکاران این مرکز برای حصول اطمینان از نگهداری مناسب کودکان و نگرانی از اینکه هدف از فرزندخواندگی آن‌ها قاچاق انسان نباشد، به پیگیری‌ها و رسیدگی‌های خود ادامه می‌دهند.

از زمان افتتاح این مرکز در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۶ نوزاد (چهارده دختر و دوازده پسر) در اینجا نگهداری شده‌اند که ۹ نوزاد در سال جاری میلادی بوده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv