کاهش کیفیت خواب شبانه همیشه بهدلیل مصرف قهوه و کافئین نیست، بلکه برخی غذاهای سالم و سبک نیز میتوانند خواب شما را مختل کنند.
مصرف برخی غذاها در شب با وجود سالم و سبک بودن، میتوانند خواب شما را تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه به برخی از این غذاها خواهیم پرداخت.
یک وعده سالاد تازه برای شام اگرچه مضر نیست، اما فیبر موجود در اجزای تشکیلدهنده آن از قبیل گوجه فرنگی، هویج، خیار و ... فرایند هضم را دشوار میکند و باعث تجمع گاز در روده و نفخ میشود و خواب عمیق را دشوار میکند.
قبل از رفتن به رختخواب، باید از مصرف خوراکیهای تند اجتناب کنید. متخصصان استرالیایی دریافتند که غذای تند و اختلالات خواب باهم مرتبط هستند. بر اساس مطالعات آنها، کسانی که قبل از خواب سس «تاباسکو» یا «خردل» میخورند، بهدلیل کابوسهای شبانه نمیتوانند بهخواب بروند یا خواب ضعیفی دارند. توضیح این موضوع ماده «کپسایسین» است که مثلاً در فلفل قرمز وجود دارد. این ماده میتواند دمای بدن را تغییر دهد که به نوبه خود بر کیفیت خواب تأثیر میگذارد؛ بنابراین اگر غذای تند دوست دارید، بهتر است آنها را در زمان ناهار بخورید.
زنجبیل جزء اصلی غذاهای آسیایی است. افرادی که میخواهند وزن کم کنند، دوست دارند از این ماده غذایی استفاده کنند، زیرا مواد تند موجود در زنجبیل متابولیسم را تحریک میکند و افزایش میدهد، اما متابولیسم تحریکشده از به خوابرفتن عمیق جلوگیری میکند.
سیر باعث نفخ و تشنگی شدید میشود. از ساعات عصر بهبعد از مصرف این ماده غذایی اجتناب کنید.
دانه کاکائو حاوی «تئوبرومین» است. این ماده دارای ساختارهایی شبیه به کافئین بوده و اثر محرکی دارد. شکلات تلخ حتی نسبت بیشتری از تئوبرومین دارد و بهعنوان میانوعده عصر مناسب نیست.
شیرینبیان حاوی «گلیسیرریزین» است، یک شیرینکننده طبیعی که بر تعادل آب و نمک بدن تأثیر میگذارد و در نتیجه فشار خون را افزایش میدهد. اگر بهیکباره بیش ازحد شیرینبیان بخورید، حتی میتوانید بهدلیل فشار خون بالا به آریتمی قلبی مبتلا شوید.