bato-adv
bato-adv

چرا روغن موقع آشپزی کف می‌کند؟

چرا روغن موقع آشپزی کف می‌کند؟

گاهی اوقات شما تصمیم می‌گیرید برای صرفه‌جویی در مصرف روغن، از روغنی که قبلاً استفاده کرده‌اید مجدد استفاده کنید. این کار یکی از رایج‌ترین دلایل کف کردن روغن موقع سرخ کردن است و برای سلامت شما بسیار مضر است.

گاهی پیش می‌آید که بعد از ریختن روغن در ماهیتابه روغن کف می‌کند. اگر چنین اتفاقی برای شما پیش آمد، اصلاً نگران نباشید روغن کاملاً سالم است. علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن چیز دیگری است. ماجرا از این قرار است که مواد غذایی تا حدی رطوبت دارند و این خود باعث ایجاد کف هنگام سرخ کردن می‌شود، اما گاهی ممکن است روغن به‌حد نگران کننده‌ای کف کند در این هنگام شما باید به‌دنبال راه حل بگردید. کف کردن روغن موقع سرخ کردن برای سلامتی مضر است؛ پس باید تا حدودی این موضوع رفع شود. این اتفاق دلایل مختلفی دارد که ما در این جا چند نمونه از این دلایل را بیان می‌کنیم:

روغن از قبل استفاده شده است

گاهی اوقات شما تصمیم می‌گیرید برای صرفه‌جویی در مصرف روغن، از روغنی که قبلاً استفاده کرده‌اید مجدد استفاده کنید. این کار یکی از رایج‌ترین دلایل کف کردن روغن موقع سرخ کردن است و برای سلامت شما بسیار مضر است.

داغی یا سردی روغن

اگر روغن به قدرکافی داغ نشده باشد و ماده غذایی را داخل ماهیتابه بگذاریم، علاوه‌بر این‌که غذا به تابه می‌چسبد، روغن هم کف خواهد کرد. اگر روغن بیش از حد داغ شود، روغن هم کف می‌کند و هم رنگ عوض می‌کند و تیره می‌شود.

استفاده از روغن بی‌کیفیت

اگر بعد از ریختن روغن در ماهیتابه در دمای بالا روغن شما کف کرد، به‌احتمال‌زیاد روغن بی‌کیفیت و فاسد است.

سرخ کردن تخم مرغ در روغن

آیا می‌دانستید که روغن در لایه‌های سفیده تخم مرغ‌گیر می‌کند و باعث کف کردن روغن موقع سرخ کردن می‌شود؟ هرچه دما بالاتر برود، کف کردن روغن موقع سرخ کردن تخم مرغ هم بیشتر می‌شود.

ریختن آب درون ماهیتابه

حالت‌های مختلفی برای این امر وجود دارد. ممکن است دست آشپز خیس بوده باشد یا اجاق در نزدیکی سینک ظرف شویی قرار داشته باشد. آب که داخل ماهیتابه بریزد، باعث کف کردن روغن و حتی ایجاد صدای جیلیز و ویلیز می‌شود.

مخلوط کردن روغن‌ها

گاهی دیده می‌شود بعضی از مردم دو نوع روغن را با هم مخلوط می‌کنند. مثلاً روغن کنجد و آفتابگردان را با هم مخلوط و شروع به پخت غذا می‌کنند. این کار اشتباه است؛ چراکه برای درست کردن هرکدام از این روغن‌ها از فرمول خاصی استفاده شده است. شما با مخلوط کردن آن‌ها یک ترکیب جدید ایجاد می‌کنید که شاید ضرر دوچندانی به بدن شما وارد کند.

مدت زمان سرخ کردن

هرچه بیشتر روغن را روی حرارت بگذارید، بیشتر کف می‌کند و حتی گاهی دود رقیقی در آشپزخانه ایجاد می‌شود. بهتر است از راهکار‌هایی استفاده کنید که زمان طبخ غذا را پایین بیاورد.

منبع: زندگی سلام

برچسب ها: کف روغن
bato-adv
bato-adv
bato-adv