در یکی از ثروتمندترین و گرمترین شهرهای جهان مبارزه با گرما و رطوبت صحرا صرفا یک روش زندگی نیست بلکه فرصتی برای خلاقیت است. از حمامهای یخی کوچک در کنار ساحل گرفته تا پیستهای اسکی مصنوعی سرپوشیده شهروندان دبی در امارات متحده عربی تمام تلاش خود را میکنند تا خنک بمانند در حالی که طبیعت علیه آنان کار میکند.
فرارو- برخلاف سایر شهرهای بزرگ که برای مبارزه با افزایش دمای ناشی از تغییرات آب و هوایی مجهز نیستند مردم در کلان شهر در امارات متحده عربی آماده هستند؛ اگرچه استفاده از این تجهیزات به میزان پول شما بستگی دارد. تهویه مطبوع در دبی در همه جا حتی در فضای باز وجود دارد. مراکز خنک کننده عمومی به وفور وجود دارند و تجمع جمعیت در آن شهر صبح زود یا اواخر عصر صورت میگیرد.
به گزارش فرارو به نقل از واشنگتن پست، دمای روز در تابستان دبی به ۴۳ درجه سانتی گراد نیز میرسد و رطوبت هوا باعث میشود احساس گرما تشدید شود. برخی از شهروندان دبی کنار ساحل ماسهای سفید رو به امواج خلیج فارس آن شهر رفته و در وانهای آب یخ فرو میروند تا خود را خنک کنند.
"آندریا کازوله" که کمتر از یک سال است از ایتالیا به دبی نقل مکان کرده میگوید: "در چند ثانیه نخست ورود وضعیت بسیار دشوار است. با این وجود، تابستان برایم در اینجا راحتتر از تجربه تابستانهام در میلان بود. در میلان تهویه مطبوع داریم، اما درجه آن بالا نیست و هم چنین در همه جا تهیه مطبوع وجود ندارد. در اینجا، اما در همه جا میتوانید تهویه مطبوع را بیابید. اکنون رفتن به جنوب فرانسه جایی که مادرم زندگی میکند بدتر است. آنجا هوا گرم است و هیچ گونه تهویه مطبوعی وجود ندارد".
در دبی جلسات حمام آب یخ دو ساعته که شامل تنفس هدایت شده، مدیتیشن و پذیرایی با قهوه و میوه میشود حدود ۸۰ دلار هزینه دارد. شرکت Benoit Demeulemeester که این خدمات را با استفاده از روش آندروفین کنار ساحل ارائه میکند تابستان دبی را به مقصدی برتر از مقاصد پرطرفدار اروپایی تبدیل کرده است. البته فرار از گرما آسان نیست. حتی در نیمههای شب نیز دمای دبی در طول تابستان به ندرت به زیر ۳۲ درجه سانتی گراد میرسد.
در ابتکار عملی تازه یک شرکت بریتانیایی در سال جاری اتوبوسهای Roo را در دبی راه اندازی کرد که ایستگاههای استراحتی مجهز به تهویه مطبوع میباشد و افرادی که سوار آن میشوند میتوانند در سراسر شهر دبی از گرما فرار کنند. این وسایل نقلیه به آب و تنقلات نیز مجهز هستند.
گروههای حقوق بشر میگویند که دولتهای کشورهای حاشیه خلیج فارس میتوانند کارهای بیش تری برای محافظت از کارگران در برابر گرما انجام دهند کارگرانی که بسیاری از آنان مهاجر هستند. امارات کار کردن در فضای باز و زیر نور خورشید در فاصله ساعت ۱۲:۳۰ بعدازظهر تا ۳ بعدازظهر در ماههای تابستان را برای افراد ساکن دبی محدود کرده، اما کارکنان بخش دلیوری از این موضوع معاف هستند، زیرا بخشی ضروری از خدمات شهری محسوب میشوند و باید کالا و مواد غذایی را به خانهها تحویل دهند. با این وجود، تلاشهایی برای رفاه بیشتر کارکنان و کارگران در گرمای شدید در حال انجام است. برای مثال، به رانندگان در مورد نحوه خنک ماندن در تابستان آموزشهایی ارائه میشود.
هم چنین، وجود سالن اسکی مصنوعی سرپوشیده که در آن اسکی دو ساعته تقریبا ۶۸ دلار هزینه دارد باعث میشود تا مردم آن شهر بتوانند خود را خنک کنند. "اریک چاو" ساکن سابق سنگاپور که چهار سال است در دبی زندگی میکند میگوید:"مهم نیست تابستان باشد یا زمستان ما صرفا از برف لذت میبریم".
" نظام رحمت الله" که اهل جنوب هند است و نزدیک به ۲۰ سال است که در دبی زندگی میکند به همراه همسر و دختر ۵ ساله خود برای اسکی آمده است. او میگوید:"این حجم از سرما در سالن برای ما خیلی زیاد است و نمیتوانیم آن تحمل کنیم. هر یک یا دو ساعت یکبار باید برای گرم کردن خود دوباره بیرون برویم و سپس به داخل بازگردیم".
این مجموعه یک "سینمای برفی" نیز دارد. تماشاگران سینما میتوانند هات چاکلت را زیر پتوهای ضخیم بخورند و فیلم را تماشا کنند. دمای آنجا تا منفی سه درجه سانتی گراد است. تابستانهای گرم و مرطوب برای مدت طولانی در دبی عادی شده است.
"لیلیان ترنت" جهانگردی از پرث در استرالیا میگوید: "من حتی پیش از آمدن به پیست اسکی دبی در مراکز خرید این شهر نیز هوای خنک را احساس میکردم. دستگاههای تهویه مطبوع در آنجا بسیاری قوی هستند. من در رم هرگز چنین چیزی را در این فصل از سال تجربه نکرده بودم".