bato-adv
bato-adv

هوش مصنوعی Genesis جایگزین خبرنگاران می‌شود

هوش مصنوعی Genesis جایگزین خبرنگاران می‌شود

گوگل در حال کار بر روی یک ابزار هوش مصنوعی با نام “Genesis” است که می‌تواند جزئیات رویداد‌های کنونی و سایر اطلاعات را دریافت کرده و متن خبری تولید کند.

تاریخ انتشار: ۲۱:۳۲ - ۲۹ تير ۱۴۰۲

گوگل این ابزار را به نیویورک تایمز، وال استریت جورنال و واشنگتن پست به عنوان “یک دستیار شخصی برای خبرنگاران” معرفی کرده است که امکان تمرکز آن‌ها بر روی وظایف دیگر را فراهم می‌کند.

به گزارش آریا؛ بعضی از مدیرانی که به پیشنهاد گوگل نگاه کردند، آن را نگران کننده توصیف کردند و خواستند که در بحث مسائل محرمانه شناخته نشوند. دو نفر گفتند که به نظر می‌رسد این پیشنهاد برای تولید خبر‌های دقیق و هنرمندانه، تلاش لازم را در نظر نمی‌گیرد.

هنوز مشخص نیست کدام بخش از شرکت در پشت پروژه Genesis قرار دارد. گوگل در حال حاضر در Gmail و Google Docs “Help me write” را دارد و بارد نیز امکانات مشابهی را ارائه می‌دهد.

همچنین در برنامه Messages با نسخه Magic Compose، ویژگی‌های مشابهی در قالب متن‌نویسی پیشنهادی وجود دارد.
نیازی به تصور نیست که یک LLM به طور خاص برای بایگانی سازمان جدیدی آموزش ببیند تا به سبک نوشتاری آن سازمان برسد. هفته گذشته، OpenAI با انجمن مطبوعاتی Associated Press همکاری کرد تا به این دسترسی پیدا کند؛ و “موارد استفاده احتمالی AI مولد در محصولات و خدمات خبری را مورد بررسی قرار دهد”.

در همین حال، به نظر می‌رسد شرکت‌هایی مانند گوگل مجوز محتوای انتشارات را برای آموزش هوش مصنوعی می‌دهند و این چیزی است که آن سازمان‌ها خواستار آن هستند. این می‌تواند به عنوان یک توسعه از شراکت‌های مجوزی موجود باشد.

گوگل در این ارتباط با صدور بیانیه‌ای گفت: در همکاری با ناشران خبر، به ویژه ناشران کوچک‌تر، ما در مراحل اولیه بررسی ایده‌هایی هستیم که ممکن است ابزار‌های فعال شده توسط هوش مصنوعی را برای کمک به خبرنگاران در کارشان فراهم کنیم.
به عنوان مثال، ابزار‌های فعال شده توسط هوش مصنوعی می‌توانند با گزینه‌هایی برای عناوین یا سبک‌های نوشتاری مختلف به خبرنگاران کمک کنند. هدف ما این است که خبرنگاران بتوانند از این فناوری‌های نوظهور در راهی که به بهبود کار و بهره‌وری آن‌ها کمک می‌کند، درست به همان شکلی که ما ابزار‌های کمکی را در Gmail و Google Docs در دسترس مردم قرار می‌دهیم، استفاده کنند.

این ابزار‌ها ساده‌ترین شکل ممکن برای کمک به خبرنگاران در گزارش‌دهی، ایجاد و بررسی واقعیت مقالاتشان هستند و نمی‌توانند جایگزین نقش اساسی خبرنگاران در این فرآیند شوند.

کدام خبرگزاری‌ها از هوش مصنوعی برای تولید خبر استفاده می‌کنند؟

مدتی است که از اشکال مختلف هوش مصنوعی در حوزه روزنامه‌نگاری استفاده می‌شود و آنچه این مورد را جالب جلوه می‌دهد، افزایش نقش این ابزار‌ها در صنعت روزنامه‌نگاری است.

ابزار‌های رونویسی هوش مصنوعی در اکثر اتاق‌های خبر به صورت روزانه استفاده می‌شوند. روزنامه‌نگاران و سردبیران از هوش مصنوعی برای بررسی واقعیت و بررسی منابع اطلاعاتی استفاده می‌کنند همچنین می‌توان از آن برای تایید محتوا، تجزیه و تحلیل شبکه‌های اجتماعی و تولید خلاصه اخبار شخصی نیز بهره‌مند شد.

به‌عنوان نمونه خبرگزاری آسوشیتدپرس از هوش مصنوعی برای تولید گزارش‌های ورزشی مبتنی بر داده و خلاصه بازی‌ها استفاده می‌کند. سازمان‌های خبری مانند داو جونز، بلومبرگ و رویترز نیز اتوماسیون را برای ساده‌سازی پوشش خود از بازار سهام و گزارش‌های درآمد مورد آزمایش قرار دادند.

نظرسنجی اخیر از مدیران رسانه‌ها (ناشران، سردبیران و کسانی که در سازمان خود پست‌های ارشد دارند) نشان داد که تقریبا یک چهارم این افراد (۲۳ درصد) اظهار کردند که به‌طور منظم از هوش مصنوعی برای بیان نظرات خود استفاده می‌کنند و پنج درصد نیز گفتند که این بخش بزرگی از کاری است که ما انجام می‌دهیم.

از آنجایی که رسانه‌های خبری برای جلب توجه و حفظ اعتماد عمومی و کاهش مشاغل و کاهش هزینه‌ها رقابت می‌کنند، استفاده از هوش مصنوعی (AI) در اتاق‌های خبر در سراسر جهان در حال افزایش است. در حال حاضر از هوش مصنوعی برای منبع اطلاعات، تولید مقالات خبری و شناسایی مسیر حرکت استفاده می‌شود، اما آیا استفاده از آن منجر به روزنامه‌نگاری بهتر خواهد شد؟

وقتی در تلفن همراه در فید خبری خود جستجو می‌کنید به این مورد توجه و فکر می‌کنید آنچه می‌خوانید توسط یک انسان نوشته شده است یا یک ماشین؟

روزنامه‌نگاری مبتنی بر هوش مصنوعی تقریبا یک دهه است که به اتاق‌های خبری بزرگ راه یافته است و در حال حاضر اخبار مالی، داستان‌های ورزشی، گزارش‌های آب‌وهوا و ترافیک تولید می‌کند.

بلومبرگ اولین پذیرنده استفاده از سایبورگ بود، برنامه‌ای که گزارش‌های مالی را کالبدشکافی می‌کند و فورا گزارش‌های خبری را با تمام حقایق و ارقام مرتبط می‌نویسد. واشنگتن پست زمانی که شروع به استفاده از فناوری هوش مصنوعی هلیوگراف برای پوشش بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو و انتخابات کنگره کرد، خبرساز شد.

اخبار آسوشیتدپرس با استفاده از هوش مصنوعی از تولید ۳۰۰ مقاله در مورد گزارش درآمد شرکت در هر سه ماهه به ۳۷۰۰ مقاله رسید. امروز، فناوری هوش مصنوعی اتاق خبر این خبرگزاری به طور خودکار تقریبا ۴۰ هزار خبر در سال تولید می‌کند - فقط کسری از کلی گزارش‌هایی که خبرگزاری جهانی تولید می‌کند- و مزایای استفاده از هوش مصنوعی و اتوماسیون بسیار زیاد است. همچنین آسوشیتدپرس بخشی از آرشیو اخبار خود را به OpenAI تحت قراردادی که استفاده از هوش مصنوعی مولد در اخبار را بررسی می‌کند، داده است، اقدامی که می‌تواند سابقه‌ای برای مشارکت‌های مشابه بین این شرکت‌ها باشد.

در حال حاضر برخی رسانه‌ها از هوش مصنوعی مولد برای تولید محتوای خود استفاده می‌کنند. بازفید، شرکت رسانه‌ای خبری اینترنتی آمریکایی اعلام کرده است که از هوش مصنوعی برای تقویت آزمون‌های شخصیتی در سایت خود استفاده خواهد کرد و نیویورک تایمز از چت بات جی پی تی برای ایجاد پیام روز ولنتاین در سال جاری استفاده کرد.

نیک نیومن، روزنامه‌نگار و استراتژیست دیجیتال معتقد است که هوش مصنوعی به شرکت‌های رسانه‌ای کمک می‌کند تا کار‌های بیشتری را با مواردی کمتر انجام دهند همچنین فرصت‌هایی را برای ایجاد و توزیع محتوای هوشمندتر باز کنند، اما معضلات جدیدی را در مورد اینکه چگونه می‌توان از این فناوری‌های قدرتمند به روشی اخلاقی و شفاف استفاده کرد، به همراه خواهد داشت.

در ژانویه ۲۰۲۳، سی‌نت، رسانه آمریکایی اینترنتی فناوری اعلام کرد که تمام انتشار گزارش‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی را «فعلا» پس از زیر سوال رفتن صحت برخی از محتوای هوش مصنوعی متوقف می‌کند. این منجر به بررسی داخلی مقالات شد و ویراستاران دریافتند که تعداد کمی از مقالات نیاز به اصلاحات عمده دارند؛ این موارد جزئی اشکال در نام شرکت و ... بود.

هنوز چیز‌های زیادی وجود دارد که شرکت‌های رسانه‌ای، ناشران و تولیدکنندگان محتوا باید ابزار‌های گزارش‌گویی خودکار را کشف، بیاموزند و بفهمند و ما پیشرو در این زمینه خواهیم بود. این رسانه گفت که ما متعهد به بهبود موتور هوش مصنوعی با بازخورد و نظرات گروه‌های تحریریه خود هستیم تا ما و خوانندگان بتوانیم به این عملکرد اعتماد کنیم.

گوگل نیز در حال آزمایش محصولی است که از فناوری هوش مصنوعی برای تولید گزارش‌های خبری استفاده می‌کند و آن را به سازمان‌های خبری از جمله نیویورک تایمز، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال و نوز کورپ ارائه می‌کند.

گوگل معتقد است می‌تواند به‌عنوان نوعی دستیار شخصی برای خبرنگاران عمل کند و برخی از وظایف را خودکار انجام دهد تا زمان را برای دیگران آزاد کند و این شرکت چنین عملکردی را به‌عنوان فناوری مسئولی می‌داند که می‌تواند به هدایت انتشار این صنعت دور از دام‌های مولد هوش مصنوعی کمک کند.

جار ویس، مدیر مرکز روزنامه‌نگاری کارآفرینی در دانشکده روزنامه‌نگاری کریگ نیومارک دانشگاه سیتی نیویورک گفت: اگر این فناوری بتواند اطلاعات واقعی را به طور قابل اعتماد ارائه کند، روزنامه نگاران باید از این ابزار استفاده کنند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، اگر روزنامه‌نگاران و سازمان‌های خبری در موضوعاتی که نیاز به تفاهم فرهنگی دارد، سوءاستفاده کنند، می‌تواند نه تنها به اعتبار ابزار بلکه به سازمان‌های خبری که از آن استفاده می‌کنند نیز آسیب برساند.

مانند هر فناوری جدید یا انطباق با آن، استفاده از هوش مصنوعی مولد برای ایجاد محتوای اصلی چالش‌هایی به همراه دارد. در برخی از بررسی‌های اولیه، گزارش‌هایی مبنی بر خطا‌های مادی (و البته آشکار)، محتوای تکراری و غیر معتبر گزارش شده است با این حال، هوش مصنوعی مولد به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و مهمتر از آن، کسانی که از آن استفاده می‌کنند، نیز به آموختن درس‌هایی در مورد چگونگی به کارگیری بهترین فناوری ادامه خواهند داد.

فناوری هوش مصنوعی مولد اکنون می‌تواند محتوای شنیداری، بصری و نوشتاری را با استفاده از یادگیری ماشین و الگوریتم‌ها ایجاد کند، با قابلیت‌هایی که اکنون با پیچیدگی‌های روزافزون، رسانه‌های مختلف را در بر می‌گیرد. این انواع رسانه می‌تواند از توسعه متن ساده گرفته تا تصاویر و ویدئو و همچنین صدا باشد.

در حالی که هوش مصنوعی مولد نمی‌تواند به‌طور مناسب و کامل جایگزین سرمقاله و روزنامه‌نگاری شود، موارد استفاده متعددی در جریان کار تولید محتوا وجود دارد که می‌تواند به بهبود کارایی کمک کند وزمان بیشتری برای سرمایه‌گذاری در توسعه خلاقانه، بررسی تحقیقات و صرفا خروجی بیشتر فراهم کند.

با رواج بیشتر هوش مصنوعی، نگرانی‌ها و اعتراض‌هایی نسبت به استفاده از آن در روزنامه‌نگاری به وجود آمده است، به ویژه نگرانی‌هایی که حول محور هوش مصنوعی مولد به‌عنوان جایگزینی برای روزنامه‌نگاری اصیل و متفکر در نظر گرفته می‌شوند. برای ناشرانی که به دنبال گسترش استفاده از هوش مصنوعی مولد هستند، درک محدودیت‌ها و خطرات استفاده از این فناوری‌ها از منظر فنی و تجاری بسیار مهم است.

ناشران می‌توانند این محدودیت‌ها و خطرات را با زمینه و داروی مناسب کاهش دهند و این امر مستلزم تمرکز بر بررسی موشکافانه کاربرد‌های هوش مصنوعی مولد در گردش کار برای بهبود کارایی و تجربه کارمند است.

به عنوان مثال، برای جلوگیری نسبت به از بین رفتن اعتماد مخاطب، ناشران باید زمانی که مقاله به‌طور جزئی یا کامل توسط هوش مصنوعی تولید شده است، به وضوح در مطلب منتشرشده بیان کنند و باید دستورالعمل‌های عمومی در مورد استفاده از هوش مصنوعی در انتشار محتوا را به روشنی شرح دهند. علاوه بر این، ناشران باید خط مشی‌ها و رویه‌های گردش کار روشنی را در مورد استفاده از هوش مصنوعی ایجاد کنند تا از آسیب‌پذیری قانونی و حق نسخه‌برداری جلوگیری کنند و خطر خطا‌ها و سوگیری‌های احتمالی در گزارش‌هایی را که ممکن است از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی ایجاد شود، کاهش دهند.

برچسب ها: هوش مصنوعی
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین