bato-adv
bato-adv

اولین نفری که در ایران این صیفی را خورد در دم جان سپرد!

اولین نفری که در ایران این صیفی را خورد در دم جان سپرد!

این گیاه که جزو سبزیجات دسته بندی می‌شود در قرن شانزدهم به انگلستان منتقل شد و برای اولین بار توسط یک پزشک انگلیسی به نام جان جرارد کشت داده شد و در واقع او اولین کسی بود که به این حقیقت دست یافت که گوجه فرنگی حاوی ماده سمی است، که بعد‌ها مشخص شد که این ماده نوعی سم به نام گلیکوآلکالوئید است و به همین علت جرارد در کتابی که منتشر کرد گوجه فرنگی را یک گیاه سمی اعلام نمود و در نتیجه انتشار این مطلب تا مدت‌ها در انگلستان و آمریکای شمالی خوردن آن به علت ناسالم بودن مرسوم نبود.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۱۰ تير ۱۴۰۲

گوجه فرنگی حاوی ماده‌ای به نام توماتین که نوعی گلیوآلکالوئید سمی است، آلکالوئید‌ها ترکیبات پیچیده نیتروژن دار هستند که معمولاً اثرات قوی فیزیولوژیک بصورت اثرات بازی، روی بدن انسان و حیوانات دارد و شاید یکی از راز‌های اینکه این گیاه غذای معمولی حیوانات را تشکیل نمی‌دهد وجود همین سم آلکالوئید در آن است که بطور طبیعی به سمت آن کشیده نمی‌شوند.

به گزارش برنا، در آمریکای لاتین میوه‌ای هست به نام میوه لعنتی که همین گوجه فرنگی (گوجه آمریکایی) می‌باشد.

همانطور که از نام این محصول پیداست از غرب وارد فرهنگ و سفره ما شده و طبیعتا در دوران قدیم (حدود ۲۰۰-۱۵۰ سال پیش) حداقل در کشور ما وجود نداشته است.

وقتی بچه‌های بومیان آمریکای مرکزی به جنگل می‌رفتند، اتفاقی آن را پیدا کردند و وقتی می‌خوردند بلافاصله می‌مردند!

در قرن شانزدهم این میوه توسط استعمارگران اسپانیایی به اروپا منتقل شد.

اولین نفری که در ایران گوجه فرنگی را خورد در دم جان سپرد و به همین علت این گیاه به گیا لعنتی مشهور شد.

این گیاه که جزو سبزیجات دسته بندی می‌شود در قرن شانزدهم به انگلستان منتقل شد و برای اولین بار توسط یک پزشک انگلیسی به نام جان جرارد کشت داده شد و در واقع جان جرارد اولین کسی بود که به این حقیقت دست یافت که گوجه فرنگی حاوی ماده سمی است، که بعد‌ها مشخص شد که این ماده نوعی سم به نام گلیکوآلکالوئید است و به همین علت او در کتابی که منتشر کرد گوجه فرنگی را یک گیاه سمی اعلام نمود و در نتیجه انتشار این مطلب تا مدت‌ها در انگلستان و آمریکای شمالی خوردن آن به علت ناسالم بودن مرسوم نبود.

این گیاه از طریق اروپائیان به ترکیه و ارمنستان و همچنین از طریق مسافران اروپا که اغلب شاهزاده‌های قاجار بودند وارد ایران شد.

در دوره قاجار خانواده معیری برای اولین بار گوجه فرنگی را در مزرعه‌ای حدود فرودگاه مهرآباد فعلی تهران کشت کردند.

آزمایشات نشان می‌دهد که سمیت گوجه فرنگی از بین نرفته بلکه کم شده است.

در واقع انگلیسی‌ها روی آن کار کرده اند و به وسیله علم ژنتیک سم آن را ضعیف کرده اند و به جای این که سم آن در جا بکشد، در دراز مدت و به تدریج اثر کند.

گوجه فرنگی یک گیاه زینتی مانند شمعدانی و اقاقیا و... می‌باشد که جایش در گلخانه است نه معده من و شما!

گوجه فرنگی حاوی ماده‌ای به نام توماتین که نوعی گلیوآلکالوئید سمی است، آلکالوئید‌ها ترکیبات پیچیده نیتروژن دار هستند که معمولاً اثرات قوی فیزیولوژیک بصورت اثرات بازی، روی بدن انسان و حیوانات دارد و شاید یکی از راز‌های اینکه این گیاه غذای معمولی حیوانات را تشکیل نمی‌دهد وجود همین سم آلکالوئید در آن است که بطور طبیعی به سمت آن کشیده نمی‌شوند.

آلکالوئید در گوجه فرنگی از نوع سمی می‌باشد و ساختمان آن‌ها شبیه نیکوتین سیگار می‌باشد.

برگ‌ها، ساقه و میوۀ سبز (کال) گوجه فرنگی دارای میزان بیشتر سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین است و مصرف برگ گوجه فرنگی در چای در حداقل یک مورد موجب مرگ فرد شده است؟!

مصرف گوجه فرنگی خام می‌تواند منجر به بروز حساسیت شود و حتی ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی شدید گردد، بخصوص شاهد این موضوع در بچه‌ها و افراد مستعد به حساسیت می‌باشیم.

همچنین رب گوجه فرنگی با توجه به اینکه تغلیظ شده چندین کیلو گرم گوجه فرنگی می‌باشد، می‌تواند تجمع سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین را به چندین برابر افزایش دهد.

برچسب ها: گوجه فرنگی
bato-adv
bato-adv
bato-adv