در حالی که تف کردن در بسیاری از فرهنگها بیادبانه تلقی میشود، در قبیله ماسایی کنیا، روش مرسوم سلام کردن و نشانه احترام است. اعضای این قبیله، قبل از دست دادن به هم در کف دستشان تف میکنند و این کار را با نوزادان تازه متولد شده یا حتی عروسها انجام میدهند، زیرا معتقدند باعث خوش شانسی میشود.
بسیاری از ما حداقل یک بار در زندگیمان شوک فرهنگی را تجربه کردهایم. برای مثال، در مصر، دوستان عروس قبل از مراسم او را نیشگون میگیرند تا خوش بخت شود. با این وجود، هر آداب و رسوم میتواند چیز ارزشمندی را در مورد کشورها و فرهنگشان به ما بیاموزد.
در ادامه شما را با ۱۴ سنت عجیب و غریب آشنا خواهیم کرد که هنوز هم وجود دارند.
بسیاری از مسافران از این که معمولاً در هند دستمال توالت در سرویس بهداشتی پیدا نمیشود، تعجب میکنند. به جای دستمال توالت، سطل آب کوچکی در کنار توالت وجود دارد که از آن برای شستن استفاده میشود. به طور کلی استفاده از دستمال توالت ایده خوبی نیست، زیرا ممکن است لولهها را مسدود کرده و زباله بیشتری ایجاد کند.
در قبیله Tidong در اندونزی، عروس و داماد پس از ازدواج تا ۳ روز اجازه رفتن به دستشویی را ندارند و به باورشان اگر این کار را انجام دهند، بدیمنی میآورد. تازه عروس و دامادها توسط اعضای خانوادهشان تحت نظر بوده تا مطمئن شوند که این سنت را زیر پا نمیگذارند و همچنین مقدار کمی غذا و آب به آنها داده میشود.
در حالی که تف کردن در بسیاری از فرهنگها بیادبانه تلقی میشود، در قبیله ماسایی کنیا، روش مرسوم سلام کردن و نشانه احترام است. اعضای این قبیله، قبل از دست دادن به هم در کف دستشان تف میکنند و این کار را با نوزادان تازه متولد شده یا حتی عروسها انجام میدهند، زیرا معتقدند باعث خوش شانسی میشود.
گل رز، یک هدیه محبوب برای نشان دادن علاقه تقریباً در هر جای جهان است. با این حال، برخی از کشورها در انتخاب رنگ گل رز، اعتقادات و نمادهای خاصی دارند. در مکزیک، بهتر است به جای رز زرد، که به معنای مرگ در فرهنگ آنها است، رز قرمز را انتخاب کنید.
چند هفته قبل از برگزاری عروسی در آلمان، مراسمی معروف به اسم Polterabend برگزار میشود. در این مراسم، مهمانان تعدادی ظروف سفالی با خود آورده و در خانه عروس و داماد میشکنند. پس از آن عروس و داماد باید به هم ریختگی را تمیز و مرتب کنند. اعتقاد بر این است که این کار باعث خوش شانسی شده و کمک میکند تا زوج در آینده بتوانند با هم کار گروهی خوبی داشته باشند.
این یک سنت قدیمی بوده که از قرن شانزدهم تاکنون در دانمارک ادامه دارد. در روز تولد یک فرد مجرد در این کشور، دوستانش به او دارچین میپاشند. منشأ این آداب و رسوم مربوط به یک بازرگان دانمارکی ادویه بوده که به خاطر سفرهایش، فرصتی برای ازدواج نداشته است.
اگر در یک رویداد، جلسه یا مهمانی در ونزوئلا شرکت کنید، خواهید دید که افراد معمولاً دیرتر از زمان برنامهریزی اولیه میرسند. ونزوئلاییها از سرعت آرام در کار لذت میبرند و به نظرشان دیر رسیدن در مراسمات، به معنای یک ورود چشمگیر و جلب توجه است.
در قبیله برزیلی Sateré-Mawé، وقتی پسری به سن بلوغ میرسد، باید رقص سنتی را در حالی که دستکشهایی پر از مورچه گلوله زن در دست داشته، اجرا کند. این کار بسیار سختی است، زیرا نیش مورچه گلوله زن، یکی از دردناکترین نیش حشرات در جهان است.
گفته میشود مراسمی که مردان جزیره پنطیکاست در وانواتو انجام میدهند، باعث برداشت خوب محصولات خواهد شد. آنها معتقدند که پریدن از برجهای بلند چوبی، در حال که فقط شاخه انگور به دور قوزک پاهایشان پیچیده شده، میتواند سلامت جسمانی مردان را بهبود بخشیده و در فصل برداشت محصول خوش شانسی بیاورد.
در روز بزرگداشت سنت کاترین در فرانسه، زنانی که به سن ۲۵ سالگی رسیده و مجرد هستند، کلاههای سبز و زرد میپوشند که نمادی از عقل و ایمان است. در حالی که برخی از «کاترینتها» این روز را به امید زودتر ازدواج کردن جشن میگیرند، برخی دیگر از زندگی مجردی خود راضی هستند.
بسیاری از کشورها شب سال نو را با آتش بازی جشن میگیرند. در حالی که در آفریقای جنوبی، آداب و رسوم دیگری از زمان پایان آپارتاید باقی مانده است. پس از زنگ سال نو، مردم این کشور اثاثیه و مبلمان خود را از پنجره به بیرون میاندازند. این سنت توسط نیروهای پلیس نظارت شده تا مطمئن شوند که به کسی آسیب نمیرسد.
رفتن به سونا، بخش مهمی از فرهنگ فنلاندی هاست و نه تنها به عنوان مکانی برای زایمان، بلکه به عنوان جایی برای صحبت در مورد مسائل کاری یا حتی سیاسی استفاده میشود. در واقع، این یک سنت رایج در این کشور بوده که همکاران یا شرکای کاری با هم به سونا رفته تا در محیطی آرامتر صحبت کنند.
در حالی که در بسیاری از فرهنگها عروسی یک مراسم شاد محسوب میشود، در چین رسم است که عروس از یک ماه قبل از ازدواجش گریه کند. پس از چند روز، نزد خانوادهاش میرود تا نشان دهد که از ازدواجش خوشحال است.
در بعضی از کشورهای خاورمیانه، دست دادن یا غذا خوردن با دست چپ بیادبی تلقی میشود. از آنجایی که به اعتقاد آنها از دست چپ برای شستن خود در دستشویی استفاده میشود، هرگز نباید از این دست سر میز شام یا برای دست دادن استفاده شود.
منبع: روزیاتئو