شما با خشک کردن سبزیجات به آنها رنگ و لعاب خاصی می دهید و مدت زمان استفاده از سبزیجات را طولانی تر می کنید.
شوید خشک یکی از سبزی های پر کاربرد در آشپزی است. طبیعت شوید گرم و خشک است و برای افزودن به غذاهای ایرانی با طبع سرد مناسب می باشد. شوید خشک را می توان به صورت آماده از بازار تهیه نمود اما برای اطمینان از تمیزی و کیفیت شوید خشک می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید.برای خشک کردن شوید در منزل این بخش از را مطالعه نمایید. برای تهیه شوید خشک می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
طریقه خشک کردن شوید به روش سنتی در منزل
شوید تازه بخرید.
برگ های زرد، خراب، چوب ها و گل و لای سبزی را از آن جدا کنید.
شوید ها را کمی با ساقه پاک کنید.
شوید ها را داخل ظرف بزرگ بریزید و بگذارید در آب خنک و چند قطره مایع ظرفشویی یا نمک 5 تا 10 دقیقه خیس بخورد. می توانید از محلول های ضدعفونی کننده سبزیجات نیز برای میکروب زادیی شوید، استفاده کنید.
بعد از گذشت این چند دقیقه شویدها را چند بار آب بکشید.
پس از اینکه شویدها را آبکشی نمودید و در آبکش ریختید.
بعد از گرفته شدن آب اضافی آنها، شوید ها را روی دستمال های خشک کن، پارچه نخی تمیز یا سینی، به صورت یک لایه نازک پهن کنید.
محل خشک کردن شویدها باید دور از تابش مستقیم آفتاب، وزش باد و گرد و غبار و در سایه و جایی که هوا جریان دارد، باشد.
خشک کردن شوید در آفتاب باعث از بین رفتن ویتامین های موجود در آن شده و از کیفیت سبزی شما می کاهد.
پس از خشک شدن کامل شوید های شما آنها را جمع کنید و با دست خرد کنید.
طریقه خشک کردن شوید با پنکه
برای تهیه شوید خشک، پس تهیه و پاک کردن شوید و شستشوی آن به طریق بالا، اجازه دهید آب شوید برود.
شویدها را روی پارچه نخی و تمیزی پهن کنید.
برای جلوگیری از زردشدن شویدها، روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکه ای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکه به آن بخورد، باد پنکه باعث زودتر خشک شدن شوید و در نتیجه مانع زرد شدن آن می شود.
سپس اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شوید ها بماند تا کاملا خشک شوند.
نحوه خشک کردن شوید در ماکروفر
شوید تازه تهیه کنید و آن را به طریق بالا پاک کرده و تمیز بشویید.
شوید ها را روی پارچه تمیزی پهن کنید تا رطوبت سبزی ها گرفته شود.
بعد از رفتن آب شوید و گرفته شدن رطوبت آنها ، شویدها را در بشقاب و روی تکه ای دستمال کاغذی پهن کنید.
ماکروفر را روی حداکثر قدرت قرار دهید.
بشقاب را داخل ماکروفر بگذارید.
هر 10 ثانیه در ماکروفر را باز کنید و سبزی را زیر و رو کنید.
برای خشک شدن شوید حدود 2 دقیقه زمان لازم است.
پس از این مدت زمان شوید خشک را با دست خرد کنید.
شوید خشک شده را داخل ظرف بریزید.
خشک کردن شوید روی بخاری
استفاده از شوفاژ و بخاری از راه های استفاده از وسایل گرمایشی برای خشک کردن شوید در زمستان است. برای خشک کردن شوید روی بخاری و شوفاژ:
شوید را پس از تهیه و پاک کردن بشویید.
پس از اینکه آب سبزی رفت، یک پارچه تمیز را روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید و شویدها را روی آن قرار دهید.
حرارت باید به همه سبزی ها به طور یک نواخت برسد.
4 تا 12 ساعت طول می کشد تا شویدها با حرارت بخاری و شوفاژ خشک شوند
نکات مهم در خشک کردن شوید
شوید هایی که در سایه خشک شوند، خوش رنگتر می شوند.
تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، 50 گرم شوید خشک می دهد.
برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، شویدها را به صورت دسته ای خرد و سپس خشک کنید.
برای خشک کردن شوید زیر آنها پارچه تمیز نخی پهن کنید و از پهن کردن روزنامه خودداری کنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است.
در هنگام شب شویدها را به مکان سربسته ای منتقل کنید یا روی شوید ها را با پارچه ای بپوشانید، زیرا هوای سرد شب، سبب جذب رطوبت و پلاسیده شدن سبزی می شود.
بعد از خشک شدن شویدها، آن ها را الک کنید تا شوید یکدست تر و ریزتری داشته باشید.
ظروف مناسب نگهداری شوید خشک
شویدهای خشک شده را درون ظروف شیشه یا پلاستیک که از قبل شسته و کاملا خشک شده اند، بریزید.
شوید های خشک شده را در ظرف دربسته و در محیطی خشک، خنک و دور از تابش نورخورشید قرار دهید.
باید بدانید مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.
منبع: نمناک