عدس پلو یکی از غذاهای مورد علاقه بسیاری از ایرانیان است؛ البته پختن عدس پلو با گوشت تکهای، آن را خوشمزهتر میکند.
عدس پلو یک غذای خوشمزه و مغذی است که میتوان هم آن را بدون گوشت تهیه کرد هم با گوشت.
در این مطلب میخواهیم که طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکهای را بررسی کنیم.
عدس ۱ پیمانه
برنج ۲ پیمانه
گوشت قیمهای ۳۵۰ گرم
ادویه عدس پلو به مقدار لازم
پیاز و سیر ۱ عدد
نمک، فلفل، زرچوبه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
کشمش، زرشک و خرما برای تزیین به مقدار لازم
۱. پختن گوشت تکهای و عدس
- پختن عدس برای تهیه عدس پلو
- تفت دادن و پختن گوشت برای تهیه عدس پلو با گوشت تکهای
اولین مرحله از طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکهای این است که ابتدا گوشت را همراه با سیر و پیازی که در روغن تفت خورده و سبک شدهاند خوب تفت دهیم و بعد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنیم و بگذاریم با ۳ لیوان آب خوب بپزد. همزمان که گوشت میپزد نوبت آن است که عدس را که از چند ساعت قبل خیسانده شده بشویید و بعد آن را هم در مقداری آب بپزید.
بعد که گوشت پخت مقداری زعفران دم کرده روی آنها بریزید و بگذارید آب اضافه کامل گرفته شود بعد گوشت را در روغن تفت دهید تا خوب سرخ شود. برای این کار ابتدا گوشت تکهای را که خوب پخته شده در روغن تفت دهید و بعد مقداری روغن بریزد تا خوب مواد سرخ شوند.
- آماده کردن مایه عدس پلو برای تهیه عدس پلو با گوشت تکهای
- آبکش کردن برنج
بعد از این که مواد خوب سرخ شدند نوبت آن است که عدس پخته شده را به همراه مقداری پیاز سرخ کرده با ادویه عدس پلو قاطی کنید. حالا برنج را آبکش کنید. برای آبکش باید بعد از این که برنج مقداری پخت طوریکه وقتی آن را از وسط له میکنید کاملا وسط دانه برنج نرم و دو طرفش سفت باشد آن را آبکش کنید.
پختن و دم کردن عدس پلو با گوشت تکهای
آخرین مرحله از طر تهیه عدس پلو با گوشت تکهای درست مثل طرز تهیه عدس پلو با مرغ این است که عدس و برنج را قاطی کنید؛ بنابراین در کف قابلمه مناسب که روغن ریختهاید، سیب زمینی ته دیگ را بچینید. بعد یک لایه از برنج و مخلوط عدس و گوشت را بریزید و بعد هم این کار را تا انتها انجام دهید تا مواد و برنج تمام شوند. در انتها مقداری روغن بریزید تا برنج خوب دم بکشد.
بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت که عدس پلو دم کشید آن را به گونهای برگردانید که قالبی باشد یا با کفگیر در دیس بریزید و گوشت پخته شده که خوب در مقداری روغن و کره تفت دادهاید و خوب به آن نمک و فلفل اضافه کردهاید را به همراه کشمش تفت داده شده در روغن، به همراه خرما تفت داده شده در روغن برای تزیین عدس پلو استفاده کنید.
پخت عدس پلو کار سادهای است فقط هنگام تهیه آن باید نکات و جزییات مهمی را برای پخت بهتر آن رعایت کنید تا یک عدس پلوی خوشمزهتر داشته باشید. قبلا در کتاب کاله راز خوشمزه شدن عدس پلو را حتی در طرز تهیه عدس پلو با سویا و کشمش گفته بودیم، اما اینجا به صورت کلی نکات دیگری را مرور میکنیم.
عدس پلو را هم میتوانید به صورت کته دم کنید که وقت و زمان کمتری از شما خواهد گرفت؛ هم به صورت آبکش. معمولا اکثر مردم از روش آبکش کردن برنج استفاده میکنند، چون این شیوه پخت ریسک کمتری دارد و احتمالا شفته شدن برنج در آن بسیار پایین است. اما آنچه ما اینجا به شما آموزش دادیم روش آبکش کردن بود. برای کته کردن برنج هم کافی است برنج و عدس و مواد دیگر عدس پلو را با مقداری آب و روغن با هم مخلوط کنید و اجازه دهید آب بخار شود و بعد دمکنی را بگذارید و اجازه دهید پلو حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت با حرارت کم دم بکشد و بپزد.
برای تهیه عدس پلو هم مثل هر غذای ایرانی دیگر ادویه حکم جادو را دارد. اما مهمترین ادویههای عدس پلو با گوشت تکهای شامل زعفران و دارچین یا ادویههای ترکیبی مناسب عدس پلو میشود.
منبع: کتاب کاله