درگیریهای مسلمانان و هندوها در جنوب دهلی دستکم ۷ کشته بر جای گذاشته است.
خشونت و درگیری در جنوب دهلی نو همچنان ادامه دارد و تعداد کشتهشدگان درگیریهای دو روزه بین هندوها و مسلمانان در این منطقه به ۷ نفر افزایش یافت.
به گزارش فرارو، این درگیریها باعث شد تا ترافیک روز چهارشنبه ۳ اوت کمتر از حد معمول باشد و برخی از خیابانها منتهی به مرکز تجاری گوروگرام (یا گورگان) واقع در جنوب پایتخت هند خلوتتر از حد معمول بودند.
خشونتهای تازه روز دوشنبه و در جریان یک راهپیمایی مذهبی توسط هندوها در منطقه مسلماننشین نوح رخ داد که در روز نخست به کشته شدن ۴ نفر از جمله دو پلیس و زخمی شدن بیش از ۶۰ نفر انجامید.
این ناآرامیها دوشنبه شب به منطقه گوروگرام هم سرایت و تا سهشنبه ادامه یافت. در این درگیریها هندوها یک مسجد را به آتش کشیدند و یک روحانی مسلمان هم کشته شد. ضمن اینکه چندین فروشگاه و رستوران هم در این منطقه تخریب و یا به آتش کشیده شدند.
منوهر لعل ختار، سر وزیر ایالت هاریانا که گوروگرام در آن قرار دارد، روز چهارشنبه در این رابطه گفت: توطئهگران در پشت درگیریهای منطقه نوح به طور مداوم شناسایی میشوند. در مجموع تاکنون ۱۱۶ نفر دستگیر شدهاند.
گوروگرام میزبان دهها شرکت چندملیتی از جمله گوگل، دیلویت و امریکن اکسپرس در منطقهای است که در حدود ۱۰ کیلومتری با خشونتها فاصله دارد.
در حالی که مدارس در اکثر مناطق از روز چهارشنبه اجازه بازگشایی داشتند، چندین موسسه تصمیم گرفتند کلاسهای حضوری را به حالت تعلیق درآورند و به دلیل نگرانیهای ایمنی به صورت آنلاین فعالیت کنند. مقامات پلیس، اما گفتند که وضعیت عادی است و همه موسسات آموزشی و دفاتر طبق روال عادی کار میکنند.
در حالی که گروههای ملیگرای هندو تظاهراتی را در مکانهای مختلف برگزار کردند، نیروهای امنیتی در سراسر منطقه از جمله در دهلی نو روز چهارشنبه در حالت آماده باش قرار گرفتند.
یکی از این تظاهرات در مرز بین گوروگرام و منطقه همجوار فریدآباد با حضور بیش از ۱۰۰ معترض برگزار شد محل عوارضی در این منطقه را برای ۲۰ دقیقه مسدود کرد.
جامعه هندو در سالهای اخیر تحت حکومت نارندرا مودی به شدت جمعیت ۲۰۰ میلیونی مسلمان در این کشور را تحت فشار قرار داده و با اقدامات مختلف خود این اقلیت را تحت آزار و اذیت قرار داده است.
ناآرامی در حومه دهلی نو، پایتخت، درست یک ماه قبل از ورود رهبران جهان به پایتخت این کشور برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ رخ میدهد جایی که قرار است بزرگترین گردهمایی این شهر در دهههای اخیر برگزار شود.
همزمان ایالت مانیپور هند نیز دستخوش ناآرامی و درگیری فرقهای است، جایی که دستکم ۱۸۰ نفر در تنش بین دو قبیله «کوکی» و «میتی» کشته شدهاند. میتیها معترض هستند و میگویند از حقوق و امتیازات مساوی با دیگر قبایل برخوردار نیستند.