bato-adv
bato-adv

۹ راهکار برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر

۹ راهکار برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر

چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیب‌های اکسیداتیو در مغز موثر واقع می‌شود. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.

در حالی که اکثر افراد تصور می‌کنند آلزایمر فقط سالمندان را درگیر می‌کند، پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که بروز آلزایمر حتی می‌تواند در سنین جوانی هم رخ دهد؛ از این رو می‌توان با اتخاذ برخی راهکار‌های ساده از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

بیماری آلزایمر رایج‌ترین نوع زوال عقل یا دمانس و یک اصطلاح برای توصیف علت از دست دادن حافظه و مهارت‌های تفکر است. ویژگی بارز آلزایمر، خراب شدن تدریجی حافظه است. این بیماری منجر به کوچک شدن مغز و مرگ سلول‌های مغزی می‌شود.

هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که نقش جادویی برای حفظ سلامت مغز داشته باشد. اما طیف وسیعی از الگو‌های غذایی برای محافظت از مغز در برابر بیماری‌های مرتبط با سن از قبیل آلزایمر پیشنهاد شده است.

بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و سلامت جامعه وزارت بهداشت، می‌توان با اتخاذ ۹ راهکار زیر از بروز آلزایمر جلوگیری کرد:

_ مصرف کالری کمتر: شروع وعده‌های غذایی با خوراکی‌های سبک و مبتنی بر گیاهان یا تمرکز بر بشقاب‌های کوچک‌تر، به شما در کاهش وزن کمک می‌کند. گفتنی است که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب می‌شود و آنهم از طریق بیماری‌هایی مانند آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت.

_ مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز: مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد ۶۵ سال و بالاتر است. مطالعات ثابت کرده‌اند کسانی که در روز ۴ وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می‌کنند، ۴۰ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر آسیب‌های شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.

_ استفاده از ادویه‌جات: گیاهان و ادویه‌جات و اضافه کردن آن‌ها به مواد غذایی به جای نمک و روغن، یک راه امن برای پیشگیری از آلزایمر است. ادویه‌جات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند و مطالعات نشان داده‌اند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر ابتلا به سرطان، آرتروز، افسردگی و آلزایمر را کاهش می‌دهد. فقط یک چهارم قاشق چایخوری از ادویه‌جات و مصرف آن‌ها دو بار در روز قند خون ناشتا را نیز کاهش می‌دهد و این برای مبتلایان به دیابت ۲ که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهم است.

_ اجتناب از گوشت‌های فراوری شده: برخی از ترکیبات مضر در گوشت‌های فراوری شده از قبیل بیکن و سوسیس باعث ایجاد تغییرات خطرناک در مغز می‌شوند و تنها راه حفاظت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشت‌ها است.

_ مصرف ماهی آب‌های سرد یک بار در هفته: اسید‌های چرب امگا۳ در ماهی به منظور کاهش التهاب در سراسر بدن توصیه شده است.

_ مصرف آجیل و دانه‌ها: این محصولات علاوه بر اسید‌های چرب امگا ۳، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم و ویتامین E هستند؛ دو ماده مغذی مهم در سلامت مغز. گردو در این میان خوراکی محافظ مغز است و اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به منظور کاهش خطر ابتلا به آلزایمر سودمند است.

_ نوشیدن چند فنجان چای در روز: چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیب‌های اکسیداتیو در مغز موثر واقع می‌شود. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.

_ مصرف قهوه: کافئین اگرچه در شب مزاحم خواب محسوب می‌شود، اما مصرف آن در صبح و اوایل بعد از ظهر در برابر بیماری آلزایمر محافظت ایجاد می‌کند. به گفته محققان مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط است.

_ مصرف شکلات تیره (تلخ): این نوع شکلات در برابر آسیب‌های اکسیداتیو در بدن محافظت ایجاد می‌کند ضمن این که حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خون به مناطق مختلف مغز ارتباط دارد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: آلزایمر
bato-adv
bato-adv
bato-adv