میان اشیای سالمی که کارشناسان کشف کردند، سرامیک، کاسه برنزی، تیر، نیزه و تعدادی شمشیر به چشم میخورد.
وزارت فرهنگ و گردشگری امارت روز جمعه اعلام کرد مکانها و آثار باستانشناسی جدیدی که قدمت آنها تا ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد نیز میرسد در ابوظبی کشف شدهاند.
به گزارش فرادید، باستانشناسان این سازمان یافتههای قابلتوجهی را حین حفاریهای بخشی از یک گورستان اواخر دورۀ پیش از اسلام (۳۰۰ قبل از میلاد تا ۳۰۰ پس از میلاد) کشف کردند.
حدود ۲۰ گور تک کشف شده که برخی از اشیاء درون آنها سالم ماندهاند، از جمله خمرهها و سایر سرامیکها، کاسههای برنزی و دیگر ظروف شیشهای و مرمر. همچنین مقادیر قابلتوجهی تسلیحات آهنی از جمله تیر، نیزه و تعدادی شمشیر، از جمله یکی به طول ۷۰ سانتیمتر که سالم مانده، در گورها یافت شده است.
وجود گورستان نشاندهندهی وجود احتمالی سکونتگاهی در همین دوره در نزدیکی آن است و وجود کانالهای آب عمیق زیرزمینی در این ناحیه شواهد بیشتری برای ایجاد واحۀ العین در این دوره و توسعه چشمانداز تاریخی العین در اختیار محققان قرار میدهد.
گنجینههای دیگری نیز در طول پروژهای در امتداد ۱۱.۵ کیلومتری منطقه الخریس کشف شده است که شامل یک گورستان عصر آهن میشود که یک مقبره سنگی و حداقل ۳۵ قبر جزو آنهاست. در منطقه دیگری در امتداد حصار مرزی نیز مقبرههای پیش از اسلام کشف شد که یکی از آنها حاوی انباری از تسلیحات آهنی بود.
باستانشناسان بیش از ۵۰ کانال آب عمیق زیرزمینی باستانی با تاریخها و تکنیکهای مختلف ساخت را شناسایی کردند که نشاندهندهی مراحل مختلف کشاورزی عصر آهن و سازماندهی سیستمهای آبیاری و زمینهای کشاورزی است. این مزارع باستانی ارتباط ملموس و قابل ربطی با سیستمهای کشاورزی سنتی دارند.
محمد خلیفه المبارک، رئیس DCT ابوظبی، گفته است: اکتشافات هیجانانگیز اخیر در العین نتیجه تلاشهای مستمر برای کشف و حفاظت از تاریخ غنی امارات است. ما کمکهای قابلتوجهی به دانش زندگی در منطقه میکنیم در دورههای زمانی که اطلاعات کمی در مورد آنها وجود دارد، به عنوان مثال، اثبات اینکه ساکنان اولیه این سرزمین سیستمهای کشاورزی را بسیار زودتر از آنچه قبلا تصور میشد پیادهسازی کردند. ما از این طریق همچنان به تصویر کاملتری از گذشته ابوظبی دست خواهیم یافت و به دستاوردهای اجدادمان افتخار میکنیم و کمکهای ارزشمندی به گفتمان علمی منطقهای و جهانی میکنیم.