الماس به خودی خود کمیاب و گرانبها است، اما در میان همین سنگهای کمیاب نیز آن که از همه نادرتر است، الماس قرمز است.
قرمز نادرترین رنگ الماس در سراسر دنیا است و به شکل دقیق مشخص نیست که انسانها کی برای اولین بار با الماس قرمز آشنا شدند.
بر گزارش خبر آنلاین به نقل از «جمسلکت»، در سال ۱۹۵۶ یک مجموعهدار آمریکایی به نام وارن هنکاک حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ دلار برای یک الماس قرمز که ۰.۹۵ قیراطی پول پرداخت. همین الماس در سال ۱۹۸۷ چیزی فراتر از ۹۰۰ هزار دلار فروخته شد و عنوان اولین الماس قرمز فروخته شده در یک حراجی را از آن خود کرد. الماس قرمز بسیار نایاب است و تقریبا همه آنها از الماس هنکاک کوچکتر هستند.
البته عنوان بزرگترین الماس قرمز جهان به الماس قرمز موسایف میرسد. الماس ۵.۱ قیراطی موسایف در دهه ۱۹۹۰ میلادی در برزیل پیدا شد.
الماس موسایف
معمولا الماسهای قرمز رنگ خالصی ندارند و رگههایی از رنگهای دیگر در آنها دیده میشود و همین باعث نادر شدن بیش از حد الماسهای قرمز خالص میشود.
الماسهای رنگی حاوی ناخالصیهای شیمیایی هستند که وجودشان در ساختار کربن الماس باعث جذب نور و در نتیجه رنگی شدن الماس میشود. درباره الماسهای قرمز، اما نظر متفاوتی وجود دارد.
هر چند با قطعیت نمیتوان درباره ریشه رنگ الماس قرمز نظر داد، اما به باور بیشتر کارشناسان الماسهای قرمز همان فرایند الماسهای صورتی را به شکل فشردهتر پشت سر گذاشتهاند. رنگ خاص الماس صورتی به دلیل ناخالصیهای شیمیایی نیست و این رنگ ناشی از اعوجاج در شبکه کریستالی الماس است که هنگام تشکیل الماس بر اثر گرمای شدید و فشار بالا در همه جهات در زمین ایجاد میشود.
جای تعجب ندارد که مادهای به کمیابی الماس قرمز قیمت بالایی داشته باشد. این الماس گرانترین گونه الماس در جهان است و بر اساس گزارش انجمن بینالمللی جواهر معمولا به ازای هر قیراط یک میلیون دلار ارزش دارد.