هر آشپزی برای اینکه دست پخت او لذیذ و خوشمزه باشد یک سری ترفندها را رعایت میکند و اگر شما هم این ترفندهای طلایی آشپزی را یاد بگیرید میتوانید غذاهای خوشمزهای درست کنید.
ترفندهای جالب آشپزی به افراد کمک میکند که بدون دردسر و زمان طولانی آشپزی خود را به پایان برسانند.
به گزارش همشهری آنلاین، در ادامه چند مورد از ترفندهای جالب آشپزی که اغلب برای تهیه بهتر و دلپذیرتر غذاها استفاده میشوند را بدانید.
با یادگیری این ترفندها شما قادر خواهید بود تا مهارت خود را در آشپزی افزایش دهید. افزایش مهارت شما منجر خواهد شد تا سرعت شما در آشپزی و کیفیت کار شما بالاتر بیاید. با یادگیری برخی از فوت و فنها، در مواقع اضظراری و یا زمانهایی که اتفاقی غیر منتظره میافتد، شما به راحتی میتوانید وضعیت موجود را کنترل کنید. در ادامه به صورت مورد به مورد به بررسی این مهارتها و فوت و فنها خواهیم پرداخت.
برای از بین بردن تندی فلفلهای چیلی که معمولاً طعم بسیار تند و تیز دارند کافی است فلفل را از وسط با چاقوی تیز برش دهید و تمامی تخمها و رگههای داخل فلفل را دربیاورید، و سپس در آب سرد قرار داده و مصرف کنید. با این روش، تندی فلفل از بین میروند و در طعم آن تغییری ایجاد نمیشود.
در صورتی که نمیدانید کدام یک از سبزیجات را برای پختن ابتدا در آب سرد یا آب داغ بریزید، کافی است این نکته را در نظر داشته باشید که آن دسته از سبزیجات که روی زمین رشد میکنند به آب داغ نیاز دارند و آن دسته از سبزیجات که زیر زمین رشد میکنند برای پختن به آب سرد نیاز دارند.
یکی دیگر از ترفندهای جالب آشپزی برای خرد کردن پیاز بدون دردسر به این شکل است که، باید ابتدا پیاز را از وسط به دو نیم قسمت کنید و هر قسمت را از پشت با استفاده از چاقوی تیز برشهای عمودی و افقی بدهید. با انگشتان خود قسمتهای برش داده را نگه داشته تا از هم باز نشوند و در نهایت با برش نهایی پیاز، پیاز نگینی شما آماده است. چنانچه فاصله برشها بیشتر باشد اندازه پیازهای خرد شده بیشتر خواهد شد.
ترفندهای لازم در مورد ماکارونی و انواع پاستا این است که برای آن که به هم نچسبند کافی است به ازای هر ۱۰۰ گرم ماکارونی یک لیتر آب اضافه کنید و مقدار آب را زیاد کنید. چنان چه میخواهید پاستا را با سس برای میهمانان خود سرو کنید، به آب آن روغن اضافه نکنید، زیرا این کار باعث میشود سس جذب پاستا نشود و طعم خوبی را به پاستا نمیدهد.
نکته لازم در مورد رنده کردن انواع پنیر در آشپزی این است که اغلب پنیرها در صورتی که در دمای محیط قرار بگیرند بافتی نرم را به خود خواهند گرفت و به سختی میتوان آنها را رنده کرد. برای رنده کردن راحتتر پنیرها باید ۲۰ دقیقه آنها را در فریزر قرار دهید و بعد آنها را رنده کنید.
برای بیرون آوردن پوسته تخم مرغ از داخل ظرف میتوانید این ترفندهای جالب آشپزی را به کار ببرید. ابتدا انگشت خود با آب خیس کنید و به پوست تخم مرغ نزدیک کنید، با این ترفند به دلیل ایجاد خاصیت مغناطیسی بین پوسته تخم مرغ و انگشت دست شما به راحتی میتوانید پوسته را از داخل ظرف خارج کنید.
برای پوست کندن گوجه فرنگی روش ساده و راحتی را به شما پیشنهاد میدهیم. گوجه فرنگی از مواد غذایی پرکاربرد در آشپزی میباشد و در اکثر غذاها از گوجه فرنگی استفاده میشود که معمولاً باید پوست آن را بگیریم. بهترین روش برای پوست کندن گوجه فرنگی این است که انتهای آن را به صورت X برش داده و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه در آب درحال جوشیدن قرار دهید و بعد از درآوردن گوجه فرنگیها از داخل آب به راحتی میتوان پوست آن را گرفت و مصرف کرد.
یکی از مهمترین ترفندهای جالب آشپزی جایگزین کردن سرکه به جای نمک در آشپزی میباشد. یکی از ترفندهای سالم در آشپزی مدرن استفاده از انواع سرکههای بالزامیک، سرکه سیب و سرکه انگور به جای استفاده از نمک در غذاهاست که معمولاً عطر و طعم شوری را به غذا میدهد.
سیب زمینی وقتی در دمای پایین برای مدت طولانی قرار بگیرد، دارای طعم شیرینی میشود که برای غذا مناسب نیست.
بعضی از افراد وقتی میخواهند یخ گوشت یا مرغ را از بین ببرند، آنها را در یک ظرف پر از آب گرم قرار میدهند، ولی این کار اصلاً درست نیست، زیرا باعث میشود مزه گوشت تغییر کند و فرم و حالت طبیعی خود را از دست بدهد. اما روش درست چیست؟ برای اینکه به روش درست یخ را آب کنید، پاکت گوشت را درون بشقابی قرار بدهید و در یخچال یا محیط اتاق بگذارید تا به آرامی یخ آن آب شود.
برای بهتر له کردن سیب زمینی از مخلوط کن استفاده نکنید، زیرا باعث میشود سیب زمینیها به یکدیگر بچسبد، بلکه از یک گوشت کوب استفاده کنید. زیرا استفاده از گوشت کوب باعث میشود یک بافت متخلخلی برای سیب زمینی باقی بماند.
دمای درب یخچال نسبت به محیط درونی یخچال بیشتر است، به غیر از این مورد، هر سری که درب یخچال باز میشود، یک افزایش دمای نیز مجدداً به وجود میآید. پس قرار دادن شیر در این بخش پیشنهاد نمیشود، زیرا باعث کاهش دمای آن خواهد شد.
وقتی که کیک یا شیرینی را درون فر قرار میدهید، برای اینکه پف خوبی بکند، در فر را مکرر باز نکنید، زیرا باعث میشود تا کاهش دما برای فر اتفاق بیفتد و پف کردن شیرینی به خوبی اتفاق نیفتد.
برای اینکه نان پیتزای شما ترد شود، در گام اول سعی کنید از نان پیتزای تازه استفاده کنید و به غیر از این مورد، خمیر پیتزا را قبل از اینکه مواد را رویش بچینید برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا اندکی بپزد. در هنگام پخت نیز اول شعله زیرین فر را روشن کنید تا نان به خوبی بپزد.
شیشههای را که درون آنها از مربا نگهداری میکنیم، باید مقدار خیلی کمی را در بالای آنها خالی بگذاریم، منظور از فضای خیلی کم در حد ۱ الی ۳ میلیمتر است. اگر قصد دارید تا داخل شیشهای از میوهها و گوجه نگهداری کنید، فضای بالای آن را به اندازه ۱۰ الی ۱۵ میلیمتر باز بگذارید. شیشههای که درون آنها ترشیجات را نگه داری میکنیم، باید تا لبه ظرف یک فاصله ۲۵ الی ۳۰ میلیمتری را خالی داشته باشند.
برای اینکه غذایی مطلوب و خوشمزه درست کنید، در هنگامی که مشغول درست کردن آن هستید، توجه زیادی به مراحل گفته شده در دستور پخت داشته باشید، زیرا کوچکترین کم توجهی میتواند، زحمات شما را از بین ببرد.
بر اثر نظر اکثر سرآشپزان مطرح تزیین مواد غذایی بسیار اهمیت دارد، زیرا شما با تزیین یک غذای خوشمزه، علاوه بر طعم و مزهای بینظیر، یک ظاهر بسیار دوست داشتنی را به غذا بخشیدهاید. ظاهر غذا آن قدر مهم است که کمپانیهای معروف غذا دنیا سالانه چندین میلیون دلار برای روانشناسی تزیین غذاها و بستهبندی غذاهایشان هزینه میکنند.
برخی از اوقات که قرار است موادی را با یکدیگر در مخلوط کن ترکیب کنید، ابتدا مواد سبکتر را اضافه کنید، برای مثال با مایعات شروع کنید، و بعد رفته رفته مواد سنگینتر را اضافه کنید. در هنگام افزودن موادی مثل گوشت، بکباره همهی آن را اضافه نکنید، بلکه به صورت مرحله به مرحله اضافه کنید تا فشار زیادی به تیغه مخلوط کن نیاید.
برای اینکه مواد سرخ کردنی را با حالت بهتری سرخ کنید، اول تابه را به خوبی داغ کنید و بعد مواد را به آن اضافه کنید، این کار باعث خواهد شد بافت مواد سرخ کردنی بیشتر حفظ شود و خوش فرمتر در بیایند.
به طور کلی پیشنهاد سرآشپزان این است که، موادی که قرار است از آنها در پخت و پز استفاده کنید را اول به دمای محیط برسانید و سپس از آنها استفاده کنید. این کار باعث خواهد شد تا خروجی غذای شما لذیذتر باشد.
گوشت و یا کلاً موادی که قرار است آن را بخار پز کنید و یا سرخ کنید را هر چقدر به تکههای ریزتر تبدیل کنید زودتر و بهتر خواهند پخت، پس تا جایی که میتوانید، تکهها را ریزتر کنید تا در زمان کمتر غذای مورد نظر شما راحتتر بپزد.
برای اینکه در هنگام خرد کردن پیاز اشک از چشمان شما جاری نشود، پیاز را قبل از خرد کردن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار بدهید، این کار باعث خواهد شد تا عطر و رایحهی اشکآور پیاز مهار شود.
برای اینکه طعم سالاد شما چندین مرحله پیشرفت کند، در قدمهای نهایی درست کردن آن از روغن زیتون غافل نشوید، زیرا چندین قطره روغن زیتون میتواند مزه و طعم سالاد را چندین برابر بهتر کند.
برخی از افراد گوشت را یک روز قبل از شروع فرایند کباب کردن طعم دار میکنند، این کار باعث خواهد شد تا گوشت خشک شود و طعم و مزه اصلی خود را از دست بدهد، برای اینکه این اتفاق نیفتد، گوشت را یک الی دو ساعت قبل از شروع فرایند طبخ طعم دار کنید. برای مزه دار کردن نیز شلوغ کاری نکنید، اضافه کردن آبلیمو و نمک به تنهایی نیز میتواند، یک طعم بینظیر به وجود بیاورد.
برخی از مواقع برای اینکه دو طرف گوشت به مقدار مناسبی بپزد، آن را در تابه با استفاده از چنگال و یا چاقو بر میگردانیم، اما این کار باعث خواهد شد تا سوراخهایی روی گوشت به وجود بیاید و این باعث خواهد شد تا بافت گوشت دچار مشکل شود و آن عصاره اصلی گوشت از این سوراخها خارج شود و خود گوشت نیز خشکتر شود.
منظور از گیاهان مواردی همچون ریحان، نعنا، آویشن و... است. این گیاهان اگر تازه و سر سبز باشند بسیار لذیذتر خواهند بود و استفاده کردن از آنها در غذا باعث خواهد شد تا این طعم بینظیر نیز به غذا سرایت کند و طعم آن را بهبود ببخشد.
برای اینکه روتین غذای شما تکراری نشود و از ویتأمینهای متفاوت نیز بهرهمند شوید، با توجه به فصلهای جدید، برنامه غذایی خود را عوض کنید. به این شکل که با استفاده از موادی که صرفاً برای یک بازه زمانی خاص هستند، غذاهایی با محوریت آنها بپزید.
منظور از روغن مناسب این است که برای سرخ کردن از روغن سرخ کردن و برای سالاد از روغن سالاد بهره ببرید و یا اگر قرار است از روغن برای مزه دار کردن استفاده کنید از روغن کنجد و یا زیتون بهره ببرید. این کار باعث خواهد شد تا نتیجه کار و کیفیت غذای شما بهتر شود.
برخی از مواقع در فرایند سرخ کردن غذایی در تابه نیاز خواهیم داشت تا مقدار بیشتری از روغن استفاده کنیم، اما شیوه اضافه کردن روغن جدید مهم است، به این شکل که روغن را از لبههای تابه اضافه کنید تا زودتر آب شوند و زودتر به دمای بالا برسند. اگر روغن را به صورت مستقیم اضافه کنیم، باعث خواهد شد تا دمای ظرف و روغن موجود در تابه کاهش پیدا کند و فرایند طبخ را برای چند دقیقه مختل خواهد کرد.
اگر سوپ شما شور شد نگران نباشید، زیرا بر اثر ترفندهای آشپزی که سرآشپزان از آن استفاده میکنند، صرفاً کافی است تا چند حبه قند را در سوپ خود حل کنید تا شوری برطرف شود.
برخی از مواقع لازم است تا گوشت نرم شود، برای اینکه به راحتی یک گوشت نرم داشته باشید، مقداری کیوی تهیه کنید و آن را به خوبی رنده کنید و گوشت را در میان آن قرار دهید. با انجام این حرکت و دادن زمانی بین ۱ الی ۳ ساعت به گوشت یک گوشت بسیار نرم و نازک خواهید داشت.
اگر غذایی را که قرار است سرو کنید، یک غذای داغ است، ظرف آن را داغ کنید و بعد غذا را داخلش سرو کنید و اگر غذای مورد نظر شما یک غذای سرد است، ظرف را سرد کنید و بعد برای سرو کردن غذا داخل آن اقدام کنید.
برای اینکه زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید به وسایل پیچیدهای نیاز ندارید، صرفاً تخم مرغ را از میان نصف کنید و یکی از نیمهها را خالی کنید، و نیمهای که درون آن زرده قرار دارد را نگهدارید، بعد به آرامی آن را کج کرده تا زرده به داخل نیمه خالی بفیتد.
از سرکه برای از بین بردن بوی ظرفهایی که با پیاز و یا سیر در تماس بودهاند استفاده کنید.
برای اینکه یک سیب زمینی خوشمزه و رستورانی داشته باشید، آن را ریز ریز کنید و در آب سرد همراه با یخ قرار دهید، بعد از بازه زمانی ۵ الی ۱۰ دقیقهای آن را آبکش کنید و روی یک پارچه تمیز سیبها را پخش کنید تا به خوبی خشک شود و بعد اقدام به سرخ کردن کنید و بعد از اینکه سرخ شد ادویههای طعم دارکننده را به سیب اضافه کنید، به این شکل یک سیب زمینی ترد با یک طعم دلنشین خواهید داشت.
برای اینکه سبزیجاتی نظیر کرفس و بروکلی را به مدت بیشتری تازه و سرحال نگهدارید، آنها را در فویل بپیچید.
اگر برنج شما سوخت و بوی سوختگی در برنچ پیچید، یک تکه پیاز را درون قابلمه قرار دهید و فرصت بدهید تا ۱۰ دقیقه داخل قابلمه باشد. به غیر از پیاز میتوانید از نان نیز کمک بگیرید و آن را در میان برنج خود قرار بدهید و در قابلمه را بگذارید. فقط لازم به ذکر است که نان را تا زمان سرو از قابلمه خارج نکنید و بگذارید تا باقی بماند.
بادمجانهایتر و تازه کمتر برای سرخ کردنشان روغن لازم است، در صورتی که بادمجانهای کهنه روغن بیشتری لازم دارند.
روز قبل از شروع آشپزی لیست مواد اولیه غذای مورد نظر را چک کنید تا در هنگام درست کردن غذا به نبود و یا کمبود مادهای پی نبرید، زیرا همچین اتفاقی باعث خواهد شد تا فرایند طبخ غذای شما با اختلال روبرو شود.