مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از افزایش عرضه بنزین سوپر در جایگاههای سوخت، خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: متوسط مصرف بنزین در سال جاری به ۱۱۶ میلیون لیتر در روز رسیده که امیدواریم روند کاهشی مصرف ادامه داشته باشد.
به گزارش ایسنا، جلیل سالاری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: میزان تولید فعلی بنزین به طور متوسط ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است و در شرایط سربهسری تولید و مصرف بنزین هستیم.
وی با بیان اینکه با اتفاقاتی که چند وقت اخیر افتاد، با گذر از ایام اربعین و فصل مسافرتها، میزان مصرف کاهش یافته است، اظهار کرد: تولید بنزین اکنون ۱۱۶ میلیون لیتر است و با شرایطی که داریم باید یک برنامهریزی در حوزه مدیریت مصرف داشته باشیم.
او افزود: در شرایط گذشته کارتهای مجاری عرضه را گسترش دادیم تا مردم در سفرهای استانی دچار مشکل نشوند، اکنون با توجه به آمار مصرف روند رو به کاهش است و امیدواریم باتوجه به اینکه به سمت فصل سرما میرویم مصرف کاهش یابد.
وی با بیان اینکه هنوز در حوزه حمل و نقل عمومی در داخل کشور عمدتا مسافرتها به صورت تک سرنشین است و همین موضوع مصرف درون شهری را افزایش میدهد، گفت: مصرف برون شهری کاهش پیدا کرده، اما مصارف درون شهری نیازمند مدیریت است، اما در مجموع روند مصرف کاهشی است.
به گفته وی در شرایط فعلی موازنه تولید و مصرف برقرار است.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت توزیع بنزین سوپر، گفت: بنزین سوپر به تناسب نیاز تولید میشود، تعمیراتی را در پالایشگاه امام خمینی شازند داریم که با اتمام تعمیرات شاهد افزایش عرضه بنزین سوپر خواهیم بود.
سالاری درباره تخصیص بنزین به کد ملی به جای خودرو، اظهار کرد: در این بخش مطالعات انجام میشود، پیشنهاداتی مطرح شده که در گذشته پایلوت آن در کیش انجام شده است، امروز بحث این است که بحث کارت هوشمند به سمت کارت مغناطیسی برود، در این حوزه مسایل و آسیبها بررسی میشود و اگر شرایط فراهم بود اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت تامین سوخت نیروگاهها، گفت: فعلا وضعیت نیروگاهها مناسب است، چون از ابتدا پیش بینی لازم انجام شده و ۴.۸ میلیارد لیتر ظرفیت ذخیرهسازی دیده شده است. برای برخی نیروگاهها برنامهریزی شده و نامه زدیم که ظرفیت ذخیره سازی را افزایش دهند، تا زمانی که پیک مصرف سوخت مایع است به اندازه ۵ تا ۶ روز ظرفیت ذخیره سازی داشته باشند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در این شرایط برای ما مشکل است که به موازات این کار، سوخت هم تامین شود؛ برنامه ما این است زمانی که مصرف گاز حداکثری است، سوخت مایع ذخیره سازی شود، گفت: برخی نیروگاهها ظرفیت لازم را ایجاد نکردهاند، ما اعلام کردیم که باید این ظرفیت دیده شود. در منطقه شرق کشور ظرفیت ذخیره پایین است و باید اقداماتی صورت بگیرد که دچار مشکل نشویم و فشار به بخش حمل و نقل وارد نشود.
به گفته وی با توجه به مسایل سال گذشته، پیش بینیهای لازم انجام شده که نفت سفید و گاز مایع ذخیرهسازی شود و اگر نیاز به عرضه سوخت مایع بود، به میزان لازم توزیع شود.