bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۶۲۳۵۹

در چه شرایطی به مشاور خانواده مراجعه کنیم؟ فواید مشاوره خانواده

در چه شرایطی به مشاور خانواده مراجعه کنیم؟ فواید مشاوره خانواده
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲

خانواده‌ها در بهترین حالت می‌توانند سمبل عشق و علاقه باشند و نقشی حمایتگر را در زندگی ایفا کنند، اما برای بسیاری از افراد اینگونه نیست و روابط با خانواده چالش‌برانگیز هم می‌تواند باشد. در این روابط، خانواده نه‌تنها کمک‌کننده نیست، بلکه تعارضات بیشتری هم ممکن است به وجود بیاورد. در این زمان به نظر شما چاره چیست و برای بهتر شدن شرایط چکاری می‌توان انجام داد؟

یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید، کمک گرفتن از مشاور خانواده است. در ادامه لحظاتی همراه ما باشید تا دیگر حل شدن مشکلات خانوادگی برای شما چالش نباشد و به‌راحتی بتوانید عشق و علاقه را چاشنی زندگی‌تان کنید.

مشاور خانواده کیست؟

زمانی که مشکلات خانوادگی حل نشده باشند و به همان شکل رها شوند، می‌توانند بحران و یا تنش خانوادگی را منجر شوند. بحران‌های خانوادگی احساس استرس، اضطراب و آسیب‌پذیری افراد را افزایش می‌دهند؛  اگر کمی دقت کنید نمونه‌های رایج این بحران‌ها مانند خودکشی، طلاق، اعتیاد، حبس و... را به وفور در جامعه می‌بینید.

 خانواده درمانی یکی از شاخه‌های روانشناسی و مشاوره است که در آن برای افزایش سلامت روانی افراد تلاش می‌شود تا کمتر شاهد این مشکلات باشیم. هدف از این درمان شناسایی و رفع مسائل خانواده است و این مسائل می‌توانند عاطفی، روانی و یا رفتاری باشند. مشاور خانواده شخصی است که تمام مسائل را بررسی و با همه‌ی افراد خانواده ارتباط موثر و مفیدی را برقرار می‌کند.

علاوه بر این آنالیز کل اعضای خانواده از دیگر کارهای مشاور خانواده است و می‌تواند تحلیل روشن‌تری از خانواده داشته باشد. یک مشاور خانواده معمولا به‌صورت کوتاه مدت جلسات خانواده درمانی را شناسایی می‌کند. مشاوره خانواده فقط به انجام مشاوره والدین محدود نمی‌شوند و شامل خانواده درمانی ساختاری، خانواده درمانی استراتژیک و... می‌شوند. از ویژگی‌های یک مشاور خانواده خوب تخصص، اعتبار، حرفه‌ای بودن، ارتباط موثر، همدلی است که بهتر است در انتخاب مشاور به آن‌ها توجه شود.

فواید مراجعه به مشاور خانواده

برخی از اهدافی که مشاور خانواده به آن می‌پردازد عبارتند از:

  • تعیین و حفظ مرزهای سالم بین خانواده
  • بهبود ارتباطات و کمک به ایجاد رابطه‌ای سالم
  • درک بهتر خانواده برای بهبود حل مسئله
  • ایجاد همدلی و کاهش تعارضات روزانه
  • توسعه مهارت‌های شنیداری
  • یادگیری چگونگی شناخت و احترام به نیازهای هر یک از اعضای خانواده

مشاور خانواده

 

در چه شرایطی باید به مشاور خانواده مراجعه کرد؟

دلایل مراجعه به مشاور خانواده متفاوت است و نمی‌توانیم نسخه واحدی برای مراجعه‌کنندگان در نظر بگیریم. یک خانواده ممکن است پس از رسیدن به بن‌بست در توانایی خود برای حل مشکلات عاطفی و یا ارتباطی وارد درمان شود. علاوه بر این ممکن است به دنبال شناسایی منشا مشکلات و توسعه راهبردها یا مداخلات خانوادگی برای اجتناب از آن‌ها در آینده باشند.

متاسفانه در ایران تعارض در خانواده اشکال مختلفی دارد و بین چند نفر از اعضای خانواده رخ می‌دهد. مشاور خانواده طیف گسترده‌ای از درگیری‌ها را مشاهده می‌کند، از جمله:

  • مصرف الکل و مواد مخدر
  • نگرانی‌های رفتاری و اضطراب جوانان
  • افسردگی و استرس
  • تعارضات والدینی
  • خشونت

مشاور خانواده می‌تواند به ایجاد تاب‌آوری خانواده کمک کند و روی نکات منفی رفتاری فرد تمرکز داشته باشد و تا حد زیادی حجم تعارضات را کاهش دهد و کمک گرفتن از او تا حد زیادی مشکلات را حل کند.

پیش از آنکه به جلسه مشاوره خانواده بروید، به این فکر کنید که مشکلات خود را به ساده‌ترین شکل توضیح دهید و از بیان کردن آن استرس نداشته باشید، از خودسانسوری و قضاوت خود بپرهیزید و آزادانه درباره هر آنچه که شما را اذیت می‌کند صحبت کنید.

صحبت از چالش‌های زندگی‌تان را عیب ندانید و درباره مسائل گذشته و هر مشکلی که به شما و خانواده‌تان آسیب زده است، حرف بزنید.

 

چگونه مشاور خانواده خوب پیدا کنیم؟

زندگی بسیاری از ما همواره چالش‌های زیادی به همراه دارد و در شرایطی حل آن‌ها به‌تنهایی غیرممکن است. فرقی نمی‌کند احساس افسردگی در خانواده داشته باشیم و یا سوگوار مرگ عزیزی باشیم. در هر حال مراجعه به مشاور خانواده می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

برای یافتن مشاور خانواده مانند سال‌های گذشته نیاز به صرف هزینه و وقت زیادی نیست و شما به‌راحتی تنها با کمی جست‌وجو در اینترنت بهترین مشاوران خانواده را پیدا خواهید کرد. پلتفرم‌ها و سایت‌های زیادی در حوزه سلامت روان فعالیت می‌کنند که باعث شده‌اند افراد بدون زحمت به هدف خود دست پیدا کنند.

یکی از بهترین سایت‌ها که اطلاعات جامع و کاملی از روانشناسان و مشاوران به افراد ارائه می‌دهد، وبسایت پزشک خوب است. فرقی نمی‌کند در چه شهری باشید، در این سایت به مشاوران خانواده در سراسر ایران دسترسی خواهید داشت و علاوه بر رزرو نوبت به صورت حضوری، از مشاوره آنلاین هم می‌توانید استفاده کنید.

لیست جامع از مشاوران خانواده در پزشک خوب به شما حق انتخاب می‌دهد و در صفحه‌ی هر مشاور می‌توانید اطلاعات لازم اعم از رزومه کاری و تحصیلی مشاور، آدرس مطب، روزها و نوبت‌های خالی و نظرات مراجعه‌کنندگان را درباره مشاور خانواده مشاهده کنید و پس از آن تصمیم به مراجعه بگیرید.

برچسب ها: مشاور خانواده