ویتامین B - ۹ که به اسید فولیک هم مشهور است، برای رنگ مو مهم است، چون کمبود اسید فولیک منجر به سفیدی زودرس میشود. علائم دیگر کمبود اسید فولیک در بدن شامل خستگی، زخم در دهان، رشد ضعیف و زبان متورم میشود.
با افزایش سن موهای سفید سر شروع به ظاهر شدن میکنند، اما مواد غذایی و ویتامینهایی هستند که میتوانید روند سفید شدن موهای سیاه خود را کاهش دهید.
موهای سفید را که میبینیم تازه به یاد پیشگیری و راهی برای جلوگیری از سفید شدن موها میافتیم. خوردنیهای طبیعی را زیر و رو کنید تا میوهای برای توقف سفید شدن موهایتان بیابید. موهای سفید بخش اجتناب ناپذیری از فرآیند سالخوردگی و افزایش سن هستند.
با افزایش سن، بدن شما ملانین کمتری تولید میکند، رنگدانهای که رنگ مو را تامین میکند و باعث میشود مو به رنگ سفید طبیعی اش برگردد؛ علاوه بر اینکه رژیم غذایی غنی از میوهها و سبزیجات، کلیدی برای سلامت کلی بدن است، همچنین خوردن آنها باعث میشود که موهایتان به رنگ اصلی خود باز گردد به عبارت دیگر، کمبود مواد مغذی، ممکن است منجر به سفیدی زودرس شود، بنابراین خوردن میوهها و سبزیجات درست به جلوگیری از سفید شدن زودهنگام مو کمک میکند.
مواد غذایی غنی از ویتامین B - ۹: ویتامین B - ۹ که به اسید فولیک هم مشهور است، برای رنگ مو مهم است، چون کمبود اسید فولیک منجر به سفیدی زودرس میشود. علائم دیگر کمبود اسید فولیک در بدن شامل خستگی، زخم در دهان، رشد ضعیف و زبان متورم میشود.
مردان و زنان بزرگ سال به ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک در هر روز نیاز دارند، در حالی که زنان باردار و شیرده نیاز به میزان بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری در روز دارند. سبزیجات سبز تیره، مانند اسفناج، به طور طبیعی غنی از اسید فولیک بالا هستند، درست مانند آووکادو، بسیاری از سبزیجات، کلم بروکسل، سبزیجات ریشهای و آب پرتقال.
غذاهای غنی از آهن: اسفناج، لوبیا قرمز، سیب زمینی، عدس، کشمش و آلو، همه منابع خوبی از آهن هستند. میزان غذایی توصیه شده از آهن، ۸ میلی گرم برای مردان بالغ و ۱۸ میلی گرم برای زنان بین سنین ۱۹ و ۵۰ سال است - - که این میزان تا ۲۷ میلی گرم در زنان باردار افزایش مییابد.
براساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، سطوح پایین آهن با سفیدی مو در ارتباط هستند. محققان در حال انجام تحقیق اثرات مس، روی و آهن در اوایل خاکستری شدن مو هستند.
غذاهای غنی از مس: میوهها و سبزیجات غنی از مس، عبارتند از:عدس، سیب زمینی، قارچ، سبزیجات پر برگ و سبزیجات خشک، مانند آلو. مس برای برخی از آنزیمهای حیاتی خاص، از جمله تیروزیناز مورد نیاز است، که برای تولید ملانین مهم است، رنگدانهای که در پوست و موی شما موجود است.
چنانچه در بخش سلامت نمناک بیان شده است مطالعهای در سال ۲۰۱۲ نیز ارتباط قابل توجهی بین سطح مس کم و سفیدی زودرس موها پیدا کرده است. مقدار مجاز مس در رژیم غذایی توصیه شده برای زنان و مردان بالغ، ۹۰۰ میکروگرم در روز است - - در حالی که برای زنان باردار ۱۰۰۰ میکروگرم برای زنان باردار و ۱۳۰۰ میکروگرم برای زنان شیرده افزایش مییابد.
سفیدی مو و علل دیگر: سفیدی مو به طور معمول با در معرض بودن سموم و بخش طبیعی رشد و افزایش سن بیشتر میشود. اما این میتواند ناشی از عدم تعادل هورمونی و استرس نیز باشد که میتواند میزان هیدروژن پروکسید در موی شما را افزایش دهد و باعث سفید شدن موها میشود.
افراد ممکن است که در هر سنی موهای سفید داشته باشند. به طور کلی، زمانی که موهای شما شروع به سفید شدن میکند، به خاطر ژنتیک است. اگر موی پدر و مادر شما زود سفید شده باشد، احتمالا برایً شما هم همین اتفاق خواهد افتاد.
مو وقتی رنگ سفیدی به خود میگیرد که ملانین- - که رنگ موی خود را تولید میکند - - وقتی که افراد مسنتر میشوند، کاهش مییابد. دو نوع ملانین رنگ مو را تعیین میکنند:امولامین که موی قهوهای را تولید میکند و فوملامین که رنگ قرمز را به موها میدهد. عوامل سفیدی زودرس موها شامل استرس، بیماری، نوشیدن بیش از حد چای، قهوه و الکل و خوردن بیش از غذاهای حد سرخ شده، روغنی، تند، ترش و اسیدی هستند.
مواد معدنی: خوراکیهای غنی از روی، آهن و مس به حفظ سلامت مو کمک میکند. بارها اشاره کردیم که ریزش مو میتواند ناشی از کمبود روی باشد. مقادیر کم مس در بدن میتواند رنگدانه را کاهش دهد.
منابع روی، گوشت قرمز، مرغ و سبزیجات سبز هستند. گوشت، تخم مرغ، گوشت قرمز، گندم و آفتابگردان منابع خوبی از آهن هستند. بادام هندی، بادام، خرچنگ، صدفها و زرده تخم مرغ منابع خوبی از مس هستند.
ویتامینها: ویتامین B در سبزیجات برگ سبز، موز، گوجه فرنگی و ماست یافت میشود، به بدن در تولید چربی، ماده روغنی در مو که یک نرم کننده طبیعی را تشکیل میدهد، کمک میکند. شما میتوانید با خوردن غذاهایی که غنی از ویتامین A، مانند سبزیجات سبز تیره و میوههای زرد، به جلوگیری ازسفید شدن موها کمک کنید. آب پنیر همچنین با دو قاشق سوپ خوری مخمر و گندم نیز میتواند به حفظ رنگ طبیعی خود کمک کند.
پروتئین: خوردن غذاهای غنی از پروتئین از قبیل غلات، گوشت و سویا به تولید ملانین کمک میکند. کمبود پروتئین در بدن میتواند منجر به از دست دادن رنگ مو شود. پنج دانه برتری که غنی از پروتئینها هستند، تاج خروس، گندم سیاه - که از آن آرد میتواند تهیه شود - - ارزن، جو و کوینوا هستند.
سالمون: ماهی سالمون منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ است که پوست سر را سالم نگه میدارد، که مهم است، چون پوست خشک پوست میتواند رنگ موهای شما را کدر کند. منابع دیگر امگا ۳ شامل جلبک دریایی، میوهها و سبزیجات تازه و روغن نارگیل هستند.
رژیم غذایی متعادل: رژیم غذایی کم کالری معمولاً دارای مواد مغذی کمی برای مو هستند. چنین طرحهایی تمایل دارند رشد مو را کند کرده، موها را کدر کنند و همچنین میتوانند منجر به ریزش مو شوند. داشتن رژیم غذایی متعادل غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین است که به شما کمک کند رنگ موهای طبیعی خود را حفظ کنید.
در انتها باید بگوییم که تغییر رنگ موهای سفید به سیاه غیرممکن نیست و مطالعات ثابت کرده است که برخی از مواد غذایی که در بالا در موردشان گفته شد و یک سری ترکیبات تجویز شده توسط متخصصان طب سنتی توانایی معکوس کردن روند سفیدی مو را داشته و با مداومت در استفاده فرد به نتیجهی دلخواه خود رسیده است.
منبع: برنا