شاید فکرش را نمیکردید، ولی خانواده لوبیاها بسیار متنوع است و اصول خاص خود را دارد که بهتر است قبل از اینکه برای لوبیای بیکیفیت هزینه کنید، به این اصول و قوانین اشراف داشته باشید تا دچار مشکل نشوید و از نتیجه نهایی که خورشت قورمه سبزی است نهایت استفاده را ببرید.
بیدلیل نیست که خورشت قورمه سبزی معروف و جهانی شده است. برای اینکه این خورشت ایرانی را در حد اعلا درست کنید باید به نکات ظریفی دقت کنید و باید تمام تلاش خودتان را بکنید که حساب شده عمل کنید.
در ابتدای کار شاید به نظرتان سخت و دشوار بیاید، ولی خبر خوش این است که با دانستن نکات لازم و با استفاده درست از تجربیات دیگر آشپزهای باتجربه میتوانید به بهترین شکل خورشت قورمه سبزی ایرانی درست کنید که با ذایقه و سلیقه شما جور در بیاید. سوای از انتخاب سبزیها با نسبت مناسب و دقیق و همچنین چاشنی خوشمزه، در خرید لوبیا هم باید دقت داشته باشید. تعجب نکنید! لوبیا به خورشت قورمه سبزی لعاب میدهد.
همه آشپزهای ایرانی دوست دارند خورشت قورمه سبزی را خوش رنگ لعاب درست کنند؛ بنابراین برای اینکه بتوانید از این عنصر خوشمزه برای خوش رنگ و لعاب شدن خورشت خود استفاده کنید باید انتخاب درستی داشته باشید. در این مقاله از بلاگ اکالا هر آن چیزی که برای خرید یک لوبیای مناسب قورمه سبزی نیاز است را به شما گوشزد میکنیم. پس به خوبی نکات زیر را به خاطر بسپارید و موقع خرید توجه ویژه داشته باشید.
در حقیقت بسته به منطقهای که شما در آن زندگی میکنید، ممکن است روش خاصی برای تهیه خورشت قورمه سبزی داشته باشید. برای مثال در تبریز از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند. در خوزستان رب بسیار اضافه میکنند که این احتمالا برای بقیه ایرانیها تعجب برانگیز است. یا در شمال شنبلیله را به مقدار کم استفاده میکنند.
درست است که شنبلیله زیاد از حد باعث تلخی خورشت قورمه سبزی میشود، ولی ساکنین شمال کشور هم خیلی کمتر از حد معمول از این سبزی استفاده میکنند؛ بنابراین بسته به رسوم خودتان میتوانید خورشت قورمه سبزی مخصوص خودتان را درست کنید و هیچ راه کاملا درستی وجود ندارد.
به یاد داشته باشید که این غذای برای شما و عزیزان شما پخته میشود. پس فارغ از همه این قوانین و نکاتی که تمامی هم ندارند، معیار اصلی خود را ذایقه و سلیقه خودتان در نظر بگیرید. زیرا این وعده میتواند وعده به یاد ماندنی برای شما باشد. به هر حال همه ما خاطره محوی را به خاطر میآوریم که خانه یکی از اقوام مهمان بودهایم و با خورشت قورمه سبزی اصیل و اعلا از ما پذایرایی شده است. این خورشت چنان به یاد ماندنی بوده است که تا سالها به اصطلاح مزهاش را زیر زبانمان حس کردهایم و آن شب هم زبان زد خاص و عام شده است.
در نهایت ما پیشنهاد خود را به شما میدهیم و همه این پیشنهادها را از جنبههای متفاوت بررسی میکنیم. ولی تصمیم نهایی با خود شماست.
در مورد لوبیا هم همین نکات حاکم است. بسیاری از آشپزها برای تهیه خورشت قورمه سبزی از لوبیای قرمز استفاده میکنند. یا در شمال کشور این خورشت را بدون حبوبات میپزند. در دومین حالت در شمال کشور، شنبلیله را حذف میکنند و با لوبیا چیتی خورشت قورمه سبزی درست میکنند. در تهران یا از لوبیا چیتی استفاده میکنند یا لوبیای قرمز. ساکنین شهر تبریز سبزیها را سرخ نمیکنند و از لوبیای چشم بلبلی استفاده میکنند. همچنین در خوزستان به خورشت قورمه سبزی رب گوجه فرنگی بسیار اضافه میکنند.
شاید فکرش را نمیکردید، ولی خانواده لوبیاها بسیار متنوع است و اصول خاص خود را دارد که بهتر است قبل از اینکه برای لوبیای بیکیفیت هزینه کنید، به این اصول و قوانین اشراف داشته باشید تا دچار مشکل نشوید و از نتیجه نهایی که خورشت قورمه سبزی است نهایت استفاده را ببرید.
در ادامه لوبیای با کیفیت را از چند جنبه متفاوت بررسی میکنیم. رنگ لوبیا، ظاهر لوبیا، تازه بودن لوبیا.
اولین، بهترین و امنترین راه برای تشخیص لوبیای باکیفیت بررسی رنگ آن است. لوبیا چیتی کرم رنگ است و رگههای قرمز و صورتی دارد. این ویژگیهای بارز و مشخص لوبیا چیتی است. یک سری نشانه هم وجود دارد که میتوانید با توجه به آنها لوبیای بد را تشخیص دهید. برای مثال اگر دانههایی را دیدید که تیره رنگ باشد و یا رگههای آن به جای اینکه صورتی و قرمز باشد، قرمز پررنگ و تیره بود. اینها نشانههای لوبیاچیتی بیکیفیت است.
دومین نشانه لوبیا چیتی کهنه بررسی سایز آنهاست. هر چقدر اندازه دانههای لوبیا کوچکتر باشد، لوبیاها کهنهتر و بیکیفیتتر هستند.
سومین راه تشخیص لوبیا چیتی با کیفیت ظاهر کلی دانههای لوبیا است. لوبیا در حالت عادی باید پوست صاف و شفافی داشته باشد. اگر پوست لوبیا چروکیده و یا کرم خورده باشد پیشنهاد ما این است که از خرید آن صرف نظر کنید. مورد دیگر به تمیز بودن لوبیا برمیگردد. اگر لا به لای دانههای لوبیا خاک و سنگ زیادی مشاهده کردید احتمال اینکه آن لوبیا کهنه باشد بسیار زیاد خواهد بود.
برای تشخیص تازه بودن لوبیا یک سری خصوصیات ظاهری وجود دارد که در موارد قبل تمام کمال آنها را بررسی کردیم. ولی واضحترین و سادهترین راه این است که لوبیای بستهبندی خریداری کنید. مزیتی که لوبیای بستهبندی نسبت به لوبیای فله دارد این است که روی بستهبندی میتوانید تاریخ تولید و انقضای محصول را ببینید و بعد با خیال راحت خرید خود را کامل کنید.
در این مطلب به رسم و رسوم متفاوت شهرهای متفاوت کشور پرداختیم. حالا میدانیم که در شهرهای متفاوت از لوبیاهای متفاوتی استفاده میکنند. ولی در عین حال بهترین انتخاب بین انواع اقسام لوبیا، لوبیا چیتی است. زیرا خورشت قورمه سبزی را بسیار خوش رنگ و لعاب میکند.
در نهایت به نکاتی که باید در زمان خرید لوبیا چیتی در نظر بگیریم پرداختیم. دانستن این نکات ساده و دم دستی در خرید هوشمندانهتر به شما کمک شایانی میکنند.
منبع: اکالا