bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۵۷۲۴

توضیح علیرضا بهشتی درباره دوجزوه کشف شده

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۸ دی ۱۳۸۹


مردمسالاری نوشت:
پیرو انتشار خبری درباره کشف جزوه براندازی از علیرضا بهشتی، وی با ارسال جوابیه در این باره توضیح داد: «چند روز پیش سخنانی توسط خبرگزاری ها از یک مقام امنیتی درباره اینجانب منتشر شد که ضروری می دانم جهت اطلاع هموطنانم درباره آنها به اختصار توضیح دهم.»

ایشان گفته بودند که به هنگام دستگیری در بازرسی ماموران امنیتی در منزل "جزوه بسیار تکان دهنده ای به دست آمد که در آن طرح براندازی دین از ایران، پیش از انتخابات تاکنون ترسیم شده بود." و در ادامه گفته اند "این جزوه از دفتر علیرضا بهشتی به دست آمد و پس از این که برای مطالعه و بررسی در اختیار یکی از بزرگان قرار گرفت، تدوین کنندگان آن مشخص شدند." و اضافه کرده اند که "پس از بررسی جزوه مشخص شد که ادبیات آن ادبیات حزب توده است که البته جزوه برای بررسی بیشتر در اختیار برخی نیروهای وزارت اطلاعات که درباره حزب توده فعالیت می کنند، قرار گرفت و این موضوع ثابت شد."

متن خبر روشن نمی کند که جزوه هایی که در منزل بدست آمده با جزوه هایی که در دفتر بوده یکسان و مربوط به دستگیری شهریورماه سال 1388 یا دستگیری دی ماه همان سال است. با آنچه در بازجویی ها مطرح شد، احتمال می دهم اشاره مقام مذکور به دو جزوه باشد که ماجرای هر دو را برای ثبت در تاریخ توضیح می دهم.

نویسنده یکی از این جزوه ها که موضوع آن تجزیه و تحلیل علمی حوادث پیش و پس از انتخابات بود، یکی از اساتید دانشگاه است که از قضا، روزگاری دست اندرکار آموزش نظری مسوولان بلندپایه دستگاه امنیتی کشور بوده و طی دیداری، مطالب آن را در حضور من و گروهی از اساتید دانشگاه ارایه کرد. در آن جلسه، مانند هر جلسه علمی و دانشگاهی دیگر، نقطه نظرهای مطرح شده، به بررسی و نقد گذاشته شد که برخی از انتقادها مورد تایید فرد مورد اشاره نیز قرار گرفت. در پایان آن جلسه، ایشان وعده داد که متن کامل بحث خود را، که به جمع های دیگری نیز ارایه شده بود، برای من و دیگران ارسال نماید. در میان ده ها مطلبی که روزانه به دفتر من فرستاده می شود، این متن نیز چند روز بعد فرستاده شده بود که تا هنگام دستگیری فرصت مطالعه آن پیش نیامده بود. اما به هرحال، محتوای آن بحثی علمی از گونه ای بود که دانشگاهیان علوم اجتماعی در طول حیات علمی شان با آن سروکار دارند.

احتمال دیگر این است که اشاره مقام امنیتی مذکور به جزوه ای باشد که گروهی از افراد و از جمله من در جمعیت توحید و تعاون تحت عنوان "الگوی زیست مسلمانی" تهیه کرده بودیم و در سال 1388 جهت اطلاع و نظرخواهی ابتدا به صاحب نظران مختلف، از جمله مقام رهبری، مراجع عظام، مدرسین حوزه علمیه، اساتید دانشگاه و سیاستمداران ارسال شد و در زمستان همان سال در نشستی با عنوان "گفتمان دهه چهارم: ضرورت تغییر و تحول" در حضور جمع کثیری از صاحبنظران و نیز خبرنگاران، ارایه و تشریح شد. متن مذکور حاصل اندیشه ورزی ها و دغدغه های نظری تهیه کنندگان آن در طی سال های پیش از آن و هدف آن، نقد مشفقانه کارنامه سی ساله انقلاب بود.

انگیزه انجام چنین بازنگری در گذشته، چیزی نبود جز احساس مسوولیتی که به عنوان مسلمان نسبت به راه طی شده و دستاوردها یا کاستی های آن داشتیم و عمل به آن، دستور پیشوایان دینی که "حاسبوا قبل ان تحاسبوا" و محصول آن، ارایه نظریه الگوی زیست مسلمانی برپایه عقلانیت جمعی توحیدی بود.

برچسب ها: علیرضا بهشتی
bato-adv
bato-adv
bato-adv