بورس تهران در روز دوشنبه، روندی صعودی داشت؛ بورس امروز (چهارشنبه) چگونه خواهد بود؟!
بورس تهران روز دوشنبه ۱۰ مهرماه با رشد تراز شاخص کل و هموزن به کار خود پایان داد. ارزش معاملات خرد روز دوشنبه کاهش ۸ درصدی داشت و روند خروج جریان پول حقیقی نیز از شدت خود کاست.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در روند معاملات روز معاملاتی گذشته شاهد افزایش تراز بیشتر شاخص کل هموزن به نسبت رشد تراز شاخص کل بود. در ابتدای معاملات روز دوشنبه شاخصها شاهد افزایش تراز بودند، اما در همان ابتدای کار روند شاخص کل نزولی شد. با گذشت یک ساعت از شروع معاملات به واسطه رشد شاخص هموزن، شاخص کل به مدار صعودی بازگشت و در انتهای معاملات مثبت بسته شد. روز معاملاتی گذشته ارزش معاملات خرد کاهش ۸ درصدی داشت و از شدت بالای خروج جریان پول حقیقی روز یکشنبه کاسته شد.
روز دوشنبه همچنین، شاخصهای سهامی فرابورس ایران تماماً سبز پوش بودند و شکاف بازدهی شاخص کل و هموزن که در بورس تهران نزدیک به ۳۰ صدم درصد بود؛ در بازار فرابورس ایران رقم ۱۷ صدم درصدی داشت. کمترین بازدهی را در میان شاخصهای اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با ۶ صدم درصد رشد به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص هموزن با ۷۷ صدم درصد افزایش تراز تعلق گرفت.
در بین شاخص صنایع نیز صنعت ماشین آلات و دستگاههای برقی با ۲۹.۸ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با ۲۵.۱ میلیارد تومان و صنعت ماشین آلات و تجهیزات با ۱۶.۱ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت فلزات اساسی با ۱۸.۴ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت محصولات شیمیایی با ۱۴.۸ میلیارد تومان و صنعت محصولات غذایی با ۱۴.۸ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.
ارزش معاملات خرد بازار سهام روز دوشنبه به ۴ هزار و ۲۴۴ میلیارد تومان رسید. کاهش ۸ درصدی این معیار در روز دوشنبه با وجود ریزش ۱۲ درصدی آن در روز یکشنبه به ثبت رسید. بورس تهران هفته دوم مهرماه را با ارزش معاملات خرد ۵ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومانی پس از رشد تراز روز چهارشنبه هفته قبل آغاز کرده بود که طی دو روز معاملاتی هزار میلیارد تومان از ارزش خود را از دست داده است.
جریان پول حقیقی روز دوشنبه در حالی منفی ۹ میلیارد تومان به ثبت رسید که دهمین روز معاملاتی پی در پی با خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام رقم میخورد. نکته قابل توجه روند نوسانی جریان خروجی پول حقیقی در معاملات اخیر است. در آخرین هفته شهریور ماه شاهد خروج سنگین پول حقیقی در روز میانی هفته و کاهش شدت آن در روز معاملاتی پس از آن بودیم. این روند در هفته اول مهر ماه نیز تکرار شد و پس از کاهش ۶۵۰ میلیارد تومان از مالکیت حقیقیهای بازارسهام، روند خروجی از شدت میافتاد. در این هفته هم شاهد روند مذکور بودهایم و روز نهم مهرماه ۴۲۶ میلیارد تومان از مالکیت کدهای حقیقی بازار سهام کاسته شده است.
روز شنبه و یکشنبه ارزش صفهای خرید کاهش شدیدی داشتند. ارزش صفهای خرید سهام روز یکشنبه به نسبت روز شنبه کاهش ۱۷ درصدی داشت و ارزش صفهای فروش ۸ درصد رشد کرده بود. دوشنبه ارزش صفهای خرید سهام به نسبت روز یکشنبه ۱۱ درصد ریزش کرد و به ۱۳۲ میلیارد تومان رسید و ارزش صفوف فروش نیز با ۱۶ درصد افت تا سطح ۲۴۳ میلیارد تومانی کاهش داشت.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۲۱.۶ میلیون تومان روز یکشنبه تا ۲۳.۲ میلیون تومان افزایش داشت. دیروز سرانه فروش هر کد حقیقی نیز افزایش داشت و از ۲۴.۱ میلیون تومان به ۲۴.۸ میلیون تومان رسید. با این اوصاف با وجود کاهش شکاف میان قدرت خریدار و فروشنده، معاملات روز دوشنبه شاهد غلبه فروشندگان حقیقی بودند.
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ معاملات روز چهارشنبه در تداوم رکود معاملاتی روزهای گذشته آغاز خواهد شد. تحولات بین الملل این روزها موجب شده تا بازارهای ازاد ارز و طلا نیز رکودی شوند و چشمها به تغییرات چشمانداز بازارهای موازی باشد. با این حال شروع نیمه دوم سال با انتشار صورتهای مالی نیمساله میتواند محرکی بنیادی برای شاخصهای سهامی باشد. از سوی دیگر اخبار افزایش سرمایه شرکتها تأثیرات بالایی بر روند قیمتی تک سهمهای بازار دارد که در صورت تعدد نمادها میتواند موجب حمایت از شاخص صنایع شود. روز گذشته نامه وزارت نفت به شرکت ملی گاز در خصوص صدور صورتحساب برای شرکتهای پتروشیمی با نرخ گاز بالاتر از ۵۰۰۰ تومان، متوقف گردد و نرخ خوراک پتروشیمی و گاز صنایع براساس مصوبه دولت اعلام و ابلاغ میشود منتشر شد. پیشنهاد کارگروه تخصصی خودرو در مورد دستور جلسه شورای رقابت در ۱۵ مهر ماه در مورد خودرو که «تغییر ساختار فروش شرکتهای خودروسازی و افزایش و تعدیل نرخ کارخانه در این جلسه محتمل است» عنوان شده است نیز از اخبار بورسی روز گذشته بوده است.
با این منوال پیش بینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح ۳ تا ۵ همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با رشد تراز ضعیف شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت و اندک شاخصهای اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هموزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی، ولی اندک پیش بینی میشود و ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت محتمل است. صفوف خرید سهام افزایش مییابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال رشد اندکی وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح ۲۳ میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای ۲۲ میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً رشد تراز بیشتری در شاخصهای اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمالاً شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هموزن بورس و فرابورس افزایش یابد.