بهار آینده که گوسالههای دامداری بن لوییت به دنیا آیند، آنها اولین گوسالههایی در جهان خواهند بود که با هدف زیست محیطی خاص پرورش داده میشوند: خالی کردن باد معده با انتشار گاز متان کمتر.
لوویت، سومین نسل از یک خانواده کشاورز است و در ماه ژوئن شروع به لقاح مصنوعی ۱۰۷ جنین گاو با ویژگی انتشار کمتر متان کرده است. لوویت گفت: «پرورش انتخابی دام برای انتشار متان کمتر، تا زمانی که دیگر خصوصیات را قربانی نکنیم، به نظر یک برد آسان است.»
به گزارش یورونیوز، دانشمندان و کارشناسان صنعت دام میگویند که ورود ژنتیک تجاری در دسترس برای تولید گاوهای شیری که انتشار کمتر متان دارند، میتواند به کاهش یکی از بزرگترین منابع گازهای گلخانهای کمک کند.
خالی کردن باد معده منبع اصلی انتشار گاز متان از گاوها است. شرکت «سمکس»، شرکت ژنتیکی که اسپرمهای این گوسالههای اصلاح شده را به لوویت فروخته، میگوید که پذیرش صفت «کممتان» میتواند انتشار این گاز در گله گاوهای کانادا کاهش دهد. این کاهش میتواند سالانه ۱.۵ درصد باشد و تا سال ۲۰۵۰ به ۲۰ تا ۳۰ درصد برسد.
این شرکت در بهار امسال شروع به بازاریابی اسپرم با ویژگی انتشار کمتر گاز متان در ۸۰ کشور کرده است. درو اسلون، معاون رییس شرکت سمکس گفت که فروش اولیه به یک مزرعه در بریتانیا و کارخانههای لبنی در آمریکا و اسلواکی بوده است.
فرانک میتلونر، استاد علوم دامی در دانشگاه کالیفرنیا گفت که اگر این مورد اصلاح شده به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، پروش دام با انتشار کمتر متان میتواند «تاثیر عمیقی» بر انتشار گازهای گلخانهای و انتشار متان گاو در سطح جهانی داشته باشد.
برخی از مقامات صنایع لبنی هنوز در مورد پرورش گاوهای «کممتان» متقاعد نشدهاند و میگویند که این ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود.
دپارتمان کشاورزی کانادا اعلام کرد که هنوز سیستم ارزیابی متان موجود در محصول را بررسی نکرده اما کاهش انتشار گازهای گلخانهای از دامها «بسیار مهم» است. این در حالی است که ۱۴.۵ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهان مربوط به دامها است. متان پس از دیاکسید کربن دومین گاز گلخانهای مهم است.
به گفته میتلونر، کشاورزان میتوانند مواد افزودنی را برای کاهش تولید متان به گاوها بدهند، اما اگر گاوها از خوردن آن سرباز بزنند، اثر این مواد هم از بین میرود. از طرفی مصرف این مواد خوراکی در آمریکا تایید نشده است.
پرورش گاوهای کممتان محصول همکاری شرکت سمکس و «لاکتانت» آژانس ضبط شیر کانادا و براساس تحقیقات دانشمندان کانادایی است.