" ندا رحمانی" تنها راننده زن ناوگان اتوبوسرانی جادهای زنجان با معنا کردن جمله "خواستن، توانستن است" به این کار دست زده و به این مهم عینیت بخشیده است.
شاید برای بسیاری از مردم عجیب باشد که یک بانو، رانندگی اتوبوس بین شهری را بر عهده داشته باشد و شبها و روزها را در جادهها سپری کند موضوعی که تنها بانوی راننده زنجانی به آن عینیت بخشیده است و با عشق و علاقه آن را انجام میدهد.
به گزارش ایرنا، رانندگی از جمله مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشود به ویژه رانندگی اتوبوس بین شهری که نیازمند مهارت، تجربه و دل و جرات زیاد است، چون عملا جان حدود ۴۰ سرنشین به میزان مهارت و توانمندی راننده وابسته است.
رانندگان اتوبوسهای بین شهری باید علاوه بر مهارت و تجربه از ذهن و روان آسودهای برخوردار باشند تا بتوانند جادهها را شبها و روزها با کمترین مخاطره پشت سر بگذارند و مسافران را به سلامت به مقصد برسانند.
اغلب عموم مردم، رانندگی به ویژه کار با خودروهای سنگین و حمل و نقل جادهای را مردانه میدانند و کمتر کسی است که تصور کند بانویی وارد این کار شود و با عشق و علاقه در این عرصه پا بگذارد و در این کار موفق باشد.
" ندا رحمانی" تنها راننده زن ناوگان اتوبوسرانی جادهای زنجان با معنا کردن جمله "خواستن، توانستن است" به این کار دست زده و به این مهم عینیت بخشیده است.
او از سال ۹۸ فعالیت رسمی خود را به عنوان راننده اتوبوس آغاز کرده و تا امروز سفرهای مختلفی رفته است که همین اواخر، سفر اربعین او در دمای ۵۳ درجه مهران برای بسیاری از زائران اباعبدالله الحسین (ع) خاطرهساز شد.
ایرنا به همین بهانه در یک روز پاییزی با این راننده در محل کارش گفتگو کرده است.
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
ندا رحمانی هستم ۳۴ سن دارم، به عنوان اولین راننده زن در زنجان از سال ۹۸ فعالیت کاری خودم را آغاز کرده ام و هم اکنون به صورت حرفهای در حال سرویس دهی به مسافران هستم.
چه عاملی موجب شد وارد این کار شوید؟
پدر من راننده اتوبوس بود و اخیرا به بازنشستگی نایل آمد، او نقش موثری در تشویق و هدایت من به این کار داشت. من از زمان کودکی با این شغل بزرگ شدم و به دلیل علاقه فراوانی که داشتم وارد این کار شدم، هرچند تحصیلم هم ادامه داشت و در رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد دانش آموخته شدم، ولی از از این کار دست برنداشتم.
از چه سالی به صورت حرفهای وارد این عرصه شدید؟
سال ۹۸ به صورت آماتور به این کار وارد شدم که پس از گذراندن دورههای مختلف از سال ۹۹ کاملا حرفهای این کار را ادامه دادم.
اولین سرویس شما به کدام منطقه از کشور بود و چه احساسی داشتید؟
اولین سرویس مسافری من "زنجان به رشت" بود که از مسیر " گردنه کوهین قزوین" میگذشت، ترس عجیبی داشتم، چون طول و عرض خودرو چندان برایم ملموس نبود، به این خاطر که نحوه رانندگی خودروی سواری با اتوبوس تفاوتهای بسیاری دارد، اما به تدریج بر این مشکل غلبه کردم تا جایی که امروز مهارت لازم را دارم.
بسیاری از مردم، شغل رانندگی را مردانه میدانند، نوع نگاه مسافران و رانندگان به این موضوع چگونه است؟
به طور طبیعی شغل رانندگی در ناوگان حمل و نقل جادهای مردانه محسوب میشود، اما وقتی اولین بار پشت فرمان اتوبوس نشستم، مسافران زیر لب میگفتند آیا با رانندگی این خانم به سلامت یا به موقع به مقصد میرسیم البته با گذشت زمان این نگرش تغییر پیدا کرد به طوری که الان مسافران بدون استرس و نگرانی سوارد اتوبوس من میشوند و به سفر خود ادامه میدهند.
چند روز در هفته سرویس دارید؟
ماهانه سرویسهای زیادی را به مناطق مختلف کشور دارم، اما سرویس ثابت من در هفته، یک در میان از زنجان به رشت و زنجان به سنندج به صورت رفت و برگشت است.
البته جابجایی مسافر به صورت دربستی به مناطق مختلف کشور را نیز انجام میدهم.
مسیر زنجان به سنندج، پیچ و خم زیادی دارد و انرژی زیادی را از راننده میگیرد که یکی از سختیهای کار ماست.
علاوه بر مسیرهای یاد شده به استانهای دیگر نیز سفر کرده اید؟
در مدت فعالیت کاری ام به صورت حرفهای به ۹۰ درصد استانها اغلب به صورت دربستی سفر کرده ام، حتی در ایام اربعین هم در مرز مهران فعالیت میکردم.
با توجه به طولانی بودن مسیر کمک راننده داشتم، چون ۱۲ ساعت به صورت مستمر رفت و ۱۲ ساعت هم برگشت بود که بسیار طاقت فرساست.
از در آمد این شغل رضایت دارید؟
هر چند در سالهای اولیه کاری هستم، اما تا حدودی میتوان گفت از درآمد آن رضایت دارم، چون این شغل را با عشق و علاقه انتخاب کرده ام و میخواهم در این حرفه پیشرفت کنم.
چه برنامهای برای فعالیت مستمر در این شغل دارید؟
در هنگام آغاز به کارم دوست داشتم به عنوان راننده بخش باری " تریلر" فعالیت کنم که در زمان حاضر راننده اتوبوس هستم، اما در تلاشم به همان هدف اصلیام برسم، هرچند سختیهای خاص خود را دارد که امیدوارم به این مهم دست یابم.
خانواده شما چه نقشی در تعیین شغل شما داشت؟
مشوق اصلی من در این کار خانواده ام بود، آنها با این موضوع چندان مشکلی ندارند.
البته برای پیشرفت در هر کاری نباید به حرفهای دیگران توجه کرد از طرفی نباید از کار ترس و هراس داشت، باید با قوت و با اعتماد به نفس راهی را که انتخاب کرده ام طی کنم هرچند سختیهای زیادی را به دنبال داشته باشد.
سختترین سرویس شما در طول فعالیت کاریتان کدام بوده است؟
در نوروز امسال سرویس دربستی از استان آذربایجان شرقی به سمت قشم پیشنهاد شد، چون شناختی از این مسیر نداشتم برای من بسیار سخت بود، اما در نهایت توانستم به خوبی آن را انجام دهم.
حرف پایانی شما و عمده مشکل رانندگان اتوبوس بین شهری چیست؟
عمدهترین مشکل رانندگان اتوبوس بین شهری نداشتن پوشش بیمهای است.
این مشکل به رانندگان جوانی اختصاص دارد که پس از سال ۹۵ به این حرفه وارد شده اند و از بیمه بی بهره هستند.
در بیمه رانندگان، دولت ۵۰ درصد حق بیمه و مابقی را خود راننده پرداخت میکرد که متاسفانه از سال ۹۵ به بعد قطع شد.
با توجه به مشکلات اقتصادی و هزینههای سرسام آور پرداخت تمامی حق بیمه توسط رانندگان سخت و بسیار دشوار است که امیدواریم این موضوع با همت مسوولان حل شود.