bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۵۶۲۰۱

چرا ساختمان‌های «خلازیر» فرو ریخت؟

چرا ساختمان‌های «خلازیر» فرو ریخت؟

تحقیقات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ساختمان‌‌‌هایی که در منطقه۱۹ «حین عملیات تخریب، دچار ریزش و حادثه شدند» فاقد پروانه ساختمانی بوده‌‌‌اند

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲

وجه اشتراک حادثه ساختمانی روز یکشنبه در جنوب پایتخت با «متروپل» آبادان شناسایی شد. بررسی ریشه حادثه ریزش دومینویی تخریب ساختمان‌‌‌های واقع در شهرک احمدیه منطقه خلازیر تهران که روز یکشنبه رخ داد نشان می‌دهد نقص و خطای محتوایی در قوانین مرتبط با مسوولیت شهرداری‌‌‌ها در ساخت‌وساز و نیز سوءاستفاده شهرداری‌‌‌ها از این ضعف قانونی به عامل اصلی سر بر‌آوردن ساختمان‌‌‌های بدون جواز و حادثه‌‌‌آفرینی آنها به دلیل ناپایداری و فقدان ایمنی منجر شده است.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، پایتخت‌‌‌نشین‌‌‌ها تاکنون تاوان تراکم‌‌‌فروشی خارج از ضوابط و ظرفیت طرح تفصیلی شهر تهران در قالب تغییر کاربری اراضی ارزشمند، ساخت‌وساز در باغ‌‌‌ها و زمین‌‌‌های مشجر و نیز احداث ساختمان‌‌‌هایی مرتفع‌‌‌تر از مجوزهای پیش‌بینی‌شده در طرح‌‌‌های بالادست شهرسازی را به شکل آلودگی هوا، ترافیک، کاهش کیفیت زندگی و آسایش و آرامش پرداخت می‌‌‌کردند. اما اکنون صورت دیگری از تاوان دادن شهروندان تهرانی بابت رویه‌‌‌های غلط اما رایج صدور مجوزهای ساخت‌وساز به صورت جان باختن در حوادث ساختمانی بروز و ظهور پیدا کرده است. روز یکشنبه در حالی که با حضور عوامل شهرداری تهران، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مرتبط تخریب یک ساخت‌وساز مسکونی نیمه‌‌‌کاره و بدون پروانه ساختمانی در جریان بود، پنج ساختمان مجاور نیز دچار ریزش شدند.این حادثه پنج فوتی و ۱۱ مصدوم، به جای گذاشت.

در میان فوتی‌‌‌ها نیز دو تن از عوامل نیروی انتظامی که با هدف پشتیبانی از اجرای حکم قضایی تخریب این ساختمان‌‌‌های غیرمجاز در محل حاضر شده بودند، وجود دارد. اما چه ارتباطی میان این حادثه که مربوط به یک ساخت‌وساز به اصطلاح غیرمجاز و به تعبیر دقیق‌‌‌تر - آن‌‌‌گونه که «دنیای‌اقتصاد» از شهرداری تهران استعلام کرده است - «فاقد پروانه ساختمانی» است با تراکم‌‌‌فروشی‌‌‌های فراتر از ضوابط طرح تفصیلی در دیگر نقاط شهر وجود دارد؟ پاسخ به این پرسش به وجه اشتراک این رخداد با حادثه فروریزش ساختمان متروپل در آبادان که دوم خرداد ۱۴۰۱ رخ داد، ارتباط دارد. مقصود از این وجه اشتراک «نداشتن جواز و پروانه ساختمانی معتبر» است که مدیریت شهری باید پیش از آغاز هر نوع ساخت‌وسازی در محدوده شهر آن را صادر کند؛ اما هم متروپل و هم ساخت‌وسازهای اخیر فاقد پروانه بوده و در نتیجه جان عده‌‌‌ای از شهروندان، پایمال غفلت از پا گرفتن ساخت‌وسازهای بی‌‌‌ریشه در شهر شد. در جریان حادثه متروپل وجود یک اشکال و خطای محتوایی در قوانین مرتبط با مسوولیت شهرداری‌‌‌ها در ساخت‌وساز از سوی «دنیای‌اقتصاد» شناسایی و گوشزد شد که اگر در فاصله زمانی حدود ۱۴ ماهه میان این دو رخداد مورد توجه قرار می‌‌‌گرفت، می‌توانست مانع از تکرار حادثه متروپل این بار در گوشه‌‌‌ای از پایتخت شود. این ضعف قانونی در ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌‌‌ها وجود دارد؛ ماده‌‌‌ای که در آن وظایف کلی در قبال صدور مجوز و نظارت بر ساخت‌وساز را مشخص می‌کند. بر اساس این ماده قانونی «مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن، باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه بگیرند.» اما در ادامه این قانون برخلاف وظیفه‌‌‌ای که برای مالکان تعریف شده، نسبت به مسوولیت شهرداری‌‌‌ها در برخورد با تخلف نداشتن پروانه ساختمانی سهل‌‌‌انگاری شده است؛ به این ترتیب که طبق قانون مذکور «شهرداری «می‌تواند» از عملیات ساختمانی ساختمان‌‌‌‌‌‌های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله ماموران خود اعم از اینکه ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد، جلوگیری کند.» این محتوا نشان می‌دهد حتی در مورد ساختمان‌‌‌‌‌‌های فاقد پروانه، شهرداری اختیار دارد که از ادامه ساخت‌‌‌وساز جلوگیری کند یا نکند! و این خود نشان‌‌‌‌‌‌دهنده ضعف شدید مفاد این ماده قانونی است که حتی جلوگیری از ساخت بنای بدون پروانه را به «اختیار» شهرداری گذاشته است.

«دنیای‌اقتصاد» در گزارشی با عنوان «جعبه سیاه سقوط متروپل» که سوم خرداد ۱۴۰۱ منتشر کرد، تاکید کرده بود مادامی که این قانون به طور موثر اصلاح نشود، جلوگیری از ساخت‌‌‌وسازهای مشکل‌‌‌‌‌‌دار فاقد ضمانت اجرای قانونی است و مفاد قانون فعلی بازدارندگی لازم برای جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز را ندارد. مساله مهم دیگر این است که ضعف قانونی می‌تواند زمینه‌‌‌ساز سوءاستفاده احتمالی شهرداری‌‌‌ها و عوامل موظف به شناسایی و برخورد با تخلفات ساختمانی حین عملیات ساخت‌وساز در سطح شهر شود. نتیجه هر نوع اهمال در برخورد با رشد قارچ‌‌‌گونه ساختمان‌‌‌های غیرمجاز در برخی پهنه‌‌‌های شهر از جمله منطقه خلازیر واقع در منطقه ۱۹ تهران، حادثه‌‌‌آفرینی و جان باختن شهروندان در حوادث این‌‌‌چنینی است که ممکن است ناشی از تبعات عملیات تخریب باشد یا حتی اگر تخریبی در میان نباشد نیز، ناپایداری و فقدان ایمنی دیر یا زود، حین اجرا یا پس از تکمیل ساختمان، سرانجام حادثه‌‌‌ای به دنبال خواهد داشت. افزون بر این یک نقص قانونی دیگر درباره تکالیف شهرداری‌‌‌ها در حوزه ساخت‌وساز وجود دارد که مربوط به ساختار و وظایف کمیسیون ماده ۵ است. ماده ۵ قانون شورای عالی شهرسازی و معماری مجوز تشکیل یک کمیسیون در شهرها را داده است تا هر کجا قرار است جوازی خارج ازچارچوب ضوابط و خطوط قرمز تعیین‌شده در طرح‌‌‌های جامع و تفصیلی صادر شود، این کمیسیون درباره آن تصمیم‌گیری کند و به اصطلاح ضوابط را در موارد خاص اصلاح کند یا تغییر دهد.

از طرفی در تهران به عنوان تنها شهر استثنا، رئیس کمیسیون ماده ۵ به جای استاندار، شهردار تهران تعیین شده است و رای او دارای نفوذ زیادی است، طوری که اغلب سایر اعضای کمیسیون ماده ۵ با آن همسو می‌‌‌شوند. این در حالی است که اصل حضور شهردار تهران در مسند ریاست کمیسیونی که مجوزهای ساختمانی فراتر از طرح تفصیلی صادر می‌کند، موجب شکل‌‌‌گیری تعارض منافع شده است؛ به این معنا که شهردار تهران از یک‌‌‌سو ناگزیر است درآمدهای مصوب در بودجه شهر را محقق کند و در دسترس‌‌‌ترین راه کسب درآمد نیز از محل ساخت‌وساز حاصل می‌شود؛ از سوی دیگر شهردار وظیفه دارد نسبت به اجرای مفاد طرح تفصیلی مراقبت و با اقدامات فراقانونی مقابله کند.

این موضوع موجب شکل‌‌‌گیری یک رفتار دوگانه و سلیقه‌‌‌ای با پروانه‌‌‌های ساختمانی از سوی شهرداری شده است؛ به این ترتیب که در نقطه‌‌‌ای از شهر به سادگی امکان دریافت جواز فراقانونی حتی با وجود اشباع محله از ساخت‌وساز، به واسطه آرای کمیسیون ماده ۵ فراهم می‌شود و این موضوع مالکان زمین‌‌‌هایی را که به هر دلیل ساخت‌وساز در آنها مجاز نبوده یا با ارتفاع محدود میسر است، نسبت به دریافت مجوزهای فراقانونی از طریق کمیسیون مذکور حریص می‌کند. فرجام نگاه سلیقه‌‌‌ای به جایی مثل «شهرک غرب» در شمال تهران با جایی مثل «شهرک احمدیه» در جنوب شهر از نظر صدور مجوزهای ساختمانی در نهایت به شیوع ساخت‌وساز غیرمجاز در بخش‌‌‌هایی از جنوب شهر انجامیده است و در نهایت این ساخت‌وسازهای همچون استخوان در گلوی شهر، یک جا حادثه تلخ و غیر‌قابل جبران جانی می‌‌‌آفریند.

خلازیر یک بافت روستایی در اطراف تهران بوده که از سال ۹۱ همزمان با ابلاغ طرح تفصیلی جدید به پایتخت ملحق شد. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در نشست خبری روز گذشته خود توضیح داد که در مورد ساخت‌وسازهای مجاز این منطقه برابر ضوابط طرح تفصیلی امکان ساخت سه طبقه بنا وجود داشته که کمیسیون ماده ۵ با هدف اینکه ساخت‌وساز صرفه اقتصادی داشته باشد، آن را به چهار طبقه افزایش داده است. اما ساختمان‌‌‌هایی که قرار بوده تخریب شود، چند طبقه بیشتر از حداکثر جواز قابل صدور در این منطقه ارتفاع داشته است. بنابراین صرف‌‌‌نظر از اینکه اصل این ساخت‌وسازها فاقد پروانه بوده، رفتار سلیقه‌‌‌ای با پروانه ساختمانی در شمال و جنوب شهر به واسطه تصمیمات کمیسیون ماده ۵ مشهود است؛ کمااینکه در کمیسیون ماده ۵ راه برای دریافت جواز اضافه تراکم به مراتب هموارتر از جنوب شهر بوده و همین موضوع موجب می‌شود ساکنان مناطق محروم پایتخت خود را محق بدانند که تخلف ساختمانی مرتکب شوند و بعد به طریقی بتوانند آن را قانونی کنند. از طرفی بسیاری از شهروندان ساکن شمال شهر تهران روزانه وانت‌‌‌های شرکت شهربان را مشاهده می‌کنند که با توجه به ارزش ریالی بالای تخلفات ساختمانی در این مناطق، به محض اینکه خلاف ضوابط جواز، آجری روی آجر قرار می‌گیرد، در محل کارگاه حاضر شده و بعضا آن را پلمب می‌کنند. اما جای خالی این سرکشی‌‌‌های میدانی در مناطق جنوبی مستعد ساخت‌وساز غیرمجاز مثل همین شهرک احمدیه کاملا محسوس است.

شهرداری می‌تواند به منظور کاهش هزینه‌‌‌های سنگین عملیات تخریب ساختمانی، از ابتدا با عملکرد فعالانه و مسوولانه مانع از این قبیل ساخت‌وسازها شود؛ هرچند به گفته چمران، پشت این قبیل ساخت‌وسازها مافیا وجود دارد که بعضا با اسلحه گرم و کفن‌‌‌پوش در صحنه حاضر می‌‌‌شوند و مقابله با آنها کار ساده‌‌‌ای نیست؛ اما آیا این توجیه می‌تواند شهروندان را قانع کند که به طور مثال با یک باند مواد مخدر مقابله نشود؟ حتما نه. شهروندان انتظار دارند شهرداری تهران با هر ابزاری که در اختیار دارد و با کمک هر نهادی که لازم است قبل از وقوع این قبیل حوادث از ساخت‌وسازهای فاقد پروانه جلوگیری کند؛ ضمن اینکه تن دادن به ریل طرح تفصیلی می‌تواند ذهنیت‌‌‌هایی را که درباره رفتار دوگانه نسبت به مجوزهای ساختمانی وجود دارد، اصلاح کند. تنها در این صورت است که می‌توان امیدوار بود متروپل‌‌‌ها دیگر تکرار نشوند.

حسین
Germany
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
متاسفانه دولت وبخصوص شهرداری ها و وزارت مسکن وظیفه ذاتی خود در تهیه مسکن وزمین به مردم که درقانون اساسی به صراحت ذکرشده را کنار گذاشته و با وضع قوانینی که به ظاهر درجهت کنترل محدوده شهر و شهرنشینی است باعث زاغه نشینی وحاشیه نشینی در اطراف وحاشیه اکثرشهرهای کشور شده،وجود چنین قوانینی خود مشکلی برمشکلات مردم شده تا داشتن مسکن که یکی از بدیهیات زندگی انسانی است تبدیل به آرزو برای بیشتر افراد جامعه بشه،کمبود عرضه زمین خود عاملی برای مرتفع سازی با هزینه های آنچنانی شده وهمچنین قیمت ها را بطور فزاینده بالابرده ،چرا درمملکتی که زمین زیادی دارد به مردم جهت ساخت مسکن زمین ارائه نمیشه تا مردم خودشان باهزینه های به مراتب کمترازمرتفع سازی وبرج سازی خانه های ویلایی بسازند وهم سبک زندگی آپارتمانی به ویلایی ودرست تغییر کند،آیا کسانی که امروز فقط بفکر منافع شخصی خود هستند به این اندیشه کرده اند که فردا ازآن فرزندان ایران است وبا این سیاستهای عجیبی که در زمینه مسکن وجود دارد اکثرا جوانان نمی توانند خانه دار بشوند و جوانی که نتواند خانه ای برای زندگی تهیه کند حتی برای اجاره دیگر بدیهیات زندگی راازجمله ازدواج و خانواده ازدست میدهد.متاسفانه با این سیاستهای غلط آینده مملکت هم بخطر افتاده است چقدر جوان داریم که بخاطر نداشتن خانه ویا شغل زندگی تشکیل نمیدهند یا حتی زندگی مشترک خود را از دست داده اند.
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۰
تا زمانی که به زاکانی و زاکانی ها بخاطر تخلفات و جنایاتشان جایزه داده میشه خطر سقوط رژیم بیشتر به گوش میرسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
بجای استخدام حجاب بان ک برباد دادن پول بیت الماله جلوی اینچیزارو بگیرید ک البت این از فساد بزرگ حرف میزنه ک کلیه شهرداریا وشوراها همه منبع فسادن
مج
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
از بی کفایتی شهر داران تمام ایران
نمی دونم چرا از اول میزارن ساختمان ساخته بشه بعد اقدام به تخریب میکنن
این بی کفایتی نیست؟؟؟؟؟
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
بخاطر اینکه همه دزد و زیر میزی بگیر هستند
انتشار یافته: ۳۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
از همه مسایل سیاسی و رانت و اقتصادی که بگذریم، از نظر فنی تخریب اصولی دارد
1 ) در دنیا یکی از زیر شاخه های مهندسی عمران ، تخریب است. حتی در سطح دکتری تدریس میشود. در ایران این شاخه از عمران هنوز تدریس نمی شود. اگر در فیلمهای مستند دیده باشید برجها موقع تخریب درست در همان محل خودشان تقریبا به شکل قائم فرو میریزند.
2 ) جدای از شیوه غیر اصولی تخریب این ساختمانن، نکته دیگر تجمع غیر ضروری افراد متعدد در محل پروژه است. یعنیHSEهم صفر.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
نکته مهم این حادثه اینه که یه ساختمان در حال ریزش به ساختمان بغلش برخورد کرده ودر نتیجه ۵ ساختمان ریخته؟؟؟؟؟ مگه lego بوده کنار هم گذاشته بودن؟؟ اون ساختمانها کلا ایمنی ندارن و بدون پی و سازه مناسب درست شدن وگرنه امکان نداره بار حاصل از یه ساختمان بتونه ساختمن بغلش رو تخریب کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
چرا هر چرت و پرتی که دو تا مسعول رده پایین منطقه میگن مینویسید سر کشی تا دلتان بخواهد هست رشوه هم همین جور کدام مافیا منظور از مافیا شهرداری و اوقاف است که مجوز نمیدهند حتی برای ساخت قانونی در این منطقه پولدار باشی رشوه بیشتری بدهی ملک ساخته میشود در غیر اینصورت نه در ضمن چندین ساله مالکین این منطقه چندین بار اعتراض کردند که حتی برای زمینهایشان سند صادر شود مسعولان بخصوص اوقاف وبعد بقیه از جمله شهرداری سند صادر نمی‌کند چه برسد به ساخت و ساز
آقابابا
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
در بازدیدی که ازین منطقه شاهد رها بودن منطقه از نظارت شهرداری به شدت مشهود بود. معمولا آپارتمانهای در خال ساخت فاقد کیفیت و پارکینگ بودند و توسط افراد غیر متخصص در حال ساخت بود.
پشت بامها به تدریج در حال تبدیل به طبقه مسکونی میشدند
کامران
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
وقتی شیتیل توشهر بربره پرداخت بشه قانون برره هم میره کنار چه برسه تو شهر تهران باشه کاری از خرضوخان هم بر نمیاد
کوروش‌فلاحی‌
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
هموطن‌عزیز‌.اندکی‌هم‌‌طرف‌‌این‌مردم‌فلاکت‌زده‌را‌بگیرید‌‌‌‌‌‌بهتر‌است‌.من‌خودام‌‌نزدیکی‌آن‌محل‌زندگی‌میکنم‌‌وشاهد‌ماجراء‌بود‌.علت‌فرونشست‌.عدام‌داشتن‌تخصص‌شهرداری‌در‌تخریب‌بود‌.شهرداری‌محترم‌‌قبل‌‌از‌تخریب‌ساختمان‌ها‌‌،برای‌تخریب‌سریع‌‌از‌قبل‌تمامی‌‌پایه‌ستونهای‌ساختمانها‌را‌با‌سوراخ‌کردن‌و‌تزریغ‌مواد‌‌شیمیای‌‌‌باعث‌خوردگی‌پایه‌ستونها‌شدند‌که‌با‌لنگر‌یکی‌از‌ساختمانها‌‌نتیجه‌کار‌‌‌ این‌شد‌
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
میدونین چطوری تخریبش کردن؟ با سیم بکسل!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
فساد موجود رو کتمان نمیشه کرد خدا میدونه چقدر باج داده به شهرداری طرف تا به این حد ساختمون رو بالا برده حالا احتمالا نفر مسئول تو شهرداری عوض شده یا باج بیشتر خواستن طرف نتونسته بده رفتن سراغش برای تخریب.
ناشناس
Singapore
۰۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
چرا را بایدازچراغلی شهردار تهران باید بپرسی که میزارن بسازند وچند بطقه بصورت خیره اولی وعیره ایمنی ساخته بشه بعد تصمم بتخریب میگیر که باعث طلفات انسانی واز بین بردن اموال مردم میشود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
وقتی مدیران نالایق و ناکارآمد که فقط ریش می زارند و یقه دیپلمات می پوشند و برای ظاهر سازی عوام فریبی می کنند بیشتر از این انتظار نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
هیچ هادثه ای تصادفی نیست . فساد در همه امور رخنه کرده است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
کاری که دنیای اقتصاد کرد را باید احزاب و انجمن های تخصصی می کردند و بعد پاسخ و اصلاح می شدند . اما مفت خور هستند
ازه
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
از تدبیر مسعولین با شرافته نه باعثش حجاب وعفافه حالا چرا همه یدست نمیشن بگن چرا ساختمانهایی که هنوز کسی ننشسته خراب واوار شدن فقط راه افتادن دنبال زن و دختر مردم بخاطر روسری وچادر .
محمدرضادرویشی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
سلام الان شهرفردوسیه شهریار سه طبقه روی پیلوت هستش ۷طبقه می‌سازند صددرصد بنا رانت درشهرداریها غوغا میکند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
فعلا شهرداری حجاب بان گذاشته تو مترو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
شهرداری روشش اینه. میگه تو برو بساز من میام بررسی میکنم اگر خلافی داشتی یا جریمه میکنم یا تخریب میکنم!
ناشناس
Armenia
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
شهرداری که کارش را خوب انجام داده و هیچکونه رشوه ای نگرفته . بنا و کارگرا خوب کار نکردن این طوری شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
بدون دیوار برشی ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
اگر شجاعت بیان حقیقت رو ندا ید اینقدر کلمات را نچرخانید، اگر تخلفه معلومه از طرف شهرداری بوده تمام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
کدام مقام مسئولی اجازه داده که این ساختمان ها تا به این حد ساخته بشه که باز مجبور بشن تخریب کنند و باعث کشتن افرادی بشود
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
الان همه مقصر هستند جز شهرداری که بدون هیچ مهندسی تخریب را انجام داده است و باعث تخریب ساختمان های دیگر و فوت عده ای از مردم شده است. اصلا ساختمانها مجوز و پایان کار نداشتند و سازندگان آنها مواد مخدر قاچاق میکردند. چه ربطی به تخریب غیر اصولی دارد. چرا هیچوقت هیچ مسئولی خطایش را گردن نمیگیرد و جز مسیولین. همه مقصرهستند. آخرش هم که باز پای شهردار گیر میشود و معلوم میشود سازندگان از خویشاوندان شهردار بوده اند میگویند آجرها و تیرآهت ها و درب و پنجره های ساختمان مقصر اصلی هستند چون مرغوب نبوده.آخه بازم پای فامیل شهردار گیر میشود چون شهرداری میگوید از چه کسانی مصالح ساختمانی بخرید.ولی در کل آمریکا و اسراییل مقصرهستند چون اعصاب شهرداری را خرد کردند.و این اتفاق افتاد.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
تا. زمانی دزدی باشد تو این مملکت همه چی فرو خواهد ریخت درسی که آخوندها داده اند فقط و فقط دزدی دزدی و دروغ
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
تا. زمانی دزدی باشد تو این مملکت همه چی فرو خواهد ریخت درسی که آخوندها داده اند فقط و فقط دزدی دزدی و دروغ
محمد فتوحی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
وقتی انرژی صرف کارهای غیر مفید و بی ارزش شود از کار اصلیت غافل می مونی این از بدیهیات است وقتی عوامل انضباط شهری ساعت وقت خودشونو صرف یک طواف بیچاره می کنند که مجموع سرمایه اش رو گاری دستی ۱۰۰ تومن نمی شود و بقیه اوقات مبارکشون رو تو کوچه و پس کوچه محلات خلوت می گذرانند این نتایج عجیب نیست غیر این باشه عجیب خواهد بود همین نگارنده این مطلب را مشاهده بفرمایید که بالاخره نتونسته به یک نتیجه مناسب برسه چون اگه قراربود با این مقالات کار به جایی برسه تا حالا به یک عاقبت مطلوب رسیده بود و این اتفاقات نمی افتاد . ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
بهروز
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
بسازبفروشهافقط وفقط دغدغشون ارزانترتمام شدن ساختمان می باشد.وهیچ نضارتی هم نیست
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
شهرداری‌ها اگر مردم را اذیت نکنند مردم از هم ابتدای شروع به کار استحکام بنا را اجرا می‌کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
برای اینکه چند نفر بمیرن تا دل دولت و شهردار خنک بشه معلومه دیگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
وقتی فساد گسترش پیدا کنه نتیجه اش همین میشه
شهرداری هم که رشوه میگیره و مجوز میده
برای مسئولین رده بالا اصلا مهم نیست کشور قابل سکونت نباشه چون بچه ها و نوه هاشون را فرستادن آمریکا یا کانادا و اگر ایران موندن برای غارت بیشتر هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
چون با سیم بکسل از رو بی سوادی برا تخریب با بولدزرکل ستون اصلی ساختمان را کندن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
خداوند زد ریخت،مگه ن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
به خاطر بساز بندازی و ازون بدتر، پت و متی و کشیدن ساختمان به سمت ساختمان دیگر! همه جای دنیا به صورت مهندسی شده بمب کار میذارن
ناشناس
Poland
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
سلام چرا شهرداری از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کند و خون عوامل نیروی انتظامی و دیگر شهروندان را پایمال کرده و می گویید فاقد پروانه! با نیم متر ماسه درب محل مأمورین شهرداری حاضر می شوند و پروانه و مجوز طلب می کنند.و ساختمان چند طبقه ساخته شده فاقد پروانه است و شهرداری خبر ندارد ؟ دروغ به این بزرگی؟
مهسا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
رشوه خوب گرفته گذاشته بسازه بلخره زناش خرج دارن
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
کوتاهی در هر اورگان خسارت
سنگینی بردوش مردم میگذارد
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین