bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۵۰۹۹۲
اکونومیست بررسی کرد؛

آکسفورد؛ پُز عالی، جیب خالی!

آکسفورد؛ پُز عالی، جیب خالی!

شاید تصورش سخت باشد که فردی استاد دانشگاه «آکسفورد» باشد، ولی حقوق و درآمد مکفی برای گذران زندگی خود و خانواده‌اش را نداشته باشد. این داستان «روی دیگری از بحران تبعیض» را در یکی از معروف‌ترین دانشگاه‌های جهان نشان می‌دهد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۲۸ تير ۱۴۰۲

حدود ۸۰ درصد اساتید دانشگاه آکسفورد که قرارداد تمام وقت دائمی دارند مرد هستند، و تنها ۱۱ درصد از ۱۹۵۲ تن از کارکنان رسمی این دانشگاه سیاه‌پوست هستند. حالا چرا؟ دلیل این امر تا حد زیادی به مسائل مالی مربوط می‌شود.

به گزارش ایسنا، دانشگاه آکسفورد به خودی خود، دانشگاه بسیار متمولی است، اما بودجه‌بندی این دانشگاه برای مناصب دانشگاهی بسیار ضعیف است. دو سوم از کارکنان این دانشگاه با قرارداد‌های حق الزحمه‌ای مشغول به کار هستند و بسیاری هم حق الساعتی هستند.

اخیر در یکی از آگهی‌های استخدام استاد در یکی از دانشکده‌های این دانشگاه حقوق پرداختی برای یک سال، ۱۳۷۰۰ تا ۱۵۵۰۰ پوند قید شده بود که این رقم کمتر از نصف میانگین حقوق در انگلیس در سال ۲۰۲۲ بوده است و همچنین یک حقوق بسیار پایین برای فردی است که تقریبا ۱۰ سال را صرف متخصص شدن در حوزه کاری خود صرف کرده است.

رسیدن به جایگاه استادی تمام وقت در دانشگاه «آکسفورد» بسیار رقابتی و سخت است. دانشکده‌های این دانشگاه در حال حاضر افرادی را که سابقه چاپ مقالات و تحقیقات در نشریات علمی را دارند استخدام می‌کنند، ولی اینکه برای این تحقیقات دائم در کتابخانه‌ها باشید و هیچ پشتوانه مالی نداشته باشید کار دشواری است.

این مساله به ویژه روی دانشگاهیان زن و افرادی که از طبقات پایین‌تر جامعه و اقلیت‌های قومی و نژادی هستند بیشترین تاثیر منفی را می‌گذارد.

در بیستمین نسخه رتبه‌بندی "کیو. اس" دانشگاه‌های جهان، ۱۵۰۰ دانشگاه در ۱۰۴ منطقه دنیا رتبه‌بندی شدند. بر اساس این رتبه‌بندی دانشگاه آکسفورد، انگلستان در جایگاه سوم جهان پس از موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، آمریکا و دانشگاه کمبریج قرار دارد. همچنین این دانشگاه قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی زبان جهان است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv