نوشیدنیهای تابستانی انواع مختلفی دارند. شما میتوانید یک نوشیدنی خوش طعم برای رهایی از گرما و یا مهمانیها آماده کنید.
نوشیدنیهای تابستانی آن هم در اوج گرما لذت فوقالعادهای دارد. معمولاً طرز تهیه نوشیدنیهای تابستانی با هم متفاوت است و شما برای آماده کردن انواع نوشیدنی سرد تابستانی میتوانید از مواد اولیه و میوههای متفاوتی استفاده کنید.
به گزارش برترینها، اما کدام نوشیدنی خنک طعم بهتری دارد و برای پذیرایی از مهمان مناسبتر است؟ آیا طریقه درست کردن انواع نوشیدنیهای سرد برای یک روز تابستانی را بلد هستید؟ در این مقاله میتوانید با طرز تهیه انواع نوشیدنیهای سرد آشنا شوید.
«شربت گل پنیرک» یکی از خوشمزهترین و خنککنندهترین نوشیدنیهای تابستانی هفت رنگ است. این شربت کهکشانی با گل پنیرک یکی از انواع نوشیدنی خنک و مجلسی برای مهمانی است که آن را میتوانید در رنگها و طعمهای مختلف به صورت شربت ۷ رنگ درست کنید.
پنیرک طعم و مزه خاصی ندارد، اما علاوه بر خواص بینظیر گل پنیرک در پیشگیری و درمان گرمازدگی، میتوان به خاصیت تببر بودن و کاهش حرارت بدن اشاره کرد. برای درست کردن شربت مجلسی گل پنیرک که به گل ختمی هم مشهور است، ابتدا باید گل پنیرک را با ½ لیوان آب سرد خیس کنید.
۳۰ دقیقه خیس خوردن کافی است تا یک عصاره رنگی و غلیظ به دست بیاید. سپس گل پنیرک را از صافی رد کنید و آن را برای تهیه این شربت خنک آماده کنید.
«شربت آلبالو» از نوشیدنیهای تابستانی است که برای درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان بسیار مفید است. این در حالی است که آلبالو چه به صورت میوه تازه و چه به صورت شربت و حتی آلبالو پلو از قدیمالایام بسیار برای درمان گرمازدگی و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان توصیه شده است.
شربت خوشرنگ و خوشمزه آلبالو یکی از لذیذترین انواع نوشیدنیهای سرد است که میتوان در روزهای گرم سال برای پذیرایی از مهمان و به عنوان یک نوشیدنی مجلسی در کنار غذا نیز سرو نمود.
«لیموناد» یکی از نوشیدنیهای تابستانی معروف است که میتوان آن را مناسب فصل زمستان هم تهیه کرد. انواع مختلفی از لیموناد را میتوانید در منوی کافیشاپها پیدا کنید. ولی معروفترین نوع آن، «لیموناد نعنایی» است. برای کسانی که رژیم لاغری دارند و میخواهند کالری کمتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، میتوان از موادی استفاده کرد که با خیال راحتتر این نوشیدنی را مصرف کنند.
شما میتوانید در طرز تهیه لیموناد خانگی رژیمی به جای استفاده از شکر، عسل را جایگزین کنید. اگر از عسل استفاده میکنید، آن را همراه با آب نجوشانید. چون باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد.
«سکنجبین» که اغلب به صورت شربت استفاده میشود یک درمان عالی برای گرمازدگی و یکی از انواع شربتهای تابستانی است. سکنجبین را هم به صورت نوشیدنی تابستانی و هم با کاهو میل میکنند. شما میتوانید این شربت را به عنوان یک نوشیدنی سرد خانگی برای مهمانی به خصوص در فصول تابستان و بهار تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
در طرز تهیه شربت سکنجبین باید دسته نعناع را خوب تمیز کنید. ساقهها و برگهای زرد نعناع را جدا کنید. سپس نعناعها را در یک آبکش بریزید و چند بار با آب فراوان بشویید تا کاملاً تمیز شود. بعد از تمیز شدن نعناعها، ساقههای نعناع را کنار هم قرار دهید، دسته کنید و آن را برای تهیه شربت سکنجبین آماده کنید.
نوشیدن یک لیوان «شیر طالبی» در اوج گرمای تابستان لذت وصفناپذیری دارد که نه تنها عطشتان را برطرف میکند، بلکه خواص زیادی نیز برای سلامتی بدن دارد. شیر طالبی یکی از سادهترین و خوشمزهترین نوشیدنیهای سرد است که میتوانید در عرض چند دقیقه آن را تهیه کنید.
این نوشیدنی خنک به قوی شدن سیستم ایمنی بدن و همچنین درمان بیماریهای مختلف کمک میکند و گزینه بینظیری برای پذیرایی از مهمانها محسوب میشود. در اولین مرحله از طرز تهیه شیر طالبی مخصوص باید یک طالبی با اندازه متوسط انتخاب کنید. طالبی را با آب فراوان بشویید. سپس آن را خوب خشک کنید.
حالا طالبی را از عرض آن برش دهید. سپس پوست طالبی را جدا کنید. آن را به قطعات کوچک خرد کنید و با مخلوطکن میکس کنید.
«موهیتو» یکی از انواع نوشیدنیهای سرد و خنک است که نوشیدن آن در تابستان فوقالعاده است. طرز تهیه نوشیدنیهای تابستانی با لیمو معمولاً برای گرمای تابستان بسیار دلچسب است. تجربه خوردن این نوشیدنی سرد و باکلاس کافی شاپی معمولاً بسیار خوشایند است. ولی خودتان هم میتوانید به راحتی آن را با مواد ساده و در دسترس با نعناع و هندوانه و یا توت فرنگی و موز و پرتقال در خانه درست کنید.
موهیتو را میتوانید با عرق نعناع و نعناع کوبیده شده درست کنید. در طرز تهیه نوشیدنی خنک موهیتو با عرق نعناع باید عرق نعناع، آب، شکر و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. وقتی دانههای شکر حل شدند، قالبهای یخ را اضافه کنید.
«دتاکس واتر»، «دیتاکس واتر» یا «آب سم زدایی بدن» نوعی نوشیدنی خنک جذاب است که این روزها بیشتر از همیشه طرفدار پیدا کرده است. این آب با خیس کردن انواع میوه و سبزیجات پر از فایده در خود، سرشار از ویتامینهای مفید برای بدن است. از طرف دیگر به دلیل میکس نشدن میوه در آب کالری فوقالعاده پایینی دارد و تنها خواص آنها را به خود جذب کرده است.
این آب مقوی و خوش طعم برای رژیمهای سم زدایی و پاکسازی بدن بسیار مفید است و به دلیل نداشتن کالری نوشیدنی مفید برای کاهش وزن محسوب میشود. شما میتوانید دیتاکس واتر را با استفاده از میوهها و ادویههای گیاهی مختلف آماده کنید.
از خواص گل محمدی در تهیه مربا و دمنوش بسیار شنیدهایم. اما «شربت گل محمدی» هم یکی از خوشمزهترین و مفیدترین شربتها به خصوص در فصل تابستان است. در فصل تابستان تهیه انواع شربت رنگی و گیاهی سنتی ایرانی با عرقیات مرسوم است.
شربت گل محمدی یک نوشیدنی بسیار مفید سنتی برای پیشگیری و درمان گرمازدگی و البته یک شربت مجلسی ایرانی برای پذیرایی است. برای درست کردن شربت گل محمدی هم از گلبرگ تازه و هم خشک میتوانید استفاده کنید
برای درست کردن شربت مجلسی و سنتی گل محمدی تازه، ابتدا باید گلبرگها را از شاخ و برگ جدا و تمیز کنید. سپس لازم است تلخی برگ گل محمدی را بگیرید. در یک قابلمه لعابی (مثل درست کردن مربا از قابلمه لعابی استفاده کنید که رنگ شربت شفاف و براق شود، اگر ندارید هم ایرادی ندارد) آب را جوش بیاورید.
«آب زرشک طبیعی» با داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین سی و مواد مغذی یکی از مفیدترین نوشیدنیهای دنیا محسوب میشود. این نوشیدنی سرد و خنک فواید زیادی برای بدن دارد و در درمان بسیاری از بیماریها مؤثر است. تأثیر آب زرشک برای لاغری و افزایش سوخت و ساز بدن نیز به اثبات رسیده است.
برای درست کردن آب زرشک تازه در خانه بهتر است از زرشکهای درشت مخصوص آبگیری استفاده کنید. این زرشکها که به زرشک سیاه معروف هستند در عطاریها یافت میشوند و از خانواده زرشک قرمز هستند. اگر این سوال در ذهنتان ایجاد شده که آب زرشک را چه موقع بخوریم، بهتر است بدانید که خوردن آب زرشک طبیعی صبحها به صورت ناشتا و شب هنگام، موقع خواب بهترین زمان مصرف آن است.
«شربت نارنج» یک انتخاب ایدهآل برای رفع تشنگی ماه رمضان و گرمازدگی تابستان است. در اینجا قرار است چند مدل و روش طرز تهیه شربت نارنج را به شما یاد بدهیم. یادتان نرود که فوت و فنهای این شربت خوشمزه را هم به کار ببندید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
حتماً میدانید که نارنج سوغات شیراز است و این شهر را شهر «بهار نارنج» هم مینامند. پس اگر قرار است به دنبال روشهای طرز تهیه شربت نارنج برویم، باید از دستور تهیهای استفاده کنیم که در این شهر رایج است. بد نیست بدانید که شیرازیها روشهای مختلفی برای درست کردن شربت نارنج دارند، اما این شمایید که بر اساس سلیقه، امکانات، طبع و زمانی که در اختیار دارید، تصمیم میگیرید کدام روش برایتان از همه بهتر و با شرایط شما سازگارتر است.
اسموتیها به عنوان بهترین نوشیدنیهای فصل گرما، جای خودشان را در منوی کافهها و حتی مهمانی و دورهمی باز کردهاند. این نوشیدنی تابستانی سرد و پرطرفدار، حاصل ترکیب یک میوه با میوهها یا مواد مختلف دیگر است که مثل یک پکیج خوشمزه سلیقه اغلب افراد است.
«اسموتی طالبی» در کل طعم شیرینی دارد، ولی اگر با مواد دیگری آن را تهیه کردید که از شیرینی آن کاسته شد، میتوانید از عسل برای شیرینتر کردن طعم و مزه آن استفاده کنید.
انواع معجون ایرانی چه با بستنی و چه به صورت اسموتی از جمله سالمترین نوشیدنیهای تابستانی و ایرانی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی بسیار مفید است. برای تهیه این نوشیدنی خنک و مقوی ابتدا شیر سرد را با پسته و هل در غذاساز یا میکسر بریزید تا یک مایه خمیری درست شود. سپس شیر یخزده را اضافه کنید و باز هم در میکسر هم بزنید تا یکدست شود.
اگر خرید پسته برای شما امکانپذیر نیست هم نگران نباشید. معجون شیر موز و شیر خرما هم یک بمب تقویت سیستم ایمنی بدن است.
در طرز تهیه نوشیدنی خنک و خوشمزه «اسموتی توت فرنگی» باید توت فرنگیها را بشویید. قسمت سبز آن را جدا کنید. از وسط برش بزنید.
موز را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید. همه را در یک کاسه بریزید و در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزنند. بعد از حدود ۲ ساعت آنها را از فریزر بیرون آورده و در مخلوطکن بریزید.
«اسموتی هندوانه» از انواع نوشیدنیهای تابستانی است که طعم بسیار خوشمزه و لذیذی دارد. در فصل بهار و تابستان، با وجود هندوانه نمیتوان بیخیال درست کردن اسموتی با این میوه خوشمزه و پرطرفدار شد.
اگر اهل آشپزی و درست کردن انواع دسر و آبمیوه هستید حتماً میدانید اسموتیهایی که میتوان با هندوانه درست کرد، بسیار متنوعاند و از مواد مختلفی در آنها میتوان استفاده کرد.
ترکیب انبه و موز، به عنوان دو میوه محبوب و پرطرفدار گرمسیری، عالی و بسیار جذاب است. هر دو میوه با طبع گرم، خواص و فواید فراوانی هم دارند و از انواع اسموتی تابستانی خوشمزه و مقوی برای روزهای گرم محسوب میشوند.
برای درست کردن نوشیدنی اسموتی انبه و موز، کافی است موز و انبه را با مواد دیگری مخلوط کنید. در یکی از روشهای طرز تهیه نوشیدنی اسموتی باید پوست انبه و موز را بگیرید. هسته انبه را خارج کنید. هر دو میوه را به قطعات کوچک خرد کنید. آنها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزنند.
ترکیب میوههای تازه میکس شده یکی از خوشمزهترین انواع نوشیدنی تابستانی است که میتواند خستگی یک روز گرم را از تنتان بیرون کند. در طرز تهیه اسموتی هندوانه خانگی بهتر است از هندوانه رسیده و شیرین استفاده کنید.
اضافه کردن آب لیموترش تازه طعم شگفت انگیزی به این اسموتی میبخشد.
«شربت دارچین» یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و مقوی برای روزهای گرم تابستان است که به رفع عطش نیز کمک زیادی میکند. این نوشیدنی را علاوه بر استفاده به صورت ساده، میتوانید همراه با دیگر نوشیدنیها و شربتها هم به کار ببرید. از شربت دارچین برای از بین بردن نفخ و بهبود عملکرد سیستم گوارشی استفاده میشود.
برای درست کردن شربت دارچین با چوب دارچین، باید چوبهای دارچین را با مقداری شکر در آب، بجوشانید. بعد از این که شکر حل و محلول غلیظ شدند، آن را صاف کنید. شربت دارچین را بعد از صاف کردن، با تکههای یخ میل کنید. میتوانید این نوشیدنی تابستانی را در بطریهای در بسته بریزید و هنگام درست کردن شربت، با مقداری آب حل کنید. سپس آن را سرو کنید.
«شیر تخمه خربزه» یکی از جالبترین و مفیدترین انواع نوشیدنی تابستانی خانگی است که بسیار سریع و راحت آماده میشود. در طرز تهیه شیر تخمه خربزه هم میتوانید از شیر گاو و هم شیرهای گیاهی استفاده کنید. این شیر خوش طعم به روشهای مختلفی آماده میشود و شما میتوانید با افزودن مقداری دارچین یا زنجبیل طعم بینظیری به آن ببخشید.
شستن تخمه خربزه شاید چالشبرانگیزترین قسمت طرز تهیه شیر تخمه خربزه باشد. در اولین مرحله از طرز تهیه شیر تخمه خربزه با دارچین باید تخمهها را برای ۲ تا ۳ روز در یک کاسه آب بریزید تا قسمت ژلهای دور تخمه شسته شود. سپس تخمهها را با آب فراوان بشویید، در یک آبکش بریزید و برای چند روز در فضای بیرون از خانه یا داخل آشپزخانه بگذارید تا کاملاً خشک شود.
برای درست کردن «میلک شیک گیلاس» که مثل اسموتی گیلاس یک نوشیدنی تابستانی با گیلاس است، باید همه مواد را از قبل در یخچال گذاشته باشید تا کاملا سرد باشند. سپس هسته گیلاسهای شسته شده را بگیرید و به صورت مرحله به مرحله مواد را با هم میکس کنید تا یکدست شوند. میلک شیک گیلاس با شیر را بعد از آماده شدن تزیین و سرو کنید.
معمولا در طرز تهیه میلک شیک از بستنی وانیلی استفاده میشود. اما میتوانید به جای آن، بستنی کاکائویی، بستنی توت فرنگی و دیگر بستنیهای میوهای هم استفاده کنید.
علاوه بر گیلاس میتوانید از میوههای دیگر مثل موز، آناناس، انواع بری، توت فرنگی و … در کنار گیلاس برای تهیه میلک شیک استفاده کنید.
یکی از محبوبترین و رایجترین روشهای تهیه میلک شیک آلبالو، آماده کردن آن با بستنی وانیلی است. مراحل درست کردن این میلک شیک تابستانی و خنک بسیار راحت است و شما میتوانید در عرض چند دقیقه آن را آماده کنید.
یک روش دیگر هم این است که به میلک شیک آلبالو خامه اضافه کنید. اضافه کردن خامه به میلک شیک آلبالو موجب میشود تا این دسر هم طعم لذیذتری پیدا کند و هم بافت آن غلیظ و یکدست شود.