ستایشی توضیح داد: این جرم مستقیم در دادگاه در مجتمع ارشاد رسیدگی میشود و جرم درجه هشت محسوب میشود و همکاران قضائی ابتدا با ارشاد و توجه و در مرحله بعد با جریمه و جزای نقدی و مجازاتهای تکمیلی نسبت به این پروندهها رسیدگی میکنند. مجازاتهای تکمیلی و جایگزین هم باید با جرم صورت گرفته سنخیت داشته باشد و تلاش ما این است که خروجی بازدارندهای داشته باشیم تا افراد بار دیگر مرتکب نشوند.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز درباره پروندههای کشف حجاب گفت: در مورد حجاب و عفاف بر اساس مقررات فعلی با رعایت مقررات ماده ۴ قانون کاهش مجازات حبس، مقررات اعمال میشود و مهمترین بند آن این است که همه آحاد جامعه این مطلب را مورد توجه قرار دهند و توصیه به خیر و رعایت موازین شرعی و مقررات قانونی کنیم.
وی توضیح داد: این جرم مستقیم در دادگاه در مجتمع ارشاد رسیدگی میشود و جرم درجه هشت محسوب میشود و همکاران قضائی ابتدا با ارشاد و توجه و در مرحله بعد با جریمه و جزای نقدی و مجازاتهای تکمیلی نسبت به این پروندهها رسیدگی میکنند. مجازاتهای تکمیلی و جایگزین هم باید با جرم صورت گرفته سنخیت داشته باشد و تلاش ما این است که خروجی بازدارندهای داشته باشیم تا افراد بار دیگر مرتکب نشوند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از تاکید رئیس قوه قضاییه بر برخورد با جرایم مخل امنیت روانی جامعه، آیا قرارگاه مشترکی میان پلیس و قوه قضاییه به منظور پیشگیری و برخورد با این دست از جرایم تشکیل خواهد شد یا خیر؟، گفت: در مورد این جرایم قرارگاه، ستاد و شورا فعالیت میکنند که نگران تکثر این واحدها هستیم، زیرا برخی امور به صورت جزیرهای عمل میشود و در این راستا طرح جامع پیشگیری از سرقت در چهارمین جلسه شورای عالی پیشگیری از جرمهای مخل امنیت روانی در سال گذشته به تصویب رسید و ذیل آن کمیته پیشگیری از سرقت راهاندازی شد که وظایفی بالغ بر ۹۰ بند برای ۱۹ دستگاه تعیین کرده است.
وی ادامه داد: یکی از وظایف کمیته هماهنگی پیشگیری از سرقت پیگیری و نظارت مستمر بر حسن اجرای وظایف و تکالیف دستگاهها در اجرای طرح جامع مصوب شواری عالی پیشگیری از وقوع جرم است.
ستایشی تاکید کرد: باید یکپارچگی لازم در این زمینه در دستگاههای متولی ایجاد شود. موضوع سرقت تک بَعدی نیست و باید به صورت هماهنگ و کامل به آن پرداخت.
منبع: ایرنا