هر چه بیشتر مواد را هم بزنید، کتلت شما پفکیتر خواهد بود؛ بنابراین حتما خوب آن را هم بزنید و اگر دیدید مخلوط آب افتاده مقداری پودر نان خشک یا پودر سوخاری بزنید.
کتلت از آن دسته غذاهاست که بویش تا چند تا خانه آن طرفتر هم میرود و به طرز عجیبی وسوسهانگیز است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کتلت شیرازی را بررسی کرده بودیم و اینجا میخواهیم طرز تهیه کتلت پفکی را بررسی کنیم. کتلتی که هم عطرش، هم بویش هم ظاهرش جذابتر باشد.
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲-۳ عدد
پیاز ۲ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
نمک، فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
اولین مرحله از طرز تهیه کتلت پفکی این است که سیب زمینی را بپزید برای این کار سیب زمینی را با مقداری آب بپزید. در حین پخت سیب زمینی، بهترین فرصت است که پیاز را رنده کنید و آب آن را خوب بگیرید.
حالا در این مرحله از طرز تهیه کتلت پوست سیب زمینیهای پخته را بگیرید و رنده کنید یا با گوشتکوب خوب له کنید.
بعد تمام مواد را در یک کاسه بریزید. مثل خمیر ورز دادن آن را به مدت ۵ دقیقه خوب مخلوط کرده و ورز دهید. مایه کتلت نباید خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد، باید به راحتی شکل بگیرد. بهتر است برای گرفتن بهترین نتیجه بگذارید مایه نیم ساعت استراحت کند.
نکته مهم: هر چه بیشتر مواد را هم بزنید، کتلت شما پفکیتر خواهد بود؛ بنابراین حتما خوب آن را هم بزنید و اگر دیدید مخلوط آب افتاده مقداری پودر نان خشک یا پودر سوخاری بزنید.
آخرین مرحله از طرز تهیه کتلت پفکی نوبت آن است که کتلت را شکل دهید و بعد سرخ کنید؛ بنابراین ابتدا مخلوط گوشت را تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل بیضی پهن کنید و روی سینی بگذارید.
بعد روغن داخل ماهیتابه مناسب بریزید. وقتی روغن با حرارت متوسط گرم شد کتلتها را سرخ کنید فقط حواستان باشد قبل از اینکه خیلی قهوهای شود آنها را برگردانید تا روی دیگرش هم سرخ شود. بنابراین، در نهایت وقتی هر دو طرف را سرخ کردید. آنها را از ماهیتابه خارج کنید. معمولا بهترین زمان پخت هر طرف کتلت حدود ۵ دقیقه است. البته اگر دوست دارید تردتر باشد میتوانید مدت زمان بیشتری آن را روی حرارت متوسط سرخ کنید.
کتلتهای آماده شده را روی دستمال کاغذی جاذب روغن بگذارید. کتلت پفکی شما آماده است، میتوانید آن را با برنج یا نان یا به شکل ساندویچ میل کنید. نوش جان!
کتلت با آن بوی وسوسهانگیزش یک غذای خوشمزه است که همه دوستش دارند و در عین حال پخت کتلت کار زیاد سختی نیست، اما جزییات و نکاتی دارد که باید حین پخت آن به آنها آگاه باشید.
یکی از روشهای سریعتر پخت کتلت این است که سیب زمینی را خام رنده کنید و با مواد مخلوط کنید. این کتلت البته حتی گاهی تردتر میشود. فقط نکته مهم این است که پخت کتلت با سیب زمینی خام روغن کمتری میخواهد تا سرخ شود. طرز تهیه کتلت با سیب زمینی خام را در کتاب کاله بخوانید.
یکی از روشهای پخت کتلت این است که آن را در فر بپزید. کتلتی که به این روش تهیه میشود مناسب افرادی است که دنبال غذاهای سالمتر و کم کالریتر است؛ بنابراین اگر دوست دارید غذای سرخ کرده نخورید بهتر است از این روش استفاده کنید. برای تهیه کتلت پفکی با فر کافی است تمام مراحل را انجام دهید فقط بعد از شکل دادن کتلت آن را در سینی که با کاغذ روغنی پوشاندهاید بگذارید و زمان پخت در فر برای کتلت در هر فر متفاوت است. بهتر است قبل از قرار دادن در فر کمی روغن روی دو طرف کتلت اسپری کنید.
سوای این دو مدل کتلت که با گوشت قرمز تهیه میشود، میتوانید طرز تهیه کتلت مرغ زعفرانی خوشمزه را هم امتحان کنید.
واقعیت این است در تهیه و پخت کتلت باید با میزان گوشت بیشتر از سیب زمینی باشد. اما این که دقیقا میزان و نسبت چقدر باشد بسته به کیفیت گوشت فرق دارد. اما در کل در کتلت بهتر است میزان گوشت دو برابر سیب زمینی باشد.
برای این که کتلت شما پف بهتری داشته باشد و البته وا نرود، باید حتما در آن مقداری آرد نخودچی، پودر نان خشک و آرد سوخاری استفاده کنید.
یکی از دلایل وا رفتن کتلت این است که آب پیاز یا سیب زمینی خام را خوب نگرفتهاید، پس حتما آب این دو را به خوبی بگیرید.
منبع: کتاب کاله