bato-adv
bato-adv

از چه سنی کرم دور چشم بزنیم؟ / این کرم‌ها را نخرید، پوستتان نابود می‌شود

از چه سنی کرم دور چشم بزنیم؟ / این کرم‌ها را نخرید، پوستتان نابود می‌شود

یک متخصص پوست و مو، گفت: محصولات جوان‌ساز شامل انواع کرم، ژل، لوسیون و سرم‌ها هستند که متناسب با پوست هر فرد تجویز می‌شوند.

مراقبت از پوست در واقع به معنای آن است که شما می‌توانید در مورد روتین زیبایی خود سرمایه گذاری بهتری داشته باشید؛ بنابراین برای انجام این کار باید زمان، صبر، و البته درست هرینه کنید تا بتوانید نتیجه بهتری بگیرید.

به گزارش همشهری آنلاین، معمولاً توصیه‌های زیادی برای بازاریابی در خرید محصولات مراقبت از پوست وجود دارد که می‌تواند انتخاب صحیح را دشوار کند. کرم‌های آرایشی و بهداشتی و شوینده‌ها با تنوع و قیمت‌های متفاوت در در دسترس هستند. مساله بودجه برای خرید این اقلام در همه جای دنیا ازجمله ایران حائز اهمیت است. ممکن است فردی گران‌ترین کرم یا ضد آفتاب بازار را تهیه کند، اما کمترین رضایت را از مصرف آن داشته باشد؛ بنابراین لازم است که قبل از تهیه هر محصولی با مشاوره و بررسی مناسب، نسبت به خرید آن اقدام شود.

اقدامات شخصی آرایشی بهداشتی در منزل

دکتر علیرضا زین الدینی میمند، متخصص پوست و مو در مورد چگونگی مراقبت از پوست و مو می‌گوید: این گونه مراقبت‌ها مراحلی دارد که یکی از آن‌ها شامل اقدامات شخصی است که در منزل انجام می‌شود و معمولاً متناسب با شرایط جغرافیایی و فصلی هم نوع محصول متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی هر فرد به طور پایه به چند محصول احتیاج دارد.

ضد آفتاب‌ها

دکتر میمند یکی از این محصولات را ضد آفتاب عنوان می‌کند و در ادامه توضیح می‌دهد: ضد آفتاب‌ها در قالب ژل، کرم و لوسیون در دسترس هستند. شماره SPF بالای ۲۵ تا ۳۰ برای کشور‌های مانند ایران مناسب است. در فصل‌های مختلف بر اساس شدت آفتاب و ساعات شبانه روز، دفعات استفاده از ضد آفتاب هم فرق می‌کند. از ساعت حدود ۱۰ صبح تا ۳ یا ۴ بعد از ظهر بیشترین نیاز به ضد آفتاب وجود دارد. ممکن است ورزشکاران، مردان و کودکان نیاز به ضد آفتاب متفاوتی داشته باشند. در انتخاب ضد آفتاب، چرب یا خشک بودن پوست، حساس بودن پوست و جوشدار بودن یا کم آب بودن پوست نیز نقش مهمی دارد. حتی ضدآفتاب‌های ضد چروک و ضد لک هم در دسترس هستند که افرادی که چنین مشکلاتی دارند می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

مرطوب کننده‌ها و آبرسان‌ها

به گفته این متخصص پوست و مو، کرم‌های مرطوب کننده، آبرسان‌ها و کرم‌های نرم کننده و امولینت (نرم کننده و تسکین دهنده‌هایی با ترکیبات ضد التهابی برای کاهش سوزش و قرمزی پوست‌های آسیب دیده) نیاز دیگر افراد به شمار می‌روند. وی در این باره می‌گوید: در مناطق جغرافیایی مرطوب مانند شمال و جنوب ایران، احساس نیاز به این دسته کرم‌ها با نواحی خشک‌تر متفاوت است و باید توجه داشت نرم کنندگی با آبرسانی متفاوت است که چگونگی تشخیص آن هم توسط پزشک مشخص خواهد شد. اما به طور کلی پوست‌های جوشدار حتماً چرب و پوست‌های بدون جوش هم خشک نیستند! کرم‌های مرطوب کننده یا آبرسان دست و بدن نیز متفاوت هستند.

کرم‌های حاوی اوره و اوسرین و وازلین

از دسته کرم‌های امولینت می‌توان به کرم‌های حاوی اوره و اوسرین و وازلین اشاره کرد که در درصد‌های مختلف در دسترس هستند. توجه داشته باشیم کرم‌های با اوره بالای ۱۰ درصد باید حتماً توسط پزشک و برای موارد خاص تجویز شوند. کرم‌های نرم کننده ساختنی ترکیبی نیز بهتر است با دستور پزشک مصرف شوند.

محصولات جوان‌ساز

دکتر میمند می‌گوید: محصولات جوان‌ساز شامل انواع کرم، ژل، لوسیون و سرم‌ها هستند که متناسب با پوست هر فرد تجویز می‌شوند. به عنوان مثال ترکیبات سرم برای پوست‌های چرب و کرم‌ها بیشتر برای پوست‌های معمولی و خشک کاربرد دارند. همچنین پوست هر ناحیه از بدن نیز ممکن است نیاز به مصرف محصول ویژه خود را داشته باشد. ضمن آنکه پوست پلک و دور چشم، پوست دیگر نواحی صورت، پوست ناحیه غبغب و گردن، پوست پشت دست و سایر نواحی بدن با یکدیگر متفاوت هستند.

محصولات تک کاربردی و چند منظوره

به گفته این متخصص پوست، محصولات جوان‌ساز می‌توانند تک کاربردی یا چند منظوره باشند. به عنوان مثال ممکن است بعضی از کرم‌های شب حاوی ترکیبات مغذی و سفت کننده باشد یا ممکن است تمرکز یک کرم بر سفت کنندگی و تحریک کلاژن سازی باشد. خصوصیت روشن کنندگی هم از جمله نیاز‌های بسیاری افراد است که به صورت ویژه ممکن است مورد توجه قرار گیرد.

کرم‌های دور چشم

دکتر میمند با بیان اینکه کرم‌های دور چشم نیز با سه خصوصیت اصلی ضد تیرگی، ضد پف و ضد چروک با یا بدون آبرسانی هستند، ادامه می‌دهد: پزشک بر اساس نیاز غالب فرد متقاضی کرم یا سرم دور چشم را تجویز می‌کند. کرم‌های دور چشم حاوی رتینول که یک ماده رتینوئیدی (از مشتقات ویتامین آ) با عملکرد ملایم هستند در جوان سازی و روشن کنندگی پوست دور چشم نقش زیادی دارند. بیشتر کرم‌ها، سرم‌ها یا ژل‌های به کار رفته در جوان‌سازی پوست صورت در گروه‌های شفاف کننده، سفت کننده، ضد چروک، آب رسان و نرم کننده تقسیم بندی شده‌اند.

سن شروع کرم‌های کلاژن‌ساز

دکتر میمند در باره زمان شروع استفاده از کرم‌های کلاژن‌ساز می‌گوید: در سنین زیر ۳۰ سال که کلاژن‌سازی فعال‌تر است، استفاده از کرم‌های کلاژن ساز قوی کمتر مورد توجه هستند. اما در این سنین نیاز به کرم‌های شفاف کننده و یکدست کننده (در صورت لزوم) و آب رسان و مغذی بیشتر احساس می‌شود.

از سنین حدود ۲۸ یا ۳۰ سال به بالا هم کرم‌های کلاژن ساز به منظور تقویت فیبروبلاست‌ها یعنی سلول‌های کلاژن‌ساز برای پیشگیری از شل شدگی پوست اهمیت پیدا می‌کنند.

در سنین بالاتر یعنی از دهه ۵۰ به بعد که ممکن است روند تخریب کلاژن آغاز شود، هدف از تجویز کرم‌های کلاژن ساز کند کردن روند تخریب است تا پیری پوست با شیب کمتری ادامه یابد. به طور کلی استفاده از کرم‌های کلاژن ساز و ضد چروک تا قبل از سنین حدود ۲۶ تا ۲۸ سال جز موارد خاص کمتر توصیه می‌شود.

محصولات روشن کننده پوست

به عقیده این متخصص پوست، محصولات روشن کننده پوست با دارا بودن اجزایی مانند هیدروکینون، رتینول یا رتینوئیک اسید، کوجیک اسید، آزلائیک اسید، آربیوتین و ویتامین سی اعمال نقش می‌کنند.

شرکت‌ها و برند‌های مختلف، این محصولات را متناسب با انواع پوست تهیه می‌کنند و با توجه به هدف درمان لک‌های شدید مانند ملاسما یا لک حاملگی یا درمان یک لک ساده ناشی از سوختگی غلظت‌های مختلفی از این موارد می‌سازند.

بهتر است استفاده از کرم‌های روشن کننده با نظر پزشک معالج انجام شود، چون درمان لک یا تیرگی پوست امری تخصصی است.

ترکیبات لایه بردار

دکتر میمند می‌گوید: ممکن است بعضی انواع کرم‌های ضد لک حاوی ترکیبات لایه بردار باشند. فصل، شدت آفتاب، جنس پوست و حساسیت پوست نقش مهمی در انتخاب روشن کننده‌های دارند. به طور کلی استفاده از کرم‌های روشن کننده توجه ویژه‌ای لازم دارند. از محصولات دیگر در زمینه مراقبت‌های پوستی، شوینده‌ها هستند.

شوینده‌های سر، صورت و بدن

این پزشک با اشاره به اینکه شوینده‌های سر، صورت و بدن هر کدام متناسب با جنس پوست سر، مو، پوست صورت و پوست بدن متفاوت هستند، توضیح می‌دهد: پوست سر چرب یا خشک و مویی که ذاتاً چرب است، اما به واسطه رنگ شدن‌های مکرر و دکلره شدن تبدیل به موی خشک شده است، پوست صورت چرب و جوش دار یا جوش دار، اما خشک، پوست‌های مختلط و خشک و پوست‌های حساس هر کدام نیاز متفاوتی دارند.

شوینده‌ها شامل شامپوها، صابون‌ها، پن‌های جامد و مایع، فوم‌ها و سیندت بار‌ها (شوینده‌های غیر صابونی جمع کننده منافذ باز پوست و کنترل کننده چربی پوست مناسب پوست‌های چرب و جوش دار برای رفع آکنه) هستند که هر کدام انواع مختلفی دارند.

پوست بدن مبتلا به جوش، آلوده به قارچ یا مبتلا به انواع بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس و تاولی و ... هر کدام شوینده متناسب با خود را لازم دارند. البته دفعات شست و شو با شوینده‌ها چه برای سر و چه برای صورت و بدن در طی هفته متفاوت هستند. اما به هرحال شست‌وشوی منظم با شوینده برای هر فردباید مطابق نیاز خودش باشد.

چگونگی استفاده از کرم‌های مختلف

به گفته این متخصص پوست، سن شروع استفاده از کرم‌های مختلف متفاوت است. در کودکان استفاده از ضد آفتاب‌های مخصوص کودک از شش ماهگی به بعد توصیه می‌شود. استفاده از کرم‌های نرم کننده از دوران نوزادی بنا به صلاح دید پزشک مجاز است.

بهتر است در آب و هوای خشک کودکان نیز از نرم کننده‌ها و شوینده‌های مناسب استفاده کنند. در سنین پیری نیز به دلیل خشکی و کم آب شدن پوست، استفاده از نرم کننده‌ها و آبرسان‌ها توصیه می‌شود. اما از دوران بلوغ به بعد کرم‌های مغذی پوست کاربرد دارند.

ضرورت مشورت با پزشک متخصص

دکتر میمند توصیه می‌کند دارو‌های درمانی پوست باید توسط پزشک و تحت نظر او مصرف شوند. استفاده نامناسب و نابجا از این دسته دارو‌ها ممکن است در کوتاه مدت یا درازمدت سبب بروز عوارض پوستی شود.

لازم است در مورد استفاده از کرم‌های دست ساز خانگی و بدون لیبل به ویژه برای درمان لک و روشن کردن پوست هشدار جدی داده شود، چون عمده این کرم‌های غیر قانونی؛ حاوی کورتون‌های قوی هستند که ابتدا سبب روشن شدگی پوست می‌شوند؛ اما در دراز مدت سبب آتروفی (نازک شدن پوست)، تلانژکتازی (برآمده شدن مویرگ‌ها) و تخریب پوستی خواهند شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv