گذرگاه رفح، تنها گذرگاه زمینی نوار غزه به سمت خارج است و اگر این گذرگاه بسته شود هیچ راهی برای ارتباط با خارج وجود ندارد.
یک مقام برجسته آمریکا اعلام کرد، این کشور با مصر، رژیم صهیونیستی و قطر برای گشودن گذرگاه رفح از غزه به سمت مصر بعد از ظهر امروز تلاش میکند.
به گزارش ایسنا، آسوشیتدپرس به نقل از این مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که توافقی به دست آمده است که به خارجیها اجازه میدهد غزه را از گذرگاه مرزی رفح ترک کنند.
سفارتهای آمریکا و سوئد به شهروندان خود در نوار غزه اطلاع دادند که ساعت ۱۲ ظهر امروز به گذرگاه زمینی رفح بروند تا آنها را از نوار غزه تخلیه کنند.
منابع مصری به خبرنگار RT در قاهره گفتند که ممکن است پس از هماهنگی مصر و آمریکا برخی از دارندگان ملیتهای خارجی امروز اجازه عبور از نوار غزه از گذرگاه زمینی رفح بین مصر و غزه را داشته باشند.
این امر پس از آن صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه از باز کردن گذرگاههایی برای ساکنان شمال شهر غزه خبر داد تا خانههای خود را ترک کرده و به سمت جنوب حرکت کنند.
این در حالی است که به رغم درخواستهای جهانی، منطقهای و فلسطینی مبنی بر لزوم گشایش گذرگاه رفح با هدف ارسال کمکها و انتقال زخمیشدگان به مصر، روزنامه «العربی الجدید» تصاویری را به دست آورده که نشان میدهد، ارتش مصر گذرگاه رفح را با قرار دادن موانع بتنی بسته است به طوری که امکان عبور یا ورود از آن وجود ندارد.
گذرگاه رفح، تنها گذرگاه زمینی نوار غزه به سمت خارج است و اگر این گذرگاه بسته شود هیچ راهی برای ارتباط با خارج وجود ندارد.
منابع اعلام کردند، واحدهای مهندسی وابسته به نیروهای مسلح مصر اقدام به جایگزینی دروازه آهنی گذرگاه با دیوار بلند بتنی کرده و از دو روز پیش مانع عبور هرگونه خودرو به مسیر منتهی به این گذرگاه برای ورود به آن شدهاند.
منابع به نقل از دو کارگر این گذرگاه اعلام کردند، کارکنان از دو روز پیش به مکان امنی رفتهاند و فعالیت آنها در این گذرگاه از دو روز پیش متوقف شده و حضور مرزبانان مصر و نیروهای پلیس مصر برای تامین امنیت این گذرگاه ادامه دارد.
بسته شدن این گذرگاه با موانع بتنی درحالی صورت گرفت که سامح شکری، وزیر خارجه مصر گفت این گذرگاه به دلیل توقف فعالیت آن از سمت فلسطین به دلیل بمباران مکرر آن توسط رژیم صیونیستی بسته است.
این در حالی است که مصر به تصاویر منتشر شده در خصوص ادعاهای بسته شدن گذرگاه «رفح» با دیوار بتنی که امکان عبور از آن وجود ندارد، واکنش نشان داد.
شبکه «اکسترا نیوز» گزارش داد، مصر تاکید کرده که گذرگاه مرزی رفح باز است و بسته نشده است.
مصر فرودگاه بینالمللی «العریش» را برای دریافت کمک از سوی طرفهای بینالمللی تعیین کرد و خواستار لزوم اجرای فوری آن و ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شد.
مصر در بیانیه خود از رژیم صهیونیستی خواست از هدف قرار دادن فلسطینیان در این گذرگاه اجتناب کند.
در همین راستا، وزارت خارجه مصر با صدور بیانیهای نسبت به درخواست ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان نوار غزه برای ترک منازلشان طی ۲۴ ساعت و رفتن به سمت جنوب هشدار داد.
وزارت خارجه مصر با صدور بیانیهای اعلام کرد، این درخواست رژیم صهیونیستی با قوانین بینالمللی و قوانین بشردوستانه منافات دارد و زندگی بیش از یک میلیون شهروند فلسطینی و اعضای خانوادههای آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
در حالی عملیات «طوفان الاقصی» وارد هشتمین روز خود شده که اشغالگران بمباران تمام مناطق نوار غزه را تشدید کرده و پس از درخواست تخلیه مناطق در شمال نوار غزه، درخواست تخلیه بیمارستانها را دادهاند؛ اقدامی که نشان دهنده فاجعه انسانی و بهداشتی در غزه بوده و بخش بهداشت فلسطین نمیتواند آن را تحمل کند.